fbpx

Week 13: Curtey’s gehoortest en major hangover!

Weer een week voorbij. Het lijkt wel alsof de tijd hier op Curacao nóg sneller gaat. Het eerste kwartaal van het jaar zit er gewoon alweer op. De afgelopen week startte ik best lekker wat betreft het behalen van deadlines en to do’s. Alleen zorgde een pittige hangover er aan het einde van de week voor dat mijn energie niveau flink daalde. Zucht. Ik word oud…

Maandag
Vandaag was het weer tijd om ons te melden in het ziekenhuis voor de gehoortest. De afspraak stond om 8:30 uur maar ik was er al iets vóór 8 uur want ik moest me wederom inschrijven. Pas om 9:30 uur (ja, je leest het goed) waren we klaar met inschrijven en konden we naar de afdeling alleen toen was de arts natuurlijk alweer bezig met de volgende patient en moesten we nog een halfuur wachten totdat de afspraak afgerond was. De gehoortest zelf nam nog geen 20 minuten in beslag en verliep voorspoedig. Curtey bleek geen afwijkingen te hebben in zijn gehoor en reageerde overal goed op. Niets aan de hand dus! Dit bevestigde mijn vermoeden dus ik ben alleen maar blij dat we de gehoortest hebben laten uitvoeren. De rest van de middag hebben we lekker thuis doorgebracht want ik was super lui. Dat kwam waarschijnlijk omdat Curtey de dagen hiervoor steeds vóór 6 uur wakker was.

 

Dinsdag
In de ochtend heb ik een vrij productieve dag gehad vanuit huis: ik heb een aantal blog posts geschreven, wat mails beantwoord en aan een nieuw projectje gewerkt. Terwijl Curtey zijn middagdutje deed heb ik op bed naar een aantal podcasts geluisterd. We gaan Curtey nu overigens overdag nog maar 1 uur laten slapen want we merken echt dat dit verschil maakt ‘s nachts. Telkens wanneer Curtey overdag maar 1 uur slaapt wordt hij niet wakker ‘s nachts en slaapt hij door tot ongeveer 7 uur. De keren dat hij overdag 1,5 uur of langer slaapt wordt hij òf ‘s nachts wakker of om 5:30 uur ‘s ochtends. Beide zijn geen pretje dus ik los het graag zo op.

Woensdag
Nadat ik Curtey bij de opvang had afgezet ben ik doorgereden naar Number Ten om daar even een paar uurtjes te werken. Het internet bij ons thuis doet het al een paar dagen opeens niet meer en donderdag kan er pas iemand langs komen om ernaar te kijken #islandlife 🙃 In de middag ben ik met Curtey nog even een paar uurtjes naar het strand gegaan want dat probeer ik er eigenlijk elke week wel in te houden. Hij vindt het heerlijk en ik geniet er ook van.

Donderdag
Donderdagochtend stond in het teken van afspraken en dan voornamelijk op privé gebied. Ik begon met mijn wekelijkse Papiamentu les en vervolgens ben ik koffie gaan drinken bij een leuk koffietentje in Punda, Wandu. Het interieur is heel leuk gedaan en ze serveren allerlei soorten verschillende koffie’s en ook lekkere zoetigheden. Daarnaast hebben ze diverse sandwiches op de kaart staan alleen daar had ik nu geen tijd voor maar ik kom zeker een keer terug binnenkort! Vervolgens ben ik doorgereden naar de salon voor een pedicure en toen was het alweer tijd om Curtey van de opvang te halen. In de avond had ik een wine tasting met een aantal vriendinnen bij de Wine Factory. Het was alweer jaren geleden dat ik een wine tasting heb gedaan en ik moet eerlijk toegeven dat ik niet een enorme wijnkenner ben maar dit soort uitjes vind ik altijd wel leuk. Er werden ook heerlijke hapjes bij geserveerd en achteraf was er natuurlijk ook de mogelijkheid om je favoriete wijn aan te schaffen. Tijdens de tasting voelde ik de wijnen al best wel zitten maar het ging prima en het was heel gezellig. Vervolgens besloten we om nog één drankje ergens anders te gaan drinken om de avond af te sluiten. En waarschijnlijk had ik dat niet meer moeten doen…

Vrijdag
Oh. My. God. Wát voel ik me beroerd! Ik heb een enorme kater en de afgelopen nacht ook meerdere keren boven de WC gehangen. Wat is dit??! Dit heb ik in jaren niet meer zo erg meegemaakt. Ik voelde me de avond ervoor wel enigszins aangeschoten door de wijntjes maar dat ik me zó beroerd zou voelen had ik niet verwacht. Al snel kom ik tot de conclusie dat het waarschijnlijk komt omdat ik teveel verschillende dingen door elkaar heb gedronken en dat is gewoon heel slecht bij me gevallen. Alleen wanneer ik de hele avond hetzelfde drink gaat het eigenlijk goed. Anyways, ik kwam pas tegen 12:00 uur met moeite m’n bed uit en ik was niet heel veel waard de rest van de dag. Rond 15:00 uur ben ik nog wel met Curtey wat gaan eten bij Hofi Cas Cora om even buiten in de frisse lucht te zitten maar daarna gingen we al snel weer richting huis, haha. Ik heb mezelf ook echt gedwongen om rond 21:00 uur op bed te gaan liggen.

Zaterdag
Gelukkig had ik vandaag geen kater meer maar ik was nog steeds wel moe van donderdagavond. Het hielp ook niet mee dat Curtey al om 5:50 uur wakker was maar gelukkig was ik de avond ervoor vroeg naar bed gegaan. Vandaag was het overdag eigenlijk een rustig dagje die we met z’n drieën hebben doorgebracht. Aan het einde van de middag zijn Jared en ik naar Café del Mar gegaan. Dat is een feest wat één keer in de drie maanden georganiseerd wordt op het eiland en steeds op een andere locatie aan het water. De sfeer was heel gezellig en er draaiden verschillende DJ’s. Toen het feest om 22:00 uur was afgelopen besloten we met een groepje vrienden nog naar het optreden van Ronnie Flex te gaan bij Madero Beach. Stiekem wilde ik hier heel graag naartoe want ik heb Ronnie Flex nooit eerder live gezien en ik was heel benieuwd naar de band waarmee hij optrad. Ik vond het optreden beter dan ik van tevoren had verwacht. Na zijn optreden zijn we nog eten gaan halen en ik lag om 2:00 uur in m’n bed…

Zondag
…Om vervolgens weer om 6:00 uur gewekt te worden door Curtey. Ik kreeg m’n ogen bijna niet open en nadat ik ontbijt voor hem had gemaakt ben ik op de bank gaan liggen en voorlopig niet opgestaan. Rond 10:00 uur (Jared was inmiddels ook wakker) ben ik weer op bed gaan liggen want ik was echt kapot. Voor de rest hebben we nog wat klusjes in huis gedaan en aan het einde van de middag zijn we gaan eten bij de yacht club. We zijn niet te laat richting huis gegaan zodat ik Curtey op tijd op bed kon leggen. En ik denk dat ik zelf de aankomende dagen ook vroeg naar bed ga!

 

Tot volgende week!

 Liefs Gala