fbpx

Curtey slaapt eindelijk door!!

jan 25, 2019 | Kids & Opvoeden

Begin December vorig jaar gaf ik je een kijkje in ons leven hier op Curacao en dan met name hoe de nachten met Curtey eraan toe gingen. Als je die post nog niet gelezen hebt raad ik je aan om dat nu eerst even te doen voordat je met deze post verder gaat. Vandaag geef ik je namelijk een update over de situatie nu, vijf weken later.

Maar eerst nog even een korte samenvatting van hoe de nachten waren in de eerste weken op het eiland. Curtey werd middenin de nacht wakker en was dan zo’n uur tot anderhalf uur (soms 2) niet meer in slaap te krijgen. Jared en ik wisten allebei dat Curtey best wel moest wennen aan de nieuwe situatie en de jetlag van onze vliegreis hielp natuurlijk ook niet echt mee. Maar we waren inmiddels ruim drie weken verder en er zat geen verbetering in.

Maar in de vierde week zagen we dat hij kleine stapjes maakte. Inmiddels waren we ook weer in het bezit van de magische druppels (als je niet weet waar ik het over heb lees deze post dan even) dus daar vestigde ik mijn hoop wederom op. Het zal vast toeval zijn maar de periode die Curtey ‘s nachts wakker was werd steeds korter en af en toe sliep hij zelfs een nacht door. Overdag lieten we hem nog steeds maar 1 tot 1,5 uur slapen want dat bleek goed te werken.

Vlak voor Kerst trokken we in ons eigen huis en hier zou Curtey weer in z’n eigen kamertje slapen i.p.v bij ons op de kamer. Ik hield er al rekening mee dat ik elke nacht in m’n nachtjaponnetje naast z’n bedje moest gaan zitten terwijl de koude airco op me blaast, maar dat viel gelukkig mee. Hij is een enkele keer ‘s nachts wakker geworden maar dat was dan van korte duur. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat Jared er dan meestal uitging omdat Curtey bij hem rustiger blijft. Dat was dan weer een voordeel voor mij 🙂

Vervolgens kwamen we in de fase dat Curtey de nachten wel doorsliep maar elke ochtend rond 5:30 uur wakker was. Ik denk dat dit rond Oud & Nieuw was. Over Oud & Nieuw gesproken, wij vierden dit met Jared’s ouders, zussen en aanhang bij ons thuis vanaf een uur of 22:00. We twijfelden of we Curtey wakker moesten maken om 00:00 uur zodat hij het vuurwerk kon zien maar we hebben dit uiteindelijk niet gedaan omdat hij zo heerlijk lag te slapen. Hij heeft zelfs overal doorheen geslapen! En dat terwijl er op zo’n 15 meter van zijn slaapkamer enorme vuurpijlen werden afgestoken. Maar goed, ik dwaal af…

Rond 5:30 uur opstaan was ik inmiddels wel gewend en ik moet zeggen dat het hier op Curcao ook minder erg is. Want het wordt eerder licht en je staat hier sowieso wel vroeg op. In de eerste week van januari was Curtey erg verkouden en ook heel veel aan het hoesten dus ben ik met hem naar de huisarts gegaan. Het bleek dat hij vocht achter z’n oren had. Om dit te verhelpen kregen we twee verschilende hoestdranken mee en een neusspray welke we dagelijks moesten geven. Het hoesten nam na een aantal dagen af maar het viel me op dat Curtey ook ineens langer bleef doorslapen ‘s ochtends. Zou dat dan ook door die hoestdrank komen? Vast wel! Meestal zitten er bepaalde stoffen in waardoor kindjes lekker diep en lang gaan slapen. Ik zal eerlijk met je zijn, het idee ging even door mijn gedachte om Curtey voor de aankomende maanden elke dag hoestdrank te geven maar dat heb ik natuurlijk niet gedaan haha. Wel zorgde ik ervoor dat ik net zo lang door ging met het geven van hoestdrank totdat ik zéker wist dat het nare hoestje weg was.

En dat is nu al bijna drie weken geleden. Dus al drie weken slaapt Curtey niet alleen elke nacht door maar ook nog eens tot een uur of 7! Soms zelfs tot 7:30 uur! Ik kan het soms eigenlijk nog niet eens geloven. Míjn kind? Structureel doorslapen tot 7 uur?? Dat was tot voor kort een droom scenario en hoorde ik alleen om me heen van andere mama’s waarvan hun kind perfect sliep. Ik ben enorm blij en dankbaar dat het ons nu ook gegund is. Na twee lange jaren van gebroken nachten.

Tuurlijk gaat er heus wel weer een periode komen dat Curtey ‘s nachts wakker gaat worden. Bij ziekte of verandering bijvoorbeeld. Maar tot die tijd geniet ik intens van het feit dat ik gewoon weer 7 of 8, soms zelf 9 uur achter elkaar kan slapen. De magische druppels gebruiken we nu trouwens niet meer. Ik vond dat een beetje veel met alle hoestdrank en neusspray dus toen ik merkte dat Curtey structureel doorsliep ben ik daar mee gestopt.

Dus wanneer ik nu de vraag krijg van een mede-mommy (to be) met hoeveel maanden Curtey doorsliep kan ik eindelijk zeggen: 26 fucking lange maanden!

Liefs Gala

 

2 Reacties

  1. Ohh jeetje ik ben zo blij voor je! Ik weet wat je voel.. woon ook op ’t eiland en heb een dochter van 1 jaar en ze slaapt nog steeds niet door dus ben elk dag wakker bezig met haar 😭 maar ik blijf toch hopen dat mijn dag ook zal komen..

    Ps: leuk blog 😊

    • Oh nooo ik weet wat je meemaakt! Hang it there! It will get better (hopefully soon)! Liefs Gala

Andere berichten die je vast ook leuk vindt

6 nadelen van wonen op Curaçao

 Onlangs deelde ik hier op het blog een aantal voordelen van wonen op Curaçao. Maar waar er voordelen zijn kun je vaak ook nadelen benoemen. En om toch zo'n eerlijk mogelijk beeld te geven van het leven hier op Curaçao kan deze blog post niet ontbreken waarin ik 6...

Hier moet je ontbijten op Curaçao!

 Voor alle vroege vogels onder ons die eens niet thuis of in hun hotel willen ontbijten deel ik hierbij mijn favoriete plekken waar je kunt ontbijten op Curaçao. Van farm-to-table concept tot levendig Otrobanda, dit zijn heerlijke plekjes om je dag te starten. 1. Hofi...

7 voordelen van wonen op Curaçao

Als reactie op onze verhuizing naar Curaçao kreeg ik heel vaak de opmerking “Lekker, elke dag zon!” en dat klopt ook. Hier schijnt elke dag de zon en is het altijd warm. Ik weet dat er ook genoeg mensen zijn die (in zichzelf) denken ‘Waarom wil je in godsnaam wonen op...