fbpx

Mijn ervaring met een babyfluisteraar (deel 2)

nov 14, 2018 | Personal

Mijn ervaring met een babyfluisteraar (deel 2)

Na mijn eerste bezoek aan de babyfluisteraar ging ik dus naar huis met twee flesjes met druppels. Ondanks dat ik al bij een homeopaat was geweest en daar ook druppels had gekregen (die niet werkten) had ik deze keer goede moed. Er werd mij verteld dat ik na een week al verschil zou kunnen merken.

De eerste week dat ik de druppels gebruikte sliep Curtey iets beter dan dat hij normaal deed. Hij werd niet standaard elke nacht wakker, sloeg soms een nachtje over en als hij dan wakker was sliep hij meestal binnen een uur weer. Zou het dan zo snel werken, die druppels? Ik kon het bijna niet geloven.

HEL

Maar toen kwam de tweede week. Ik weet niet wat die druppels met Curtey deden maar de nachten waren een hel kan ik je vertellen! Krijsend wakker worden en niet rustig te krijgen. Ok, dit was nieuw. Als hij dan eindelijk na 1,5 uur weer rustig in z’n bedje lag dacht ik dat hij sliep. Maar na een kwartier begon hij weer te huilen. Het gebeurde ook een paar keer dat hij gewoon twee keer in een nacht wakker werd. What the fuck is going on?? dacht ik alleen maar.

Los van de nachten waren de dagen ook pittig. De babyfluisteraar had namelijk gezegd dat Curtey wel op die druppels kon reageren door ‘wat’ drukker te zijn dan normaal. Nou is Curtey sowieso niet een kind dat houd van stil zitten maar dit was wel de overtreffende trap. M’n oppas was na een dag samen met hem bekaf en ook op het kinderdagverblijf , waar ze wel wat gewend zijn, merkten ze duidelijk verschil in zijn energielevel. Tja, ergens vond ik het wel logisch. Hij krijgt 3x per dag energetische druppels toegediend dus dan zal hij ook wel wat meer energie krijgen, was mijn redenatie.

Hoe positief en hoopvol ik was na het consult, zo sceptisch en doodvermoeid ging ik de derde week in. Zou het wel echt werken die druppels? Heb ik me weer wat aan laten smeren? Maar ja, hij reageert er wel op dus blijkbaar doet het wel iets met hem. Ons geduld werd aardig op de proef gesteld en het huilen stond me weer nader dan het lachen maar ik bleef stug doorgaan met het toedienen van de druppels.

Aan het eind van de derde week waren de druppels inderdaad op en ik kon deze week kwalificeren als een gemiddelde week. Het was niet beter maar ook niet slechter dan toen we het process begonnen. De gebroken nachten werden zo nu en dan afgewisseld met een rustige nacht waarin ik kon doorslapen. Maar ik kon niet stellig zeggen dat de situatie aanzienlijk was verbeterd. En dat ging ik haar eerlijk vertellen ook.

HET IS TIJD VOOR GROF GESCHUT

Er stond namelijk weer een bezoek gepland bij de babyfluisteraar. Na het vorige consult hadden we direct een vervolgafspraak gemaakt dus ik ging weer op weg richting Hoofddorp. Jared vond het een beetje onzin want ook hij merkte niet direct heel veel verbetering maar ik liet me in dit stadium niet beïnvloeden door hem. Ik moest en zou dit proces volledig afmaken en pas dan mocht ik een oordeel vellen vond ik zelf.

Op de vraag hoe het de weken ervoor gegaan was heb ik eerlijk antwoord gegeven en ook gezegd dat ik gedacht (en gehoopt) had dat ik meer verbetering zou merken in Curtey’s slaapproblemen. Misschien een beetje direct om het zo te zeggen en waarschijnlijk merkte ze het ook aan mijn energie 😉 maar ik wilde het niet mooier maken dan dat het was. Haar letterlijke reactie was: “Ok, dan gaan we de druppels opvoeren”.

Ik wist even niet of ik blij moest zijn of bang. Wat bedoelde ze met ‘opvoeren’? Een dubbele dosis energie in de druppels? Werd Curtey dan nóg drukker?? Ik weet niet of ik dat aan kan eerlijk gezegd. Maar ik toverde een pokerface op m’n gezicht en antwoordde alleen met “ok”. Ik zie wel hoe dit gaat uitpakken, just go with the flow dacht ik de hele tijd. Terwijl de babyfluisteraar de druppels aan het klaar maken was zei ze: “Ik vind het heel prettig dat je er zo open in staat en rustig blijft. Veel mensen zijn niet zo geduldig als jij en geven snel op”. Grappig. Dit was toch wel weer een bewijs voor mij dat zij inderdaad andermans energieën naadloos kon aanvoelen.

Met nieuwe flesjes in m’n hand sloten we het gesprek af en maakten we een bel afspraak voor over twee weken. Met deze dosering verwachtte ze niet dat het noodzakelijk was om nog een keer langs te komen dus telefonisch zou voldoende zijn. Die week verliepen de nachten nog wat rommelig maar de tweede week ging al een stuk beter. En het grappige was, ik merkte ook verschil in Curtey’s non-verbale communicatie. Hij zei nog geen zinnetjes maar hij kon zich wel veel beter uitdrukken en ook had ik het idee dat hij mij nóg beter begreep.

HEL 2.0

In de week dat de terugbel afspraak gepland stond gingen de nachten veel beter! Curtey sliep vaker de nacht door dan dat hij wakker was alleen was hij wel steeds f*cking vroeg wakker. Meestal tussen 4:30 en 5:00 uur. Nou ja prima, dan maar zelf heel vroeg naar bed gaan sprak ik met mezelf af. Het telefoongesprek met de babyfluisteraar verliep positief en ik gaf aan dat ik zeker verbetering merkte. Dit ging de goeie kant op!

Maar ik had denk ik iets te vroeg gejuicht. Die week daarna leek het wel alsof we terug bij af waren. Curtey was vaak 2, soms 3(!) uur lang wakker ‘s nachts en dan niet in slaap te krijgen. Hoe kan dit?? Ik snapte er helemaal niets van, het ging zo goed! De druppels waren wel bijna op zou het dan daar aan liggen? Ik begon weer moedeloos te worden en had een soort emotional breakdown die Jared moest aanhoren. Maar hij zat er ook doorheen, mede door alle verhuis stress en drukte op zijn werk. Dit was echt ons laatste redmiddel, wat nou als dit ook niet werkt? We konden niet meer.

En toen gebeurde het. Letterlijk op de dag dat de druppels op waren (het was een vrijdag, ik weet het nog precies) begon Curtey door te slapen. Het zal misschien toeval zijn, wellicht ook wel helemaal niet maar feit is dat hij nu al bijna twee weken non-stop de nachten doorslaapt. En ja ik weet het, twee weken is nog helemaal niet lang en er kan nog van alles gebeuren. Ik beweer nu ook nog niet dat hij structureel doorslaapt maar m’n gevoel zegt wel dat het dit keer anders is. Voorheen als ik Curtey op bed legde wist ik gewoon dat hij wakker zou worden ‘s nachts. M’n gevoel gaf dat heel sterk aan. Nu als ik hem op bed leg voel ik dat hij pas de volgende ochtend wakker gaat worden en goed zal slapen. Ik kan zelfs zeggen dat er een andere energie in huis hangt.

Ok, nu klink ik misschien heel zweverig but I don’t care. Het enige wat voor mij telt is dat mijn zoon eindelijk goed slaapt na twee jaar. En daarom wil ik tegen alle mama’s zeggen die in een soortgelijke situatie zitten: doe het! Doe het gewoon. Wat heb je te verliezen? Wel wil ik je een aantal tips geven als je overweegt om een babyfluisteraar in te schakelen om hopelijk voor jou het beste resultaat te behalen, namelijk:

 1. Sta open voor spiritualiteit en benader de situatie met positieve energie. Misschien ben je van jezelf helemaal niet spiritueel ingesteld wat prima is maar probeer hier wel voor open te staan en je wellicht wat te verdiepen in deze wereld. Anders lig je waarschijnlijk gedurende het hele consult in de slappe lach.
 2. Wanneer je partner mega nuchter en sceptisch is zoals Jared, laat hem dan thuis en ga alleen met je kind. Neem hem (of haar) niet mee naar het consult want je zult onbewust toch beïnvloed raken door zijn kijk hierop waardoor jullie beide misschien pessimistisch kunnen worden. En dat zal de situatie zeker niet verbeteren. Eerder verslechteren.
 3. Wanneer je een kindje hebt wat al een tijdje (laten we zeggen 8+ maanden) niet goed slaapt onderneem dan actie. Begrijp me niet verkeerd, ik ben absoluut geen specialist in kindjes met slaapproblemen (alhoewel 😉 ) maar als je kindje een lange tijd structureel slecht slaapt kan er iets aan de hand zijn wat wellicht wel makkelijk op te lossen is. Dit hoeft niet perse in de vorm van een babyfluisteraar maar wellicht helpt dit wel voor jou situatie. Doordat wij best lang gewacht hebben (ruim 1,5 jaar) met het inschakelen van hulp op natuurlijke basis ben ik ervan overtuigd dat de behandeling met druppels bij Curtey ook langer heeft geduurd dan verwacht. We hadden het veel eerder moeten doen. Dus stel niet uit en onderneem actie! Dat is niet alleen beter voor jou en je kind maar ook zeker voor je relatie

Wat nu mijn conclusie van deze ervaring is? Call me crazy, maar ik denk zeker dat de druppels bij Curtey geholpen hebben. Hij heeft even zijn manier moeten vinden maar dat is hem gelukt en hij slaapt zoveel beter nu. Ik denk oprecht dat als we niet deze hulp hadden ingeschakeld dat we nu nog steeds gebroken nachten zouden hebben. Dus ja, ik kan iedereen een babyfluisteraar aanbevelen. Maar doe vooral wat goed voelt en wat bij je past.

Ik ga nu in ieder geval genieten van het feit dat ik weer 7 uur achter elkaar kan slapen. Samen met Jared, want dat hebben we enorm gemist!

Liefs Gala

 

4 Reacties

 1. Wauwiie wat super fijn voor jullie alle drie! Bizar maar zo gegund! X

  • Jaaa ben zo blij!! 🙂

 2. Heftig…and I know the feeling helaas 🙁
  Jaime slaapt nu, na 13jr eindelijk door en deze nachten gun je niemand.
  Heb je ook wel eens onderzoek gedaan naar absenses? Dat zijn kleine epileptische aanvallen (duurt ong 5sec). Dat zou evt ook nog iets kunnen zijn wat hem slecht doet slapen. Hier kom je alleen achter als je naar een slaapinstituut gaat, maar wellicht iets om in je achterhoofd te houden.
  Ik kan alleen maar zeggen, geniet van de heerlijke nachten en ik hoop echt dat dit zo blijft. Maar waar zijn moeders zonder hoop en vertrouwen….dus hou dat vast!
  X

  • Oh jee, dat is heel heftig zeg. Maar vooral ook vervelend voor jullie beide! Gelukkig gaat het nu goed! Maar het breekt je zo op inderdaad… Nee ik heb er nooit onderzoek nar laten doen maar een onderzoek bij een slaapinstituut zou inderdaad wel een volgende stap zijn als dit niet zo helpen. Dan was ik echt ten einde raad! Liefs Gala

Andere berichten die je vast ook leuk vindt

6 nadelen van wonen op Curaçao

 Onlangs deelde ik hier op het blog een aantal voordelen van wonen op Curaçao. Maar waar er voordelen zijn kun je vaak ook nadelen benoemen. En om toch zo'n eerlijk mogelijk beeld te geven van het leven hier op Curaçao kan deze blog post niet ontbreken waarin ik 6...

Hier moet je ontbijten op Curaçao!

 Voor alle vroege vogels onder ons die eens niet thuis of in hun hotel willen ontbijten deel ik hierbij mijn favoriete plekken waar je kunt ontbijten op Curaçao. Van farm-to-table concept tot levendig Otrobanda, dit zijn heerlijke plekjes om je dag te starten. 1. Hofi...

7 voordelen van wonen op Curaçao

Als reactie op onze verhuizing naar Curaçao kreeg ik heel vaak de opmerking “Lekker, elke dag zon!” en dat klopt ook. Hier schijnt elke dag de zon en is het altijd warm. Ik weet dat er ook genoeg mensen zijn die (in zichzelf) denken ‘Waarom wil je in godsnaam wonen op...