fbpx

Week 12: Je girl in bikini en geen zin in Papiamentu les

Deze week was een vrij rustige week waarin ik ook best wat luie momenten heb gehad. Ook heb ik minder gewerkt dan dat ik normaal doe omdat ik er bewust voor koos om tijd te besteden met Curtey of lekker even helemaal niets te doen. Even luisteren naar m’n gevoel en waar ik op dat moment zin in had. Best wel een luxe is dat, realiseer ik me.

Maandag
Om 8 uur had ik een afspraak met Curtey bij de KNO arts in het ziekenhuis. Reden voor deze afspraak was dat ik graag een gehoortest wil laten uitvoeren bij Curtey in verband met zijn spraakachterstand. Bij z’n geboorte heeft Curtey een gehoortest ondergaan net als elk ander pasgeboren kind maar daarna niet meer. Bij een spraakachterstand wordt het vaak wel aangeraden om nogmaals te testen. Ik denk zelf dat er niet heel veel aan de hand is want als ik tegen Curtey praat dan hoort en begrijpt hij me wel. Maar toch wil ik het zekere voor het onzekere nemen en bepaalde dingen uitsluiten. Ik zal je de inefficiëntie rondom het inschrijven en aanmelden in het ziekenhuis besparen maar om 9:30 uur liepen we weer naar buiten. Er is gekeken naar z’n oren, neus en mond en er was op het eerste gezicht niets raars te zien. Maar voor de daadwerkelijke gehoortest moeten we volgende week terug komen naar het ziekenhuis. Ben benieuwd!

Dinsdag
Dinsdagochtend probeer ik altijd zoveel mogelijk vrij te houden om vanuit huis te kunnen werken. Zo ook deze ochtend. Naast het schrijven van blogs en alles wat daarbij komt kijken doe ik ook nog wat werk voor Nederland en moeten er ook nog steeds dingen geregeld worden voor in en rondom het huis. Daarnaast komt Jared’s verjaardag er binnenkort aan wat ik aan het organiseren ben dus genoeg te doen in die paar vrije’ uurtjes terwijl Curtey op de opvang is. In de middag ben ik samen met Curtey naar Pietermaai gereden want ik wilde even bij een aantal hotels langs. Ik krijg namelijk best vaak de vraag wat nou leuke plekken zijn om te verblijven op het eiland. Natuurlijk heb ik een aantal vaste adresjes die ik aanbeveel maar er zijn er ook nog genoeg die ik nog niet ken. En als ik iets aanbeveel wil ik het wel altijd eerst met m’n eigen ogen gezien hebben. Ik ga trouwens vanaf april al mijn favoriete adresjes en hotspots delen op mijn blog. Maar daarover later meer…

Woensdag
Vandaag heb ik in de ochtend een aantal uurtjes gewerkt en in de middag ben ik met Jared’s nichtje die eigenlijk geen nichTJE meer is maar al een hele jongedame richting Mambo gereden. We hebben daar even gelegen en zij heeft me geholpen met het maken van een aantal foto’s voor m’n andere blog, My Bikini Musthaves. Ik heb weer allerlei pakketjes binnen gekregen waarvoor ik content ga maken en dus waren er foto’s nodig. Ondanks dat ik twee kilo ben aangekomen door de hele carnavals periode en het veelvuldig eten van pastechi’s arepa’s en truki pan ben ik best blij met het resultaat. Ik ga het binnenkort delen!

Donderdag
Ik had weer m’n wekelijkse Papiamentu les en ik moet eerlijk zeggen dat ik er een beetje tegenop zag om naartoe te gaan. Het ding is namelijk dat ik elke week huiswerk mee krijg en dat ik eigenlijk elke dag even moet oefenen. Maar ja, om eerlijk te zijn ben ik daar niet heel strikt in. Meestal ben ik op de donderdag als ik net les heb gehad nog wel fanatiek en de vrijdag lukt ook nog wel maar daarna denk ik er niet meer aan of vind ik andere dingen belangrijker. Als het dan weer woensdagavond is denk ik kut, ik heb de hele week niets gedaan! En dan moet ik er weer helemaal inkomen. Hoe dan ook, ik stond eigenlijk op het punt om even een pauze in te lassen met m’n Papiamentu les omdat ik merkte dat mijn drive even weg was maar deze les ging zo goed dat ik weer helemaal gemotiveerd raakte. Ik hoop die motivatie er voorlopig weer even in te houden en ik heb mezelf voorgenomen om ook weer te gaan oefenen met lezen uit de krant. We’ll see how that goes…

 

Vrijdag
Vandaag hebben we lekker thuis geluierd en buiten in de tuin gespeeld. En ik ben begonnen aan de documentaire serie van Madeleine MaCann. Best indrukwekkend om te zien. Natuurlijk heb ik het destijds via het nieuws wel meegekregen maar oh my god wat hebben die ouders veel te verduren gekregen. Best wel een aanrader om te kijken! Aan het einde van de middag had ik toch nog de behoefte om er even uit te gaan met Curtey dus zijn we naar Koko’s gereden bij Janthiel. Hier is het altijd lekker rustig en kan je genieten van een heerlijke zonsondergang. Echt een aanrader om je weekend mee in te luiden.

Zaterdag
We startten de dag met een klein rondje langs een aantal meubelzaken hier op het eiland. We zijn nog op zoek naar een aantal meubelen en accessoires voor buiten maar we zijn nog niet helemaal geslaagd. Vervolgens zijn we gaan lunchen met Xiomara en haar gezin bij Omundo. Ik kon me eigenlijk niet herinneren of ik hier ooit wel eens geluncht heb. Als het zo is dat is het in ieder geval jaren geleden. Toen we thuis kwamen ben ik tegelijk met Curtey op bed gaan liggen voor een middagslaapje en toen we allebei weer opgeladen waren zijn we bij ons thuis gaan zwemmen. Jared’s zus, Edwin en Morten kwamen langs voor een lekker wijntje. Het was heel gezellig maar na drie wijntjes voelde ik hem al zitten en ben ik extra vroeg op bed gaan liggen. Heel erg maar ik voelde me net een oma!

Zondag
In de ochtend hadden Curtey en ik weer een lazy Sunday in onze pyjama’s wat bestond uit puzzels maken, met autootjes spelen en filmpjes kijken. Nadat Curtey ontwaakt was uit z’n middagslaapje zijn we naar Jared’s ouders gegaan voor een Family Sunday. Er werd eten besteld en terwijl de kids zich vermaakten in het zwembad werd er voetbal gekeken. Curtey was de hele middag niet uit het zwembad te krijgen en zoals verwacht viel hij als een blok in slaap toen we hem ‘s avonds op bed legden. Alleen een beetje jammer dat hij alweer om 5:30 uur wakker was…

Tot volgende week!

Liefs Gala