fbpx

De meest gestelde vraag wanneer ik vertel over onze verhuizing

okt 24, 2018 | Personal

De meest gestelde vraag wanneer ik vertel over onze verhuizing

In de afgelopen maanden hebben we stap voor stap iedereen in onze omgeving verteld over de verhuizing. Familie, vrienden, collega’s, buren, inmiddels is iedereen op de hoogte. Vrijwel alle reacties zijn positief en enorm enthousiast. Maar er is één vraag die opmerkelijk vaak gesteld wordt aan mij. Té vaak als je het mij vraagt.

Men is namelijk heel nieuwsgierig naar wat voor werk ik ga doen op Curacao. En ergens snap ik deze vraag natuurlijk ook wel. Want voor het overgrote deel van de bevolking is het hebben van een baan vanzelfsprekend en een belangrijk onderdeel van hun leven. Voor mij ook. Maar toch vond ik het af en toe vervelend dat ik wéér die vraag gesteld kreeg.

En ik zal zo vertellen waarom. Maar eerst is het misschien goed om nader toe te lichten wat voor werk ik nou precies doe. Want lang niet iedereen weet dat. Ik durf te wedden dat Jared het niet eens exact weet wat mijn werk inhoud, haha. But I don’t blame him. We werken in totaal verschillende branches en hij is niet echt social media minded.

Drie jaar geleden heb ik besloten om te stoppen bij mijn toenmalige werkgever (de Bijenkorf, leuk bedrijf en veel geleerd). Ik was toen 28 en je kent het wellicht wel, een beetje zoekende naar wat ik nou precies wilde. Kids, reizen, een compleet andere baan? Ik heb me toen een aantal maanden volledig op m’n blog gestort en dat vond ik super leuk om te doen. En toen raakte ik zwanger. En ja, het was gepland 😊

Ik had geen vaste baan en dus veel vrijheid en eigenlijk vond ik dat wel even heerlijk. En met een kindje op komst leek het me niet verstandig om weer in dienst te gaan want ten eerste, wie gaat mij aannemen? En ten tweede, ik had geen idee hoe de nieuwe situatie zou zijn en wilde ik geen druk op mezelf leggen. Gelukkig waren we in de situatie dat het financieel mogelijk was want dat is lang niet altijd vanzelfsprekend, dat realiseer ik me.

Nadat Curtey geboren was heb ik het werk langzaam weer opgepakt. Ik werkte aan m’n blog maar ging er ook freelance opdrachten naast doen. Wat heerlijk was dat! Zelf mijn tijden indelen en samenwerken met verschillende bedrijven. De vraag naar freelancers steeg en de opdrachten kwamen achter elkaar binnen en dus had ik op een gegeven moment echt geen tijd meer voor m’n blog.

Daarnaast ben ik sinds 2016 ook nog agent van twee merkjes (ja, dat doe ik er óók nog bij) die ik hier in Nederland aan winkels verkoop. Gelukkig zijn dat seizoensgebonden merken waardoor ik er niet het hele jaar fulltime mee bezig ben. En nu dus wéér een blog erbij. Soms vraag ik mezelf echt af waar ik de tijd vandaan moet halen en hoe lang ik deze 12-urige werkdagen ga volhouden?

En dat is precies de reden waarom ik het soms vervelend* vond dat er telkens weer gevraagd werd wat voor werk ik op Curacao ga doen. Ik ga namelijk lekker even helemaal niets doen. Wat dacht je daar van? Ik denk serieus dat ik de eerste weken de bank niet af kom als het niet nodig is. De afgelopen maanden, wat zeg ik, dit jaar is zo druk geweest en Jared en ik hebben allebei keihard gewerkt dat ik het juist wel even lekker vind om helemaal niets te doen.

Ik vind het voor nu belangrijker dat Curtey z’n draai vind op het eiland en lekker in z’n vel zit en dat we als gezin gelukkig zijn. Daarnaast zal er nog veel geregeld moeten worden in die eerste weken (ok, waarschijnlijk zullen dat maanden worden) als we er zijn. Ik kijk er nu al naar uit om dingen te gaan doen waar ik nu helaas geen tijd voor heb zoals regelmatig sporten, uitgebreid koken of zelfs een boek lezen.

En daarnaast ga ik natuurlijk dagelijks m’n blogs bijhouden voor al m’n trouwe lezers. Natuurlijk ook voor mezelf, om me bezig te houden. En dan merk ik vanzelf wel wanneer het tijd is om van die bank af te komen 😉

X Gala

 

*Don’t get me wrong, ik snap deze vraag heel goed en ik had waarschijnlijk hetzelfde gedaan als de rollen omgedraaid waren. Dus ik neem het je zeker niet kwalijk!

5 Reacties

  1. Gala, je hebt helemaal gelijk. Ik zou ook lekker veel bijslapen als jou was 🙂

  2. Ik snap het helemaal!! Wij gaan volgend jaar ook naar Curacao (voor 3 jaar) en ook ik ga heerlijk genieten van mijn gezin . Succes met de verhuizing.

    • Oh wat leuk zeg! En ook een heerlijk vooruitzicht voor jou. Dank je wel, en jullie ook succes volgend jaar! 🙂

  3. En op de vrijdagmiddag playdate met Cris afwisselend met ‘me-time’ voor ons (terwijl kids op de opvang zijn). Sounds like a plan? 😊😁

    • Zeker weten! Plan maar alvast in schat!! Hahaha

Trackbacks/Pingbacks

  1. Wat ik het minst leuk vind aan ZZP'er zijn | Cocktails & Curacao - […] weet je inmiddels dat ik al een aantal jaar als ZZP’er werk en vorige week heb ik een blog…

Andere berichten die je vast ook leuk vindt

6 nadelen van wonen op Curaçao

 Onlangs deelde ik hier op het blog een aantal voordelen van wonen op Curaçao. Maar waar er voordelen zijn kun je vaak ook nadelen benoemen. En om toch zo'n eerlijk mogelijk beeld te geven van het leven hier op Curaçao kan deze blog post niet ontbreken waarin ik 6...

Hier moet je ontbijten op Curaçao!

 Voor alle vroege vogels onder ons die eens niet thuis of in hun hotel willen ontbijten deel ik hierbij mijn favoriete plekken waar je kunt ontbijten op Curaçao. Van farm-to-table concept tot levendig Otrobanda, dit zijn heerlijke plekjes om je dag te starten. 1. Hofi...

7 voordelen van wonen op Curaçao

Als reactie op onze verhuizing naar Curaçao kreeg ik heel vaak de opmerking “Lekker, elke dag zon!” en dat klopt ook. Hier schijnt elke dag de zon en is het altijd warm. Ik weet dat er ook genoeg mensen zijn die (in zichzelf) denken ‘Waarom wil je in godsnaam wonen op...