fbpx

Hoe ik mijn ouders vertelde over onze verhuizing naar Curaçao

okt 15, 2018 | Personal

Hoe ik mijn ouders vertelde over onze verhuizing naar Curaçao

Best wel een tijdje hebben Jared en ik onze verhuizing naar Curacao voor onszelf gehouden. Tenminste, de keuze was door ons nog niet definitief gemaakt maar het speelde wel al. Inmiddels weet iedereen het maar we hebben het echt in fases aan onze omgeving verteld. Om te beginnen bij m’n ouders.

Ik had mezelf voorgenomen dat ik het pas aan mijn ouders zou vertellen als we 100% zeker wisten dat we zouden gaan en ook wanneer. Ik wilde mijn moeder niet onnodig ongerust maken door te zeggen dat er een redelijke kans bestond dat we ergens binnen afzienbare tijd naar Curacao zouden verhuizen. Dat zou ik zelf namelijk ook niet fijn vinden, mocht ik ooit zulk nieuws ontvangen.

Voor de mensen die het niet weten, mijn ouders zijn uit elkaar gegaan toen ik nog erg jong was. Zo jong, dat ik me nog amper kan herinneren dat ze überhaupt samen waren. Maar gelukkig gaan ze bijna 30 jaar later nog steeds goed met elkaar om. Desondanks heb ik het nieuws over onze verhuizing naar Curacao wel apart aan ze verteld en ik begon bij m’n moeder.

Ik wilde het in een één-op-één setting vertellen en haar niet met het nieuws overvallen waar allemaal mensen bij waren, in de hoop een milde reactie te krijgen. Deze fout heb ik al een keer in m’n tienerjaren gemaakt en dat was niet bepaald goed ontvangen (iets met een tattoo op m’n 16e). Curtey had een nachtje bij m’n moeder gelogeerd en ik ging hem ophalen. Ik besloot dat dit een goed moment was om het aan haar te vertellen.

“Mam, ik moet je wat vertellen.” zei ik. “Wat dan? Ben je zwanger??” vroeg ze. “Neehee mam! Jeetje, begin jij ook al?” was mijn reactie. “Ja nou, kan toch. Zou Curtey wel leuk vinden.” “Mam, we gaan naar Curacao verhuizen.” Zei ik snel. En de mensen die mijn moeder kennen weten precies wat voor blik ze toen op haar gezicht had: grote, geschrokken ogen en mond open. “WANNEER??!” riep ze uit. “Aan het eind van dit jaar.” zei ik.

Ze moest het nieuws even op zich laten inwerken want ze had niet gedacht dat we op korte termijn al zouden gaan emigreren. Maar al snel herpakte ze zich en liet ze me weten dat ik maar snel moet zorgen dat de logeerkamer gereed is want ze gaat regelmatig langskomen. Ik zag dat ze moeite had met het nieuws maar al snel realiseerde ik me dat ze niet mij (haar enige dochter) zou gaan missen als we straks weg zijn maar Curtey, haar allereerste kleinkind.

De week erop ben ik bij m’n vader langs gegaan om ook hem te informeren over onze verhuizing naar Curacao. Wederom bracht ik het nieuws kort maar krachtig en ik wachtte zijn reactie af. “Goh”, zei hij. “Dat was wel een beetje te verwachten.” Bij m’n vader was ik een stuk minder zenuwachtig om het te vertellen want hij hield er altijd wel rekening mee dat we deze stap zouden gaan maken. Hij is altijd een groot voorstander geweest van de wereld ontdekken en je grenzen verleggen. “De wereld is veel groter dan dit kleine kikkerlandje” zei hij al tegen me sinds ik een kleine meid was.

Na ongeveer 5 minuten met m’n vader gesproken te hebben over de verhuizing kwam de aap uit de mouw. Hij gaf toe dat hij al op de hoogte was van onze plannen. M’n moeder kon blijkbaar haar mond niet goed houden en had zich versproken tegenover m’n vader. It’s all fine, ze waren nu in ieder geval allebei op de hoogte.

De weken erna heb ik met zowel m’n moeder als m’n vader veel gesproken over de verhuizing naar Curacao en hen vooral ook de ruimte gegeven om vragen te stellen. Ik hoop dat ze hierdoor enigszins een beeld kunnen vormen over hoe mijn leven daar eruit zal komen te zien en me met een gerust hart die kant op laten gaan. Want nu ik zelf moeder ben realiseer ik me dat het zeker niet makkelijk is om je kind niet bij je in de buurt te hebben, hoe jong of oud ook.

Mam, pap, ik ga jullie missen!

X Gala

2 Reacties

  1. Mooi geschreven Gala!

    • Dank je wel mam!

Andere berichten die je vast ook leuk vindt

6 nadelen van wonen op Curaçao

 Onlangs deelde ik hier op het blog een aantal voordelen van wonen op Curaçao. Maar waar er voordelen zijn kun je vaak ook nadelen benoemen. En om toch zo'n eerlijk mogelijk beeld te geven van het leven hier op Curaçao kan deze blog post niet ontbreken waarin ik 6...

Hier moet je ontbijten op Curaçao!

 Voor alle vroege vogels onder ons die eens niet thuis of in hun hotel willen ontbijten deel ik hierbij mijn favoriete plekken waar je kunt ontbijten op Curaçao. Van farm-to-table concept tot levendig Otrobanda, dit zijn heerlijke plekjes om je dag te starten. 1. Hofi...

7 voordelen van wonen op Curaçao

Als reactie op onze verhuizing naar Curaçao kreeg ik heel vaak de opmerking “Lekker, elke dag zon!” en dat klopt ook. Hier schijnt elke dag de zon en is het altijd warm. Ik weet dat er ook genoeg mensen zijn die (in zichzelf) denken ‘Waarom wil je in godsnaam wonen op...