fbpx

Week 11: Gebroken nachten en een allergische reactie

Deze week was een volle week maar wel een week waar ook ruimte was voor ontspanning waardoor ik geen ‘gehaast’ gevoel had. Sowieso heb ik dat hier niet snel maar ik vind het fijn om inspanning af te wisselen met ontspanning. Ook heb ik deze week best wel wat dingen voor het eerst gedaan op het eiland. Zo ben ik naar de wijk Scharloo gegaan, alleen met Curtey naar een happy hour (wat erg gezellig was), gewandeld met hondjes van CARF Curacao en ben ik met Curtey naar een kinderboerderijtje geweest. Minder deze week was dat Curtey een allergische reactie kreeg na het eten van een chocolade paaseitje….

Maandag
Deze week begon ik met sporten bij Gideon en daarna ben ik naar huis gegaan om wat uurtjes te werken. Ik had een aantal pakketjes ontvangen met bikini’s die ik ga gebruiken voor samenwerkingen voor mijn andere blog My Bikini Musthaves. Ik ben hier nu weer wat meer mee bezig en ik kan niet wachten om hiervoor te shooten op het strand! ‘s Middags ben ik met Curtey naar de wijk Scharloo gereden. Deze upcoming wijk beschikt over best wel leuke lunch tentjes en ook veel startende ondernemingen zitten hier. Helaas was het lunch tentje waar ik naartoe wilde gaan gesloten op maandag. Wat dat betreft ben ik echt nog Amsterdam gewend waar vrijwel alles 7 dagen per week open is. Maar goed, des te meer reden om hier binnenkort nog een keer terug te komen. Maar dan niet op maandag 🙂

Dinsdag
Het was vandaag weer even moeilijk opstarten aangezien Curtey ’s nachts van 4 uur tot 5:45 uur wakker was. Het is misschien moeilijk voor te stellen dat hij zo lang wakker blijft maar als Curtey eenmaal wakker is geworden (ik vermoed dat de oorzaak een doorkomende kies is) is het heel moeilijk weer in slaap te krijgen. Gelukkig is hij wel redelijk rustig en zo lang ik hem in m’n armen neem of naast z’n bedje zit huilt hij niet. Maar toch is het dodelijk vermoeiend. In de middag ben ik met Curtey naar Scuba Lodge gegaan. Ik had er veel dingen over gehoord en ik ben er nu al een aantal keer langs gereden maar ik was er nog niet eerder geweest. Scuba Lodge is een boutique hotel in Pietermaai en is gevestigd aan zee. Je kan er niet in zee zwemmen maar ze hebben wel over een infinity pool. Ook als je niet in het hotel verblijft kan je er lunchen of dineren en er is ook een klimrek voor kinderen. Dus terwijl Curtey zich daar vermaakte genoot ik van een wijntje. Zeker een aanrader om even een stop te maken als je in Pietermaai bent!

Woensdag
Ook vannacht heeft Curtey weer slecht geslapen en was hij 1,5 uur lang wakker. Pas tegen 5:30 uur viel hij weer in slaap. Ik dus ook waardoor het me vervolgens niet lukte om op te staan toen m’n wekker ging. En ik kon niet blijven liggen vandaag want de auto moest naar de garage gebracht worden om 8 uur vanwege de schade. Om 9 uur had ik met Esmeralda afgesproken bij CARF. Dat is een honden opvangcentrum hier op Curacao en zij verzorgen straathonden die bij hen worden binnen gebracht. Esmeralda en ik namen twee honden mee om een uurtje mee te wandelen vlakbij de zoutpannen. Dat is echt heerlijk voor die hondjes vooral ook om te bedenken dat ze met tientallen samen in de opvang zitten en die opvang ook bijna niet uitkomen. Esmeralda woont hier nu ruim twee jaar op het eiland en ik ben viavia met haar in contact gekomen. Rond 13 uur ben ik gaan lunchen met Xiomara, bij De Dames dit keer. Weer eens wat anders dan Number Ten haha. De rest van de middag ben ik lekker thuis gebleven.

Donderdag
Ik hoef je niet te vertellen hoe de nacht ging want dat kan je waarschijnlijk wel raden maar in de ochtend had ik wat huishoudelijke bezigheden en mijn wekelijkse Papiamentu les. Nadat ik Curtey van de opvang heb gehaald zijn we wederom naar naar Pietermaai gereden. Deze wijk heeft zoveel leuke plekjes waar ik nog niet geweest ben dus ik ga er graag naartoe. We hebben eerst een beetje door de Nieuwestraat gelopen en zijn toen geëindigd City Beach 88. Heel toevallig was er op dat moment happy hour dus zijn Curtey en ik daar even blijven hangen. Er was een gezellige sfeer en prima te doen met een kind.

Vrijdag
In de ochtend heb ik een paar uurtjes gewerkt terwijl Curtey z’n hele kamer overhoop haalde. Dit keer heb ik voor de lunch eten gehaald bij Sweet and Blue. Dat is een zaakje wat overwegend vegetarische of veganistische gerechten op de kaart heeft staan. Ik was er al vaak langs gereden maar ik had er nog nooit eten gehaald. Het is deze week de #weekzondervlees dus we eten thuis geen vlees. Ondanks dat de porties niet heel groot waren vond ik het eten wel lekker en wat ik ook een pluspunt vind is dat je eten vers klaar gemaakt wordt terwijl je wacht. Bij veel zaken waar je eten kan afhalen is het eten namelijk al eerder bereid en wordt het alleen opgewarmd. In de middag heb ik Morten, Curtey’s neef, naar voetbal gebracht en daarna nog wat kleine boodschappen gehaald. ‘s Avonds hadden Jared en ik een date night gepland alleen ging dit op het allerlaatste moment niet door. Curtey was namelijk ziek geworden. Hij kreeg een allergische reactie na het eten van een chocolade paas eitje met praliné vulling. Hier zit hazelnoot in dus nu weet ik in ieder geval dat hij allergisch is voor hazelnoten. Ik wist wel dat hij allergisch was voor noten, maar ik wist nooit precies welke noot soorten. Ook had hij z’n hele bedje ondergespuugd dus Jared en ik stonden in onze date outfits Curtey te troosten en kots op te ruimen. Uiteindelijk voelde Curtey zich gelukkig wel weer beter en trok de allergische reactie weg maar toen hadden Jared en ik al besloten dat we onze date maar snel moeten re-schedulen!

Zaterdag
Gelukkig was Curtey weer helemaal oké de volgende dag en had hij redelijk goed geslapen. Ik vind het toch altijd even spannend met een allergische reactie maar gelukkig was het van korte duur. We willen in de tuin een aantal op maat gemaakte meubelen hebben dus zijn we in de ochtend bij een bedrijf langs gereden die dat voor ons kan maken. Vervolgens zijn we doorgereden naar een speeltuin waar Curtey zich kon uitleven en waar ze ook dieren hebben. Van de dieren moest Curtey niets weten maar toen we naar huis wilden gaan om te lunchen kregen we hem natuurlijk niet mee uit het klimrek. Terwijl Curtey zijn middagdutje deed heb ik even aan m’n blog gewerkt en aan het einde van de dag zijn we met vrienden gaan eten bij Zest Beach Café. Gezellig aan houten tafels met de voetjes in het zand en uitzicht op zee. Mooie afsluiter van de dag!

Zondag
In de ochtend heb ik snel nog even wat werk afgemaakt waar ik vrijdag niet meer aan toe gekomen was. Normaal probeer ik niet in het weekend te werken maar nu wilde ik echt iets af hebben deze week. Rond 11 uur ben ik met Xiomara en de kids naar een kinderboerderijtje gegaan. Ik heb eerder wel eens gedeeld dat Curtey niet echt gek is op dieren dus ik wil hem juist voorzichtig in contact brengen met dieren zodat hij er gewend aan kan raken. Van een afstandje vind hij het wel leuk maar (grote) dieren moeten gewoon niet te dicht in z’n buurt komen. Het kinderboerderijtje ging om 12 uur dicht dus toen zijn we daarna gaan lunchen bij Hofi Cas Cora. We bleven daar natuurlijk weer veel te lang hangen en de kinderen werden op een gegeven moment moe en hangerig dus was het tijd om naar huis te gaan. Na de dagelijkse siesta zijn we rond 16 uur naar Bonita gereden en hebben we nog even gezwommen en op het strand gegeten. We zijn niet te laat naar huis gegaan want ik wilde Curtey vandaag op tijd in bed hebben. Zelf ben ik ook heel vroeg op bed gaan liggen en ben ik aan een nieuw boek begonnen. Heerlijk om het weekend zo af te sluiten!

Tot volgende week!

Liefs Gala