fbpx

10 dingen die ik het meeste ga missen van Amsterdam

okt 14, 2018 | Personal

10 dingen die ik het meeste ga missen van Amsterdam

Het aftellen is begonnen. Nog maar een aantal weken voordat we vertrekken en ik zal eerlijk zeggen dat ik er met de week ook meer zin in krijg. Niet dat ik er eerst geen zin in had maar ik kan nu zeggen dat ik er ook echt naar uitkijk. Maar oh mijn god, wat ga ik Amsterdam missen!

In mijn ogen is er in Nederland geen betere stad dan Amsterdam en ik heb altijd gezegd dat als ik uit Amsterdam vertrek dat het waarschijnlijk is omdat ik uit Nederland vertrek. Amsterdam hoort bij mij en hoewel ik heus wel dingen kan bedenken die minder leuk zijn aan de stad stelt ze me vrijwel nooit teleur.

Ik ben zo gehecht aan m’n stad dat ik me eigenlijk moeilijk kan voorstellen hoe het is om in een totaal andere omgeving te wonen. Amsterdam is mijn thuis, al 31 jaar. De afgelopen weken vraag ik mezelf dan ook vaak af wat ik nou het meeste ga missen als ik hier straks niet meer woon. Deze punten heb ik verzameld in een lijstje en dat wil ik graag met jullie delen. In willekeurige volgorde:

 1. Samen met Curtey naar de zeehonden kijken in Artis, waar ik zelf ook al kom sinds jongs af aan.

 2. Op de eerste warme lentedag heerlijk fietsen over de grachten en een pitstop maken op het terras voor een koud glas wijn.

 3. (window) Shoppen bij de Bijenkorf

 4. Het ruime aanbod in musea zoals het Rijks en Van Gogh, waar ik eigenlijk veel te weinig kom

 5. Sushi en cocktails bij Izakaya

 6. Slagerij de Leeuw in de Utrechtsestraat. De lekkerste slager van Amsterdam waar Curtey altijd alle aandacht krijgt

 7. Elke maandagavond afgemat worden tijdens de bokles bij Jessey

 8. De nacht afsluiten in de Brasil bar omdat je nog lang niet naar huis wilt (dit heb ik al een tijdje niet meer gedaan, gelukkig)

 9. Sunday brunch at Jansz

 10. Het Vondelpark. Sporten, dwars doorheen fietsen, wandelen, spelen in de zandbak van de Vondeltuin, chillen op een kleedje in de zon. Tja, wat deed ik er eigenlijk niet? Mijn favoriete stadspark vanaf dag 1.

Tuurlijk, een deel van bovengenoemde punten kan ik op Curacao vervangen met andere leuke dingen (varen naar fuik, salsa feestjes, truki pan eten middenin de nacht) maar dat is toch anders. Hoe dan ook, ik weet zeker dat ik me op Curacao net zo goed ga vermaken als in Amsterdam.

Wat is nou typisch iets wat jij zou missen van Amsterdam? Iets wat je heel graag doet als je in de stad bent en wat eigenlijk niet te vervangen is door een andere plek? Ze zeggen altijd dat je iets pas gaat missen als het er niet meer is. Amsterdam, je bent straks misschien niet meer binnen handbereik maar ik zal altijd van je blijven houden!

X Gala

2 Reacties

 1. Een van de mooie dingen aan Amsterdam is de vele nationaliteiten en O ja er is gewoon altijd leven

  • Ja dat klopt zeker Vera, dat vind ik ook hel prettig aan Amsterdam. Je leert zoveel verschillende mensen en culturen kennen! En je zal je inderdaad nooit vervelen in Amsterdam 😉

Andere berichten die je vast ook leuk vindt

6 nadelen van wonen op Curaçao

 Onlangs deelde ik hier op het blog een aantal voordelen van wonen op Curaçao. Maar waar er voordelen zijn kun je vaak ook nadelen benoemen. En om toch zo'n eerlijk mogelijk beeld te geven van het leven hier op Curaçao kan deze blog post niet ontbreken waarin ik 6...

Hier moet je ontbijten op Curaçao!

 Voor alle vroege vogels onder ons die eens niet thuis of in hun hotel willen ontbijten deel ik hierbij mijn favoriete plekken waar je kunt ontbijten op Curaçao. Van farm-to-table concept tot levendig Otrobanda, dit zijn heerlijke plekjes om je dag te starten. 1. Hofi...

7 voordelen van wonen op Curaçao

Als reactie op onze verhuizing naar Curaçao kreeg ik heel vaak de opmerking “Lekker, elke dag zon!” en dat klopt ook. Hier schijnt elke dag de zon en is het altijd warm. Ik weet dat er ook genoeg mensen zijn die (in zichzelf) denken ‘Waarom wil je in godsnaam wonen op...