fbpx

Week 10: Full body massage en schade aan de auto

Carnaval is nu echt voorbij en de drukte daaromheen ook. Veel mensen gaan nu een vastenperiode in van 40 dagen. Ik heb besloten om daar niet aan mee te doen. Ik ben momenteel meer van team enjoy life. Deze week heb ik extra veel rust genomen om bij te komen van de week ervoor en ondanks dat ik een enorme baaldag had op vrijdag, heb ik de week toch positief en gelukkig afgesloten. Bon siman!

Maandag
Rond 7:30 uur werd ik wakker met gelukkig geen kater maar wel erg vermoeide benen. Best logisch ook, want iemand in ons groepje had met een stappenteller bijgehouden dat we wel bijna 18 km aan stappen hebben gezet. Dus ik heb m’n vermoeide benen nog even rust gegeven door tot 11 uur in m’n bed te liggen, en alle foto’s en filmpjes nog eens terug te kijken. Iedereen is vandaag vrij dus ook Jared. Curtey heeft de hele week geen opvang dus hij is lekker thuis bij mij. De rest van de dag hebben we niet veel gedaan en aan het einde van de middag zijn we gaan eten bij de yachtclub. Jared’s zusje was daar ook met haar gezin dus de kinderen hebben nog gezellig even samen gespeeld.

Dinsdag
Amper bijgekomen van de optocht op zondag was het vandaag alweer tijd voor deel 2. En dat is dan ook gelijk het einde van de carnaval. Rond 13 uur moest ik weer in de make-up maar ik had nog niet eens bedacht hoe ik het precies wilde hebben. Ik vond het wel leuk om vandaag voor een andere kleur te gaan dan zondag dus het werd blauw wat ook wel goed bij m’n pakje stond. Ondanks dat de optocht vandaag pas in de avond begint was het toch best wel weer stressen om ervoor te zorgen dat alles op tijd lukte. Ach ja, ik denk dat dat ook wel een beetje bij carnaval hoort. Hoe dan ook, de afscheidsoptocht was wederom super gezellig! Ik denk dat ik het nog wel gezelliger vond dan zondag. Vandaag was er ook nog een andere band van Aruba, Buleria, die zorgde voor de nodige ambiènte. Maar ook nu was het weer een lange afstand. Tegen 1 uur ‘s nachts kwamen we aan bij het Briónplein en was de optocht ten einde. Carnaval 2019 is a wrap!

Woensdag
Toen ik wakker werd had ik toch wel een beetje het gevoel dat ik Curtey misschien iets te weinig aandacht had gegeven in de dagen voorafgaand aan carnaval. Ik was vaak op pad en voelde me daar toch een beetje schuldig over. Ook vandaag had ik weer een middag met de meiden gepland om heerlijk te relaxen bij de spa dus ik wilde in de ochtend zoveel mogelijk tijd met hem doorbrengen. Normaal als ik boodschappen ga doen doe ik dat als hij op de opvang is of met de oppas maar vandaag besloot ik hem mee te nemen. Daarna zijn we met z’ tweeën een sapje gaan drinken bij Number Ten. En in de middag was het dus tijd voor wat pampering bij 8 Experience Spa op Coral Estate. In één woord: HEERLIJK! Ik was hier al een tijdje niet meer geweest en ik keek er zó naar uit om even lekker helemaal niets te doen. Ik trakteerde mezelf op een full body massage waarbij de zere voetjes ook zeker niet werden overgeslagen.

Donderdag
De ochtend startte ik weer met Papiamentu les en daarna ging ik gelijk door want ik moest nog wat dingen voor in huis halen. In de middag was het weer tijd om met Curtey naar de logopedist te gaan. De sessies bij de logopedist duren ongeveer 30 minuten en bestaan uit het doen van ‘spelletjes’ waarbij Curtey geluiden voordat en probeert bepaalde klanken na te doen. Er zit wel progressie in, ook al zijn het baby stapjes. Hij zegt nog geen hele woorden na maar wel een klank uit het woord. Ik merk wel echt dat oefenen heel erg helpt bij hem dus daar ben ik dagelijks bewust mee bezig. We sloten de dag af bij Jared’s moeder thuis want zijn zusje uit Bonaire was een paar dagen op bezoek met haar kids. Ze hebben heel leuk met elkaar gespeeld en zelfs nog even in het donker gezwommen. En aangezien het deze week vakantie is mochten ze allemaal wat later naar bed 🙂

Vrijdag
Wederom een lekker luier dagje. Soms begin ik bijna te denken dat dit eerder regelmaat dan uitzondering is. Maar je hoort mij niet klagen hoor. Ik heb snel wat boodschappen gedaan en de lege flessen weggebracht. Dit doe ik bij Albert Heijn en vind ik een goed initiatief. Wel ben ik nog op zoek waar ik de glazen flessen kan achterlaten want blijkbaar kan dit hier niet. Dus mocht iemand dat weten, mijn dank is groot.
Sinds deze week ben ik ook weer gestart met een serie op Netflix waar ik helemaal in zit: Queen of the South. Niet nieuw natuurlijk maar voor mij wel. Dus ‘s middags heb ik achter elkaar 3 afleveringen gekeken want ik kan het dan niet maar bij 1 aflevering houden. Dat is ook precies de reden waarom ik eigenlijk nooit echt aan een serie wil beginnen want dan verschuiven mijn prioriteiten een beetje. Vervolgens zou ik Jared’s nichtje wegbrengen naar vriendinnen maar bij het achteruit rijden van onze oprit heb ik een andere auto (van onze klusjesman notabene!) een klein kusje gegeven met de achterkant van mijn auto. De parkeersensoren lieten me even in de steek. Ondanks dat ik materiële schade zo min mogelijk mijn gemoedstoestand laat beïnvloeden baalde ik hier wel enorm van. De rest van m’n dag was dan ook behoorlijk verpest.

Zaterdag
Vandaag had ik weer de luxe dat ik mocht uitslapen. Tot 8 uur dan hè. Jared moest even een paar uurtjes werken en toen ben ik samen met Curtey naar Hofi Cas Cora gegaan waar ik had afgesproken met Xiomara en haar zoontje Cristiano. De jongens hebben zich weer heerlijk vermaakt door autootjes van elkaar af te pakken (wat resulteerde in meerdere huilbuien), te kijken wie het meest natte t-shirt had dankzij hun eigen appelsap en het spelletje wie zo snel mogelijk alle speelgoedblokjes onder de tafel kon gooien. Just the usual I’d say. Vervolgens ben ik rond de lunchtijd doorgereden naar de yachtclub waar Jared’s ouders en zussen waren met de kids. Zijn zusje vloog vandaag weer terug naar Bonaire dus hebben we hebben met z‘n allen samen geluncht en haar gedag gezegd. Eenmaal thuis aan het eind van de middag hebben we met z’n drieën nog lekker in de tuin gezeten en een heerlijk koud wijntje gedronken.

Zondag
Ik hou ervan om de zondag te starten zo lazy as possible. Dus dat is ook precies wat Curtey en ik gedaan hebben. Jared was gaan golfen dus Curtey en ik hebben zo lang mogelijk in onze pyjama’s puzzels gemaakt en boekjes gelezen.
In de namiddag hadden we met een groepje vrienden afgesproken op het strand bij Hemmingway. Het was heerlijk om lekker in de zon te zitten en te genieten van een drankje terwijl we naar onze kinderen keken die aan het spelen waren in het water. Op dit soort momenten voel ik me echt gelukkig en kan ik heel erg genieten van het moment. Ik vroeg mezelf ook af wat ik aan het doen zou zijn als ik nu in Amsterdam was. Mijn dagen zouden er heel anders uit zien. Gek eigenlijk, dat tot een aantal maanden geleden het heel normaal voor mij was om op een zondag veel binnen te zitten en dat ik nu in m’n bikini op het strand zit met vrienden terwijl we kijken naar een ondergaande zon. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat het laatste mijn voorkeur heeft op dit moment.

Tot volgende week!

Liefs Gala