fbpx

Week 9: Discussie met de yoga juf en CARNAVAL!!

De dag waar ik al maanden naar uitkijk is nu eindelijk hier: carnaval! Wellicht had ik de voorbereidingen iets onderschat maar het was het allemaal waard. Los van de carnavalsdrukte was het natuurlijk ook een gewone week waarin het strand, Papiamentu les en de sportschool ook voorbij komen.

Maandag
Elke maandagochtend heb ik eigenlijk een vaste routine: Curtey naar de opvang brengen, sporten en boodschappen doen. En dan is de ochtend alweer bijna voorbij ga ik Curtey weer ophalen. Later in de middag heb ik Curtey’s neefjes en nichtje opgehaald en zijn we naar de kinderspeelhal in Sambil gegaan. De kinderen hebben zich helemaal uitgeleefd en we moesten daarna ook naar nog het trampolinepark iets verderop gaan en ter afsluiting moest er natuurlijk ook nog een ijsje gegeten worden. Daarna ben ik snel naar huis gereden om Curtey en de andere kids af te zetten want ik moest m’n pakje voor carnival halen! Ik was zó benieuwd hoe het uiteindelijk was geworden. En heel eerlijk, ik was ook benieuwd naar Jared’s reactie. Hij had namelijk geen foto’s van de fittings gezien dus het was voor hem best wel een verrassing…

Dinsdag
Het bleek dat er iets nog niet af was van m’n pakje dus ik moest vandaag terug zodat dat nog in orde gemaakt kon worden vóór het weekend. Ik was best nerveus of dit nog wel op tijd ging lukken maar er werd mij verzekerd dat dit het geval was. In de middag voelde ik een migraine aanval opkomen dus ik heb heel rustig aan gedaan en ben thuis gebleven.

Woensdag
Terwijl Curtey in de ochtend op de opvang was heb ik thuis een paar uurtjes achter elkaar gewerkt. Toen ik Curtey ging ophalen bleek dat hij in slaap was gevallen en al 30 minuten aan het slapen was. Blijkbaar was hij heel moe en gaf hij zelf aan dat hij wilde slapen. Prima, alleen nu weet ik wel zeker dat hij tussen de middag niet meer gaat slapen terwijl ik in die tijd nog twee deadlines wilde afmaken. Change of plans dus. In plaats daarvan zijn we thuis warm gaan eten en hebben we daarna Morten, Curtey’s neef, opgehaald om naar het strand te gaan. Ik wilde even een paar uurtjes in de zon liggen. Ook met oog op carnaval natuurlijk wat aankomend weekend is. Dit keer zijn we naar Avila gegaan. Wat ik fijn vind aan Avila is dat het er rustig is, kleine kindjes kunnen er makkelijk en fijn in de zee zwemmen en er is ook een zwembad voor de liefhebbers. Aan het einde van de middag begon Curtey een beetje huilerig te worden want hij had overdag natuurlijk te weinig geslapen. Dus toen was het tijd om naar huis te gaan. Eenmaal thuis heb ik hem snel nog wat te eten gegeven en daarna douchen en naar bed!

Donderdag
Vanochtend was het weer tijd voor m’n wekelijkse Papiamentu les in Pietermaai. Ik was een paar weken niet geweest onder andere doordat ik in Nederland was en ik merkte dat ik er wel weer even in moest komen. Om de voortgang iets te stimuleren heb ik na de les gelijk een Papiamentstalige krant gekocht en heb ik geprobeerd een aantal artikelen te vertalen. En dat ging best aardig moet ik zeggen! Vervolgens heb ik thuis nog wat aan de administratieve gewerkt en toen was het alweer tijd om Curtey op te halen van de opvang. De rest van de middag heb ik niet heel veel gedaan behalve een ijsje gaan halen met Curtey. Ik had me voorgenomen om in de avond weer naar Yin yoga te gaan en ik verheugde me erop. Alleen een beetje jammer dat ik voorafgaand aan de les een soort milde discussie kreeg met de eigenaresse over het verlopen van m’n stempelkaartje. Het ging eigenlijk helemaal nergens over maar ik vond dat ze best scherp uit de hoek kwam. Ten eerste had ik dit helemaal niet van haar verwacht (je moet je even een ‘typische’ relaxte yogalerares inbeelden inclusief harem pants) en ten tweede had ik hier ook helemaal geen zin in zo vlak voor de les waar ik met positieve energie in wilde gaan. Het gesprek gaf een beetje een zure nasmaak en ik heb besloten om voorlopig even niet meer te gaan. Misschien overdrijf ik wel en zit ik er volgende week gewoon weer.

Vrijdag
Curtey gaat op vrijdag niet naar de opvang dus hij was lekker thuis in de ochtend. Ik had wat voorbereidingen te treffen voor carnaval dus ik had al om 9 uur een afspraak voor een manicure. Vervolgens moest ik nog naar een aantal winkels om attributen voor m’n pakje te halen. Toen ik m’n pakje namelijk ontving was deze nog niet 100% af. Schijnbaar is dat bijna nooit het geval en moet je altijd zelf nog wel het een en ander doen. Vervolgens kwam ik op het geweldige idee om aan het einde van de middag nog even een trainingssessie met Gideon in te plannen. Waarschijnlijk dacht ik dat ik hierdoor nog nèt even iets strakker zou zijn voor carnival. Nou niet dus. Het enige wat ik hoopte was dat ik geen spierpijn zou hebben tijdens de optocht.

 

Zaterdag
Deze dag begon goed want Curtey besloot uit te slapen tot iets na half 8. En dat op een zaterdag, heerlijk. De rest van de dag had ik bewust niet heel veel ingepland behalve dan het kopen van een koptelefoon voor Curtey zodat hij deze kon dragen tijdens carnaval. Dat was natuurlijk een kansloze missie 1 dag voor carnival maar gelukkig kon ik er eentje lenen van iemand. Aan het einde van de dag had ik bij Xiomara afgesproken met nog een aantal vriendinnen van haar zodat we gezellig samen nog de laatste hand konden leggen aan onze pakjes. Onder het genot van een glas prosecco waren we buiten op het terras in de weer met een lijmpistool en steentjes om onze pakjes helemaal af te maken. Ik ging op tijd richting huis want de volgende ochtend moest ik me al om 7:30 melden bij de visagiste.

 

Zondag
De dag van carnaval was dan eindelijk aangebroken! Ik was goed uitgerust en klaar voor wat me te wachten stond. Ik moest me eigenlijk al vroeg melden voor de make-up maar de persoon die voor mij was liep uit en hield mij daarvan op de hoogte. In de tussentijd heb ik maar alvast m’n haar gedaan zodat dat al af was. Uiteindelijk was ik rond 10 uur klaar met m’n make-up en toen zijn we naar een gezamenlijke vriendin gereden waar we allemaal verzamelden. Zij liep zelf niet mee mar ze had heel lief ontbijt voor ons gemaakt en zij heeft ons ook afgezet bij het vertrekpunt van de optocht. We kwamen daar rond 12:30 uur aan maar het duurde nog uren voordat onze groep aan de beurt was om te vertrekken. Dat wachten (in de hete zon zonder drinken) was best wel killing ook omdat ik gewoon heel veel zin had om te beginnen! Uiteindelijk ging onze groep rond 15:30 uur van start en hebben we de tijd van ons leven gehad. Wát een ervaring! Ik heb trouwens een aparte blog post geschreven over hoe ik mijn eerste carnival heb ervaren maar ik kan wel zeggen dat ik ‘s avonds helemaal uitgeput maar zeer voldaan m’n bed in stapte.

Volgende week deel twee van carnival! Tot volgende week!

Liefs Gala