fbpx

Mijn favoriete lunch plekken op Curaçao

okt 1, 2020 | Best Hotspots

Iedereen die mij kent weet dat ik van eten houd. Het liefst doe ik het de hele dag door. En gelukkig komen er steeds meer leuke (en lekkere) lunch plekken op Curaçao. Dit zijn op dit moment mijn favorieten! 

 

1. Number Ten 

Ik kan toch wel in alle eerlijkheid zeggen dat Number Ten in mijn top 3 van favoriete lunchplekken staat. Als je ergens lekker kan lunchen op Curaçao dan is het wel bij Number Ten. Naast dat het eten goed is hangt er een fijne sfeer en ze hebben veel aandacht besteed aan het interieur. Het is best wel Instagram-waardig zeg maar. Daarnaast heb ik bij Number Ten achteraf nooit het idee dat ik nog wat moet eten omdat de porties te klein zijn. Don’t worry, ze serveren ruim (probeer de Club Salmon of de Truffle No. 10!). Het personeel is erg vriendelijk en veel locals weten de weg naar Number Ten ook goed te vinden waardoor je bijna altijd wel een bekende tegen komt.

Tip: reserveer van tevoren want het kan erg druk zijn tijdens lunchtijd!

Check hun Instagram hier

Let op! Number Ten is gesloten in het weekend (helaas…)

 

 lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao

 2. Koko’s 

De voornaamste reden waarom dit een van mijn favoriete plekjes is om te lunchen op Curaçao is het feit dat je letterlijk aan het strand zit. Dat uitzicht, de wind die door je haren gaat, de lounge muziek op de achtergrond, het draagt allemaal bij aan een super relaxt gevoel terwijl je geniet van je strawberry smash juice of iced latte. De menukaart bestaat naast ontbijt- en lunchgerechten ook uit beach bites en platters die ook op het strand genuttigd kunnen worden.

De lunchkaart wisselt elke 3 à 4 maanden en ik moet wel eerlijk toegeven dat er opvallend weinig vegetarische gerechten op staan. Jammer, want daardoor blijft de keuze voor de vegetariërs onder ons erg beperkt. Maar de tuna tataki platter is er dan wel weer eentje om je vingers bij af te likken!

Check hun Instagram hier

 

                     lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao

3. Mood Beach 

Nog een heerlijke plek waar je direct aan zee kan lunchen is Mood Beach. Je kent deze plek wellicht al van het gelijknamige diner restaurant of de lekkere luxe ligbedden maar je kan er dus ook lunchen op het terras aan zee. Ik kom hier in het weekend wel eens met Jared en Curtey en ik ben ook al een aantal keer met vriendinnen geweest. En ok, ik zal eerlijk zijn, ik kies vrijwel altijd hetzelfde gerecht. Namelijk de truffle pasta met garnalen. Het is echt een enorm vol bord en waarschijnlijk is het niet nodig om de eerste 12 uur daarna iets te eten maar het is zó lekker. Het stelt gewoon nooit teleur. De Caesar salad is ook erg lekker! Ik neem er dan ook altijd een wijntje bij waardoor ik extra geniet van het uitzicht. Heel eerlijk, mijn dag kan dan niet meer stuk.

Tip: Kom niet alleen naar Mood toe om te lunchen maar maak er gelijk een beach day van. Maak gebruik van de luxe strandbedden en geniet van de relaxte sfeer en lekkere lounge muziek.

Check hun Instagram hier

 

lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao

4. De Visserij

Ok, als je van vis houdt en dan met name tuna dan móet je naar De Visserij. Je ziet de verse vis zo aan komen varen in de vissersbootjes en je kan zelf aangeven hoe zwaar je je stukje vis wilt hebben. Verwacht geen fancy restaurant, De Visserij is simpel, snel en gewoon lekker. Tip: als je een tafeltje aan het water wilt kom dan net vóór 12:00 uur of 17:00 uur aan, dan hoef je ook niet zo lang te wachten in de rij.

Let op: De Visserij is alleen van vrijdag t/m maandag geopend van 11 tot 21 uur.

Check hun Instagram hier

 

lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao

5. BlackJack 

Tot slot deel ik nog een favoriet met je die middenin de levendige wijk Pietermaai ligt en geliefd is onder de locals. BlackJack heeft een uitgebreide kaart waar je ook in de avond van kan genieten. Wederom is dit een plek waar ze niet heel veel vegetarische opties hebben maar ik ga altijd voor de Moroccan style salmon in naan brood. Heerlijk! BlackJack noemt zichzelf ook wel een ‘woman friendly sports lounge’ wat erop neerkomt dat er vaak internationale sport wedstrijden worden uitgezonden in een hippe setting waar je niet bang hoeft te zijn voor schreeuwende mannen die continue bier over je heen laten vallen 😁  Op het menu dus ook veel sports bar klassiekers als chicken wings, homemade burgers en ribs. En als je uitgegeten bent rol je gelijk door naar het zwembad bij de naastgelegen beach club St. Tropez. 

Enjoy! 

Liefs Gala

 

PS. Ik blijf deze blog post regelmatig updaten als ik weer een nieuw lunch tentje heb ontdekt, dus sla dit artikel op tussen je favorieten zodat je altijd mijn vaste adresjes (om te lunchen op Curaçao bijvoorbeeld) binnen handbereik hebt! 

 

 

 

0 reacties

Andere berichten die je vast ook leuk vindt

6 nadelen van wonen op Curaçao

 Onlangs deelde ik hier op het blog een aantal voordelen van wonen op Curaçao. Maar waar er voordelen zijn kun je vaak ook nadelen benoemen. En om toch zo'n eerlijk mogelijk beeld te geven van het leven hier op Curaçao kan deze blog post niet ontbreken waarin ik 6...

Hier moet je ontbijten op Curaçao!

 Voor alle vroege vogels onder ons die eens niet thuis of in hun hotel willen ontbijten deel ik hierbij mijn favoriete plekken waar je kunt ontbijten op Curaçao. Van farm-to-table concept tot levendig Otrobanda, dit zijn heerlijke plekjes om je dag te starten. 1. Hofi...

7 voordelen van wonen op Curaçao

Als reactie op onze verhuizing naar Curaçao kreeg ik heel vaak de opmerking “Lekker, elke dag zon!” en dat klopt ook. Hier schijnt elke dag de zon en is het altijd warm. Ik weet dat er ook genoeg mensen zijn die (in zichzelf) denken ‘Waarom wil je in godsnaam wonen op...