“Ben je alweer aan het werk?”

mei 2, 2019 | Island Life, Personal

Een aantal maanden geleden heb ik een post geschreven over het feit dat ik bijna dagelijks de vraag kreeg wanneer er een tweede kindje komt. Het grappige is dat na het publiceren van die post de vraag niet meer gesteld werd, haha. Vervolgens wilde iedereen weten –logisch- hoe het leven hier op het eiland bevalt maar sinds een aantal weken ligt de interesse op een ander vlak.

Men is namelijk heel benieuwd of ik van plan ben om binnenkort weer te gaan werken. Of ik het werken mis. Zoals je wellicht weet werk ik al een aantal jaar als ZZP’er op gebied van digital marketing en heb ik een eigen kleding agentschap in Nederland. Sinds we op Curacao wonen heb ik mijn werk als ZZP’er nog niet opgepakt en verricht ik op bepaalde momenten werkzaamheden voor mijn agentschap. Ik ben hier dus niet in loondienst en heb momenteel geen opdrachten lopen. En eigenlijk vind ik dat heel lekker.

Als je deze post gelezen hebt dan weet je dat ik me ook bewust had voorgenomen om de eerste maanden hier op Curacao niet te werken. Ik wilde goed acclimatiseren en bijkomen van het afgelopen jaar. Gelukkig hebben we financieel gezien ook die mogelijkheid. Maar ja, wanneer ben je geacclimatiseerd? Hoe voel je dat precies? We zitten nu 5 maanden op het eiland en wat mij betreft kan ik nog 5 maanden zo door gaan. Maar wil ik dat ook wel? En mis ik mijn werk niet?

Sinds ik ben afgestudeerd 9 jaar geleden heb ik vrijwel altijd gewerkt. Zelfs tijdens mijn studie werkte ik bijna fulltime. Ik heb altijd de ambitie gehad om te werken en ik vind persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk. Tegelijkertijd geniet ik nu enorm van mijn situatie en voel ik me niet ‘onrustig’ omdat ik niet aan het werk ben. Daarnaast ben ik heel dankbaar voor de tijd die ik met Curtey kan doorbrengen, zeker op deze leeftijd.

Dus ja, ik geniet van m’n leven zoals het nu is. Maar zoals gezegd vind ik persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk en wil ik niet het gevoel hebben dat ik stil sta. Dit levert soms een innerlijke strijd op bij mij. Ja ik wil werken, maar ik wil wél iets doen wat me blij maakt, waar ik goed in ben, wat een bijdrage levert voor de andere partij èn wat het waard is om mijn tijd met Curtey voor op te geven. Daar ben ik heel eerlijk in.

Ik realiseer me dat ik in een luxe positie zit en zie dit ook alsjeblieft niet als een klaagzang of iets dergelijks. Ik deel met je wat er in me omgaat en welke afwegingen ik maak als het op werk aankomt. Ik denk juist door hier goed en bewust over na te denken dat ik veel voldoening haal uit m’n werk en dit ook uitstraal op mijn omgeving.

Waar het op neerkomt is, ja ik ga weer aan het werk. Zeker. Maar ik heb geen strakke datum wanneer dat zal zijn. Ben ik nu actief op zoek naar opdrachten? Nee nog niet. Maar dat betekent niet dat als er iets op mijn pad komt waar ik happy van word dat ik het niet met beide handen aanpak. Want één ding is zeker, hoe langer ik ‘niets’ doe, hoe groter de motivatie wordt om weer aan het werk te gaan. Zo werkt het dan weer wel bij mij.

Liefs Gala

 

2 Reacties

  1. Super geschreven, lekker genieten met je kleine man!

    • Dank je wel 🙂 Doen we zeker!

Andere berichten die je vast ook leuk vindt

Aan het werk op Curacao

   Het heeft precies 6 maanden geduurd. 6 maanden lang volop de tijd nemen om het eiland te leren kennen en fulltime thuis met Curtey te zijn. Geen verplichte wekker die elke dag om 6.15 uur gaat (los van Curtey 😅), geen directe collega’s die je meestal nog vaker ziet...

Waarom wij voor de naam Curtey hebben gekozen

Curtey, die naam hoor je niet vaak. Deze opmerking hoor ik wel vaak wanneer ik antwoord geef op de vraag hoe mijn kind heet. Vaak moet ik de naam ook nog spellen voordat men echt doorheeft hoe je de naam uitspreekt. En het klopt. Het is ook niet een veel voorkomende...

Q&A: 10 vragen over Curtey

Twee weken geleden deed ik een oproepje via Instagram Stories waarbij jij als volger een willekeurige vraag kon stellen over Curtey. Ik krijg namelijk best regelmatig DM's die meestal betrekking hebben op de opvoeding van Curtey of hoe het nu gaat met het slapen. Dus...