Kids en Opvoeden

Kinderen. “Het mooiste wat je kan overkomen”, zeiden ze. En dat is niet gelogen.
Het moederschap is een ware rollercoaster en zit vol met onzekerheden en uitdagingen, maar de liefde die je voelt voor je eigen mini-me is grenzeloos. It’s one hell of a job, but someone’s got to do it! En ik zou niet anders meer willen.

Een dag uit mijn leven met een 2-jarige puber

 Heel zachtjes hoor ik onze slaapkamerdeur open gaan en kleine voetjes over de vloer richting ons bed bewegen. “Mama! Optaan!” Het is nog donker en ik probeer m’n telefoon op m’n nachtkastje te zoeken om erachter te komen hoe laat het is. Het is 5:40 uur. Fuck. “Mama...

Q&A: 10 vragen over Curtey

Twee weken geleden deed ik een oproepje via Instagram Stories waarbij jij als volger een willekeurige vraag kon stellen over Curtey. Ik krijg namelijk best regelmatig DM's die meestal betrekking hebben op de opvoeding van Curtey of hoe het nu gaat met het slapen. Dus...

Het is tijd voor een bezoek aan de logopedist

 Eind vorig jaar vlak voor onze verhuizing naar Curacao heb ik met jullie gedeeld dat Curtey een spraakachterstand heeft. Destijds had het consultatiebureau ons doorverwezen naar een logopedist en die raadde ons aan om de situatie nog 2 maanden aan te kijken. Mocht er...

Curtey slaapt eindelijk door!!

   Begin December vorig jaar gaf ik je een kijkje in ons leven hier op Curacao en dan met name hoe de nachten met Curtey eraan toe gingen. Als je die post nog niet gelezen hebt raad ik je aan om dat nu eerst even te doen voordat je met deze post verder gaat. Vandaag...

Curtey’s eerste dagen op de crèche

   Je weet inmiddels dat ik graag wil dat Curtey ook hier op Curacao naar de crèche oftewel een speelschooltje gaat. Na een korte zoektocht hebben we een keuze gemaakt en gelukkig kon hij snel terecht. Gister was zijn tweede dag op school en dat liep niet helemaal als...

Curtey’s nachten op Curaçao

     Weet je nog? Dat ik drie weken geleden zei dat Curtey eindelijk de nachten doorsliep? Dat ik voélde dat het dit keer anders was en het goed zou komen. Met behulp van een babyfluisteraar, druppels en doorzettingsvermogen kwam er eindelijk verandering in onze...

Mijn ervaring met een babyfluisteraar (deel 2)

      Na mijn eerste bezoek aan de babyfluisteraar ging ik dus naar huis met twee flesjes met druppels. Ondanks dat ik al bij een homeopaat was geweest en daar ook druppels had gekregen (die niet werkten) had ik deze keer goede moed. Er werd mij verteld dat ik na een...

Mijn ervaring met een babyfluisteraar (deel 1)

      Het was tijd voor andere maatregelen. De slapeloze nachten braken ons op en we konden gewoon niet meer. Hoe lang moeten we nog als prikkelbare zombie’s leven en belangrijker nog, gaat onze relatie dit wel overleven? Voor m’n gevoel had ik alles geprobeerd maar...

Hoe onze slapeloze nachten eruit zien

      Vrijwel iedereen in onze omgeving weet dat Curtey niet goed slaapt. Is het niet door mijn klaagzang op Instagram Stories dan is het wel te zien aan de wallen onder mijn ogen. Deze kleine man zorgt al bijna twee jaar lang voor slapeloze nachten. Dat klinkt...

Curtey heeft een spraakachterstand

      Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Curtey heeft een spraakachterstand. Hij praat vrijwel niet. Los van een aantal woordjes die waarschijnlijk alleen Jared en ik begrijpen komt er niet veel uit. Toen mij onlangs op het consultatiebureau gevraagd werd...

Wanneer komt de 2de??!

      Ik ga niet liegen en ik overdrijf zeker niet. Maar dit is by far de meest gestelde vraag vanaf de dag dat Curtey 1 jaar werd. Eigenlijk daarvoor ook al maar de mensen die toen al durfde te vragen wanneer de 2de komt kregen van mij alleen een blik toegeworpen. En...