fbpx

“Ben je alweer aan het werk?”

mei 2, 2019 | Personal

Een aantal maanden geleden heb ik een post geschreven over het feit dat ik bijna dagelijks de vraag kreeg wanneer er een tweede kindje komt. Het grappige is dat na het publiceren van die post de vraag niet meer gesteld werd, haha. Vervolgens wilde iedereen weten –logisch- hoe het leven hier op het eiland bevalt maar sinds een aantal weken ligt de interesse op een ander vlak.

Men is namelijk heel benieuwd of ik van plan ben om binnenkort weer te gaan werken. Of ik het werken mis. Zoals je wellicht weet werk ik al een aantal jaar als ZZP’er op gebied van digital marketing en heb ik een eigen kleding agentschap in Nederland. Sinds we op Curacao wonen heb ik mijn werk als ZZP’er nog niet opgepakt en verricht ik op bepaalde momenten werkzaamheden voor mijn agentschap. Ik ben hier dus niet in loondienst en heb momenteel geen opdrachten lopen. En eigenlijk vind ik dat heel lekker.

Als je deze post gelezen hebt dan weet je dat ik me ook bewust had voorgenomen om de eerste maanden hier op Curacao niet te werken. Ik wilde goed acclimatiseren en bijkomen van het afgelopen jaar. Gelukkig hebben we financieel gezien ook die mogelijkheid. Maar ja, wanneer ben je geacclimatiseerd? Hoe voel je dat precies? We zitten nu 5 maanden op het eiland en wat mij betreft kan ik nog 5 maanden zo door gaan. Maar wil ik dat ook wel? En mis ik mijn werk niet?

Sinds ik ben afgestudeerd 9 jaar geleden heb ik vrijwel altijd gewerkt. Zelfs tijdens mijn studie werkte ik bijna fulltime. Ik heb altijd de ambitie gehad om te werken en ik vind persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk. Tegelijkertijd geniet ik nu enorm van mijn situatie en voel ik me niet ‘onrustig’ omdat ik niet aan het werk ben. Daarnaast ben ik heel dankbaar voor de tijd die ik met Curtey kan doorbrengen, zeker op deze leeftijd.

Dus ja, ik geniet van m’n leven zoals het nu is. Maar zoals gezegd vind ik persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk en wil ik niet het gevoel hebben dat ik stil sta. Dit levert soms een innerlijke strijd op bij mij. Ja ik wil werken, maar ik wil wél iets doen wat me blij maakt, waar ik goed in ben, wat een bijdrage levert voor de andere partij èn wat het waard is om mijn tijd met Curtey voor op te geven. Daar ben ik heel eerlijk in.

Ik realiseer me dat ik in een luxe positie zit en zie dit ook alsjeblieft niet als een klaagzang of iets dergelijks. Ik deel met je wat er in me omgaat en welke afwegingen ik maak als het op werk aankomt. Ik denk juist door hier goed en bewust over na te denken dat ik veel voldoening haal uit m’n werk en dit ook uitstraal op mijn omgeving.

Waar het op neerkomt is, ja ik ga weer aan het werk. Zeker. Maar ik heb geen strakke datum wanneer dat zal zijn. Ben ik nu actief op zoek naar opdrachten? Nee nog niet. Maar dat betekent niet dat als er iets op mijn pad komt waar ik happy van word dat ik het niet met beide handen aanpak. Want één ding is zeker, hoe langer ik ‘niets’ doe, hoe groter de motivatie wordt om weer aan het werk te gaan. Zo werkt het dan weer wel bij mij.

Liefs Gala

 

2 Reacties

  1. Super geschreven, lekker genieten met je kleine man!

    • Dank je wel 🙂 Doen we zeker!

Andere berichten die je vast ook leuk vindt

6 nadelen van wonen op Curaçao

 Onlangs deelde ik hier op het blog een aantal voordelen van wonen op Curaçao. Maar waar er voordelen zijn kun je vaak ook nadelen benoemen. En om toch zo'n eerlijk mogelijk beeld te geven van het leven hier op Curaçao kan deze blog post niet ontbreken waarin ik 6...

Hier moet je ontbijten op Curaçao!

 Voor alle vroege vogels onder ons die eens niet thuis of in hun hotel willen ontbijten deel ik hierbij mijn favoriete plekken waar je kunt ontbijten op Curaçao. Van farm-to-table concept tot levendig Otrobanda, dit zijn heerlijke plekjes om je dag te starten. 1. Hofi...

7 voordelen van wonen op Curaçao

Als reactie op onze verhuizing naar Curaçao kreeg ik heel vaak de opmerking “Lekker, elke dag zon!” en dat klopt ook. Hier schijnt elke dag de zon en is het altijd warm. Ik weet dat er ook genoeg mensen zijn die (in zichzelf) denken ‘Waarom wil je in godsnaam wonen op...