fbpx

Aan het werk op Curaçao

aug 8, 2019 | Island Life

Het heeft precies 6 maanden geduurd. 6 maanden lang volop de tijd nemen om het eiland te leren kennen en fulltime thuis met Curtey te zijn. Geen verplichte wekker die elke dag om 6.15 uur gaat (los van Curtey 😅), geen directe collega’s die je meestal nog vaker ziet dan je eigen vrienden of familie en geen stress om het halen van strakke deadlines. Maar dat is nu allemaal anders want ook ik ben inmiddels aan het werk op Curacao.

Hoe ik die eerste weken heb ervaren en hoe ik überhaupt tot deze stap ben gekomen lees je verderop in deze post, maar ik zal eerst even kort vertellen wat ik precies doe. Want daar krijg ik nog regelmatig vragen over.

Ik werk nu zo’n twee maanden als online Content Manager bij een Digital Marketing Agency. Ik doe dit op freelance basis voor ongeveer 20 uur in de week wat ik perfect vind omdat de balans tussen werk, Curtey en me-time op deze manier goed in verhouding is (klinkt als een enorme luxe realiseer ik me terwijl ik dit schrijf).

In mijn rol heb ik een aantal eigen klanten waarvoor ik content creëer voornamelijk voor hun social media kanalen maar bijvoorbeeld ook voor websites of nieuwsbrieven. Bij een aantal klanten denk ik ook mee en doe ik voorstellen voor (online) marketing activiteiten die specifiek ingezet kunnen worden.

 

Wilde ik wel weer aan de slag gaan?

Eerst even terug naar de maanden vóórdat ik aan het werk ging. Degene die mij kennen en al een tijdje volgen weten dat ik optimaal aan het genieten was van mijn vrije tijd en eigenlijk ook best dankbaar was dat ik de mogelijk had om niet te hoeven werken. Ik had er destijds deze post over geschreven waarin ik exact mijn gevoel omschreef.

Af en toe merkte ik wel dat ik het werk miste maar blijkbaar toch nog niet genoeg om actief op zoek te gaan naar werk op Curacao. Ik had meer zoiets van, als er iets op m’n pad komt dan kijk ik op dat moment of het bij mij en mijn situatie past. Als ik er een goed gevoel bij krijg dan doe ik het en anders niet. En dat is precies wat er gebeurde.

Alsof het universum het aanvoelde kreeg ik op een dag een bericht van iemand die via via aan mijn nummer was gekomen en die op zoek was naar extra mankracht op korte termijn. Het was parttime, op freelance basis en in mijn vakgebied dus mijn belangrijkste voorkeuren waren direct afgevinkt. Een ander voordeel is dat het om een klein team gaat en dat ik de mogelijkheid heb om vanuit huis te werken.

 

Dat viel even vies tegen

Na twee gesprekken besloot ik om ervoor te gaan en het in ieder geval voor een paar maanden aan te kijken. Mocht het niet bevallen, werk inhoudelijk of het feit dat ik weer aan het werk was, dan kon ik altijd stoppen. Dat is dan weer een voordeel van freelance werken. En ik moet zeggen, die eerste weken vielen me best tegen. Niet het werk zelf en ook zeker de collega’s niet, maar ik moest weer enorm wennen aan die hele werkcultuur. Ik heb een soort tropische sabbatical gehad van ruim 6 maanden en nu zat ik van de een op andere dag ineens weer achter een bureau, moest ik continu schakelen tussen verschillende werkzaamheden en kreeg ik weer te maken met strakke deadlines…

M’n hersenen stonden de afgelopen maanden op standje ‘chill’ en moesten nu weer naar standje ‘6e versnelling’ voor m’n gevoel. Dat was letterlijk even schakelen en ik kan nu wel zeggen dat ik het een beetje onderschat had. In die eerste weken moest ik echt m’n draai vinden en had ik vaak het gevoel dat ik achter de feiten aan liep. Heel vervelend vond ik dat. Het duurde een paar weken voordat ik er lekker in zat en echt kon zeggen dat het goed ging. Ook dat had ik wellicht wat onderschat waardoor er soms irritatie bij mezelf naar boven kwam. Misschien was ik ook wel gewoon te hard voor mezelf.

 

Weer aan het werk, een verrijking van mezelf

Nu, na twee maanden kan ik zeggen dat het goed gaat. Ik vind het werk leuk, m’n collega’s zijn leuk en ik heb m’n draai gevonden. Deze job is een mooie aanvulling op m’n huidige leven want ik breid mijn netwerk uit en ik ontwikkel mezelf verder in mijn vakgebied. De werk-privé balans is goed en ik heb weer iets meer structuur in m’n dagelijkse leven. Iets wat ik zeker ook wel fijn vind.

Werk ik hier over een jaar nog? I don’t know, wie weet. Misschien ben ik voor het eind van het jaar al gestopt. Dat is dan weer de flexibiliteit wat bij het freelancers leven hoort. Maar wat ik in ieder geval wel weet is dat het voor nu een verrijking is voor mezelf en daarom de juiste beslissing is geweest om twee maanden geleden in te gaan op het voorstel. Soms moet je bepaalde situaties gewoon aan het universum overlaten en dan komt het uiteindelijk echt wel goed.

Liefs Gala

 

0 reacties

Andere berichten die je vast ook leuk vindt

6 nadelen van wonen op Curaçao

 Onlangs deelde ik hier op het blog een aantal voordelen van wonen op Curaçao. Maar waar er voordelen zijn kun je vaak ook nadelen benoemen. En om toch zo'n eerlijk mogelijk beeld te geven van het leven hier op Curaçao kan deze blog post niet ontbreken waarin ik 6...

Hier moet je ontbijten op Curaçao!

 Voor alle vroege vogels onder ons die eens niet thuis of in hun hotel willen ontbijten deel ik hierbij mijn favoriete plekken waar je kunt ontbijten op Curaçao. Van farm-to-table concept tot levendig Otrobanda, dit zijn heerlijke plekjes om je dag te starten. 1. Hofi...

7 voordelen van wonen op Curaçao

Als reactie op onze verhuizing naar Curaçao kreeg ik heel vaak de opmerking “Lekker, elke dag zon!” en dat klopt ook. Hier schijnt elke dag de zon en is het altijd warm. Ik weet dat er ook genoeg mensen zijn die (in zichzelf) denken ‘Waarom wil je in godsnaam wonen op...