fbpx

Curaçao Carnaval 2019!

mrt 8, 2019 | Island Life

It’s a wrap! Curacao carnaval was afgelopen dinsdag officieel ten einde en ik kan nu na drie dagen zeggen dat ik eindelijk een beetje bijgekomen ben. Nog steeds moe, maar heel erg voldaan. En je weet wat ze zeggen: iets waar je heel erg naar uitkijkt is altijd in een flits voorbij.

Sommigen van jullie weten dat het meelopen met de carnavalsoptocht op de Antillen altijd een droom van mij is geweest. Ik heb er vaak over nagedacht om mee te lopen met de carnaval in Rotterdam en vervolgens ook op Aruba maar dat is er eigenlijk om verschillende redenen nooit van gekomen. Dus toen mijn vriendin Xiomara mij afgelopen zomer vroeg of ik mee wilde lopen met de Curacao carnaval hoefde ik niet lang na te denken. We woonden toen nog niet eens op het eiland maar ik wist dat ik deze kans moest grijpen!

En afgelopen zondag was het dus zover. Genóten heb ik! De outfits, de muziek, de gezellige sfeer, het mooie weer. Alle omstandigheden waren goed om er een gezellig feestje van te maken. En dat hebben we dan ook zeker gedaan. Ruim 4 uur(!) lang heb ik gedanst door de straten van Curacao totdat m’n voeten niet meer konden. Lord, die afstand had ik wel even onderschat. Net zoals het lange wachten voordat de optocht begon en eigenlijk ook wel de voorbereidingen naar carnival toe. Maar ja, dat mocht de pret niet drukken. Helemaal gesloopt stond ik aan het eind van de route maar ik wist nu wel wat ik kon verwachten. Dinsdag stond namelijk het tweede en laatste deel van de optocht op de planning.

En ook dinsdagavond hebben we enorm genoten van de optocht. Juist omdat je weet dat dit het einde is van de carnavalsperiode geniet je extra en ga je all out. Nog één keer je heupen schudden op de muziek die keihard uit de boxen knalt, nog één keer je mooie pakje showen en vooruit, nog één drankje om carnaval af te sluiten. En ja ik moet toegeven, ook ik ben aangestoken met het carnaval virus. Zodra de optocht was afgelopen waren we alweer plannen aan het maken voor volgend jaar. Dus Curacao carnaval, see you next year! 😉

Liefs Gala

0 reacties

Andere berichten die je vast ook leuk vindt

6 nadelen van wonen op Curaçao

 Onlangs deelde ik hier op het blog een aantal voordelen van wonen op Curaçao. Maar waar er voordelen zijn kun je vaak ook nadelen benoemen. En om toch zo'n eerlijk mogelijk beeld te geven van het leven hier op Curaçao kan deze blog post niet ontbreken waarin ik 6...

Hier moet je ontbijten op Curaçao!

 Voor alle vroege vogels onder ons die eens niet thuis of in hun hotel willen ontbijten deel ik hierbij mijn favoriete plekken waar je kunt ontbijten op Curaçao. Van farm-to-table concept tot levendig Otrobanda, dit zijn heerlijke plekjes om je dag te starten. 1. Hofi...

7 voordelen van wonen op Curaçao

Als reactie op onze verhuizing naar Curaçao kreeg ik heel vaak de opmerking “Lekker, elke dag zon!” en dat klopt ook. Hier schijnt elke dag de zon en is het altijd warm. Ik weet dat er ook genoeg mensen zijn die (in zichzelf) denken ‘Waarom wil je in godsnaam wonen op...