fbpx

Hoe onze slapeloze nachten eruit zien

okt 29, 2018 | Personal

Hoe onze slapeloze nachten eruit zien

Vrijwel iedereen in onze omgeving weet dat Curtey niet goed slaapt. Is het niet door mijn klaagzang op Instagram Stories dan is het wel te zien aan de wallen onder mijn ogen. Deze kleine man zorgt al bijna twee jaar lang voor slapeloze nachten.

Dat klinkt misschien een beetje lullig als ik het zo zeg en zo bedoel ik het zeker niet. Want los van het feit dat het zwaar en vermoeiend is voor Jared en mij, is het voor Curtey natuurlijk allerminst fijn: niet zelfstandig kunnen doorslapen en altijd maar middenin de nacht wakker worden. Geloof me, ik heb vaak met hem te doen op zulke momenten en ik probeer hem zoveel mogelijk gerust te stellen en een veilig gevoel te geven.

Vaak krijg ik reacties, tips en adviezen op de berichten die ik post. Veelal uit medeleven (of medelijden haha) en dat waardeer ik zeker. Sommige moeders die ook lijden aan slapeloze nachten vinden dat ik me aanstel. Want ja, “hun tweejarige kind wordt ook nog steeds af en toe ‘s nachts wakker. Gewoon even snel een flesje geven en dan slapen ze weer verder. Dat hoort er nou eenmaal bij.” Tja… ging het maar zo makkelijk, denk ik dan.

Daarom leek het me een idee om een week lang bij te houden hoe onze (slapeloze) nachten eruit zien en dit op papier te zetten. Gewoon, om je een idee te geven. Wellicht heb je er iets aan (you’re not the only one, hang in there!) of wellicht interesseert het je helemaal niets. Maar na het lezen van dit ‘schema’ heb je direct ook een antwoord op deze vraag 😝

Zondagnacht: Ik ga op tijd (22:00 uur) op bed liggen want ik wil enigszins ‘uitgerust’ de nieuwe week starten. Een kwartier nadat ik in slaap ben gevallen hoor ik Curtey huilen. Nou, dat begint goed denk ik nog. Gelukkig pakt Jared deze shift en kan ik verder slapen. Pas om 1:00 uur sliep Curtey weer hoor ik de volgende ochtend.

Maandagnacht: Ik lig in een diepe slaap als ik om 1:30 uur wakker word van gehuil. Vanavond is het mijn beurt. En ik weet niet wat het is maar altijd als ik ‘s nachts met Curtey bezig ben duurt het langer voordat hij weer slaapt dan bij Jared. En deze nacht is een record: hij slaapt pas weer om 4:30 uur.

Dinsdagnacht: Ik ben kapot van de afgelopen nachten (weken/maanden) dus ik wil op tijd gaan slapen. Ondanks dat ik nog veel werk moet doen lig ik toch op tijd in bed. Om 2:35 uur hoor ik Curtey weer en ik laat hem even huilen in de hoop dat hij toch weer in slaap valt. Maar ik weet dondersgoed dat dit niet gaat gebeuren. Dus om 3:00 uur sta ik weer naast z’n bedje en wilt hij alleen maar dat ik hem optil. Dit houd ik even vol maar Curtey is zwaar dus ik leg hem weer terug wat een continue strijd oplevert. Om 4:45 uur valt hij eindelijk weer doodmoe in slaap.

Woensdagnacht: Ik hoor Curtey huilen maar ik wil m’n ogen eigenlijk niet open doen. Gewoon. Geen. Zin. Ik kijk toch op m’n telefoon en ik zie dat het 4:10 uur is. Ik duw Jared uit bed want ik ga echt niet op staan. Te moe. Tegen 5:30 uur slaapt Curtey weer en ik ook. Om vervolgens een uur later gewekt te worden door mijn wekker.

Donderdagnacht: Ik heb deze avond wat deadlines voor werk dus ik werk door. Rond 23:00 uur maak ik me klaar voor bed en terwijl ik m’n tanden aan het poetsen ben hoor ik Curtey wakker worden. Great. Ik ben bijna 2 uur lang bezig om hem weer in slaap te krijgen (optillen, sussen, naast hem zitten etc. etc.) en vraag me af tot hoe laat hij zal gaan doorslapen zodat ik nog een aantal uurtjes achter elkaar kan slapen. Klokslag 6:00 uur is hij wakker.

Vrijdagnacht: Heel gek en ik weet niet waar het door komt, maar meestal slaapt Curtey goed op vrijdag en zaterdag door. Ook deze nacht heeft hij doorgeslapen en begon z’n dag om 5:30 uur. Prima, dat liever dan ‘s nachts uren wakker.

Zaterdagnacht: Ook deze nacht heeft hij weer doorgeslapen maar om 5:00 uur vond hij het toch echt wel tijd om op te staan.

Zondagnacht: Zou het een derde nacht ook goed gaan? Ik hoor hem rond 22:00 uur bewegen en geluidjes maken in z’n bed maar hij wordt niet wakker. Ik ga snel zelf ook maar slapen want ik weet niet wat voor nacht dit gaat worden. Om 2:30 uur hoor ik hem weer geluidjes maken maar hij slaapt gelukkig door. Yes! Oh nee toch niet. Om 3:45 uur zit hij rechtop in z’n bedje en roept om mama. Het kost me een klein uurtje voordat hij weer lekker slaapt. Exact twee uur later, om 6:45 uur, word hij weer wakker en is het tijd voor ons om op te staan. Klaar voor een nieuwe week!

(dit is een willekeurige week uit het leven van Curtey, papa en mama. Het is dus een gemiddelde. Soms gaat het beter, soms nog slechter. Maar we kunnen gerust zeggen dat Curtey nog niet structureel doorslaapt. Bovengenoemde tijden zijn (helaas) niet overdreven 😐)

 

Geloof me, we hebben inmiddels vrijwel alles geprobeerd. Van osteopaat tot lavendel blaadjes en van laten huilen tot meerdere slaap coaches. En ja, ook bij ons in bed nemen helpt niet. Integendeel zelfs. Soms zitten we in een goede fase en lijkt het alsof de slapeloze nachten voorbij zijn. Maar net op het moment dat ik wil juichen van blijdschap zijn we weer terug bij af.

Maar goed, om deze post toch nog enigszins met een positieve noot af te sluiten kan ik wel vertellen dat er in de afgelopen weken (lichte) verbetering zit in de slapeloze nachten die we al zo lang ervaren. Jared verklaart me voor gek maar ik denk dat ik weet wat hier de oorzaak van is. Wat dat is laat ik je volgende week weten. Sorry voor de mega irritante cliffhanger maar ik denk dat dit wel het wachten waard is!

X Gala

 

2 Reacties

  1. Reading your post reminds me of Avas days! Pff it was heavy shit! She never slept a full night! We did everythingggggg everyone suggested just like you…! Nothing helps! And the wors part is when ur friends and family gives comments : Waww my kids sleep 12 hours straight! :/ ava slept Between eudo and i!when she turned 4 i can say she finnaly started sleeping here and there! June we moved her out of our room, which was a fucking struggle, but suprisely it went really good after bribing her with gifts! However i did do some other things: change her room setting, remove clutter/toys from her room, place a black onyx in her room; which absorbs and transforma negative energy, and ofcourse i asked a priest to come to my house to pray with us! So its been 3 months and ava is happy in her room! I do wish u luck and maybe suggest one of my tips! 😘

    • Ohh my god Angelique! This is not really motivating lolll!! Nee maar ik weet precies wat je bedoelt en we hebben ALLES geprobeerd, like everything. Maar fijn dat Ava nu wel goed slaapt. Voor haar, maar zeker ook voor jullie hihi. Enjoy your nights sleep babe! X

Andere berichten die je vast ook leuk vindt

6 nadelen van wonen op Curaçao

 Onlangs deelde ik hier op het blog een aantal voordelen van wonen op Curaçao. Maar waar er voordelen zijn kun je vaak ook nadelen benoemen. En om toch zo'n eerlijk mogelijk beeld te geven van het leven hier op Curaçao kan deze blog post niet ontbreken waarin ik 6...

Hier moet je ontbijten op Curaçao!

 Voor alle vroege vogels onder ons die eens niet thuis of in hun hotel willen ontbijten deel ik hierbij mijn favoriete plekken waar je kunt ontbijten op Curaçao. Van farm-to-table concept tot levendig Otrobanda, dit zijn heerlijke plekjes om je dag te starten. 1. Hofi...

7 voordelen van wonen op Curaçao

Als reactie op onze verhuizing naar Curaçao kreeg ik heel vaak de opmerking “Lekker, elke dag zon!” en dat klopt ook. Hier schijnt elke dag de zon en is het altijd warm. Ik weet dat er ook genoeg mensen zijn die (in zichzelf) denken ‘Waarom wil je in godsnaam wonen op...