Mijn favoriete lunch plekken op Curaçao

okt 1, 2019 | Best Hotspots

Iedereen die mij kent weet dat ik van eten houd. Het liefst doe ik het de hele dag door. En gelukkig komen er steeds meer leuke (en lekkere) lunch plekken op Curaçao. Dit zijn op dit moment mijn favorieten! 

 

 

1. Number Ten 

Ik kan toch wel in alle eerlijkheid zeggen dat Number Ten in mijn top 3 van favoriete lunchplekken staat. Als je ergens lekker kan lunchen op Curaçao dan is het wel bij Number Ten. Naast dat het eten goed is hangt er een fijne sfeer en ze hebben veel aandacht besteed aan het interieur. Het is best wel Instagram-waardig zeg maar. Daarnaast heb ik bij Number Ten achteraf nooit het idee dat ik nog wat moet eten omdat de porties te klein zijn. Don’t worry, ze serveren ruim (probeer de Club Salmon of de Truffle No. 10!). Het personeel is erg vriendelijk en veel locals weten de weg naar Number Ten ook goed te vinden waardoor je bijna altijd wel een bekende tegen komt.

Tip: wat leuk is om te weten is dat op dinsdagavond de patio wordt omgetoverd tot een openlucht zaaltje met matjes waar eigenaresse Liberty zelf yoga les geeft.

Check de locatie hier

Let op! Number Ten is gesloten in het weekend (helaas…)

 lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao

 2. Koko’s 

De voornaamste reden waarom dit een van mijn favoriete plekjes is om te lunchen op Curaçao is het feit dat je letterlijk aan het strand zit. Dat uitzicht, de wind die door je haren gaat, de lounge muziek op de achtergrond, het draagt allemaal bij aan een super relaxt gevoel terwijl je geniet van je strawberry smash juice of iced latte. De menukaart bestaat naast ontbijt- en lunchgerechten ook uit beach bites en platters die ook op het strand genuttigd kunnen worden.

De lunchkaart wisselt elke 3 à 4 maanden en ik moet wel eerlijk toegeven dat er opvallend weinig vegetarische gerechten op staan. Jammer, want daardoor blijft de keuze voor de vegetariërs onder ons erg beperkt. Maar de tuna tataki platter is er dan wel weer eentje om je vingers bij af te likken!

Check de locatie hier

                     lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao

3. Fleur de Marie Eatery 

Fleur de Marie Eatery is zo’n verborgen pareltje welke niet is gelegen in een toeristische buurt maar in de upcoming wijk Scharloo. Denk mooie gekleurde huizen, prachtige muurschilderingen en locals die buiten voor hun deur genieten van het leven. Bij deze ontbijt en lunch spot staan vooral verse en lokale producten centraal op hun menu. Ook hebben ze vaak warme gerechten op de kaart staan want Curaçaoenaren houden ervan om in de middag warm te eten. Houd hun Instagram page in de gaten want er worden regelmatig leuke events georganiseerd!

Check de locatie hier

Let op: Fleur de Marie Eatery is op zondag en maandag gesloten en op de overige dagen sluiten ze om 15:00 (keuken om 14:00 uur)

 

                      lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao  lunch plekken op Curacao

 

4. Mood Beach 

Nog een heerlijke plek waar je direct aan zee kan lunchen is Mood Beach. Je kent deze plek wellicht al van het gelijknamige restaurant of de lekkere luxe ligbedden maar je kan er dus ook lunchen op het terras aan zee. Ik kom hier in het weekend wel eens met Jared en Curtey en ik ben ook al een aantal keer met vriendinnen geweest. En ok, ik zal eerlijk zijn, ik neem vrijwel altijd hetzelfde gerecht. Namelijk de truffle pasta met garnalen. Het is echt een enorm vol bord en waarschijnlijk is het niet nodig om de eerste 12 uur daarna iets te eten maar het is zó lekker. Het stelt gewoon nooit teleur. Maar de Caesar salad is ook erg lekker! Ik neem er dan ook altijd een wijntje bij waardoor ik extra geniet van het uitzicht. Heel eerlijk, mijn dag kan dan niet meer stuk.

Tip: Kom niet alleen naar Mood toe om te lunchen maar maak er gelijk een beach day van. Maak gebruik van de luxe strandbedden en geniet van de relaxte sfeer en lekkere lounge muziek.

Check de locatie hier

lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao

5. De Visserij

Ok, als je van vis houdt en dan met name tuna dan móet je naar De Visserij. Je ziet de verse vis zo aan komen varen in de vissersbootjes en je kan zelf aangeven hoe zwaar je je stukje vis wilt hebben. Verwacht geen fancy restaurant, De Visserij is simpel, snel en gewoon lekker. Tip: als je een tafeltje aan het water wilt kom dan net vóór 12:00 uur of 17:00 uur aan, dan hoef je ook niet zo lang te wachten in de rij.

Check de locatie hier

lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao lunch plekken op Curacao

 

Liefs Gala

PS. Ik blijf deze blog post regelmatig updaten als ik weer een nieuw lunch tentje heb ontdekt, dus sla dit artikel op tussen je favorieten zodat je altijd mijn vaste adresjes (om te lunchen op Curaçao bijvoorbeeld) binnen handbereik hebt! 

 

0 reacties

Andere berichten die je vast ook leuk vindt

Mijn ervaringen over wonen op Curaçao deel 2: kids & zo

   Vorige week heb ik deel 1 live gezet van de blog serie ‘mijn ervaringen over wonen op Curaçao’ en vandaag is het tijd voor deel 2! Mocht je deel 1 over levensonderhoud nog niet hebben gelezen klik dan hier. Dit keer heb ik het over kids gerelateerde onderwerpen en...

Mijn ervaringen over wonen op Curaçao deel 1: levensonderhoud

Inmiddels wonen we alweer 1,5 jaar op Curaçao en ik kan zeggen dat we helemaal onze draai hebben gevonden. Dat is mede dankzij onze familie en vrienden die ons goed op weg hebben geholpen hier op het eiland. Ik heb nog geen moment spijt gehad in onze beslissing om te...