fbpx

Week 14: naar het Kindermuseum en Curacao Culinair

Zoals wel vaker startte de week vrij rustig en eindigde de week lekker druk met onder andere food festivals en BBQ’s on the beach. Ook heb ik weer een nieuwe manier gevonden om Curtey goed (en vooral langer!) te laten slapen èn heb ik deze week veel gedaan gekregen op het gebied van werk. Kortom, een ideale week op het eiland dus.

Maandag
New week! Het was een lekker rustig dagje vandaag. De ochtenduren heb ik gebruikt om te werken en in de middag heb ik om boodschappen gedaan en Curtey’s kamer een beetje gereorganiseerd. Ik vind het fijn om op maandag niet teveel te doen omdat we in het weekend vaak drukke dagen hebben waarbij we veel ondernemen. Dus de maandag gebruik ik meestal om een beetje bij te komen en zo min mogelijk te doen 😅

 

Dinsdag
Vandaag heb ik Curtey weer een keer meegenomen naar het Kindermuseum. Ik ben bewust aan het einde van de middag gegaan zodat het wat rustiger was en Curtey lekker vrij kon spelen. Hij is zo aan het genieten wanneer hij elke keer weer in het nagebouwde supermarktje van het Kindermuseum rondloopt dat ik soms bijna overweeg om er thuis ook eentje na te bouwen, haha. Nadat het Kindermuseum was gesloten hebben we nog even met Xiomara en Cristiano afgesproken en bij een speeltuintje in de buurt.

 Woensdag
Wederom heb ik in de ochtend een paar uurtjes gewerkt en eindelijk weer eens een blog post geschreven voor mijn andere blog My Bikini Musthaves. Finally! Nu ik hier mee bezig ben merk ik weer hoeveel plezier het me geeft en hoe leuk ik swimwear vind. Woensdag is meestal beach dag bij ons dus in de middag zijn we richting Mambo gereden waar we een paar uurtjes bij Bonita hebben gelegen. Echt typisch weer. Zoek ik bewust strandbedjes in de buurt van het klimrekje aangezien Curtey daar altijd wilt spelen, is ie de hele tijd bij het water te vinden. Vervolgens verplaats ik onze spullen naar strandbedjes dichtbij de zee, rent hij de hele tijd naar het klimrek. That’s life with a toddler I guess…

Donderdag
Na mijn wekelijkse Papiamentu les ben ik een paar uurtjes gaan werken bij Beans. Dat is een lunch spot in Pietermaai en hier serveren ze naast lekkere koffie ook poke bowls en slow pressed juices. Ik heb heerlijk buiten gezeten en genoten van het uitzicht terwijl ik veel nieuwe ideeën heb opgedaan voor mijn blog. Oh ja, ik wilde ook nog even een update over het slapen geven aangezien dat een ongoing story van ons leven is. Het gaat de laatste twee weken heel goed! Curtey slaapt dus door, dat wist je al, maar hij slaapt nu soms zelfs tot 7 uur of half 8 door! Dat had ik natuurlijk nooit verwacht en het gebeurd ook niet helemaal uit zichzelf. Als ik zeker wil weten dat Curtey de nacht doorslaapt en dat hij niet om 5:30 uur ons wakker schreeuwt dan moet ik hem overdag heel veel energie laten verbruiken en hem maximaal 1 uur laten slapen. Het liefst 45 minuten. Gewoon een klein powernapje zeg maar. Ik laat Curtey ook meer zelf bepalen wanneer hij het overdag tijd vindt voor z’n middagdutje in plaats van hem om 12 uur in z’n bed te leggen. Hierdoor kan ik ook flexibeler met de indeling van de dag omgaan. Tot nu toe werkt dit heel goed!

Vrijdag
Ik begon de dag met een workout bij Gideon wat resulteerde in directe spierpijn in de middag. Deslaniettemin besloot ik om met Curtey een paar uurtjes naar Mood Beach te gaan en even van de zon te genieten. We waren al een tijdje niet meer bij Mood Beach geweest en ondanks dat er daar geen inloopstrand is hebben we ons heerlijk vermaakt en ook lekker in zee gezwommen.
In de avond was het tijd voor Curacao Culinair. Dat is een tweedaags food event wat georganiseerd werd bij landhuis Chobolobo en waar verschillende restaurants van/op het eiland met een stand staan. Je krijgt dus de kans om bij verschillende restaurants ‘een kijkje in de keuken’ te nemen en hun gerechten te proeven. De sfeer was erg gezellig en de DJ draaide door tot middernacht.

Zaterdag
Sinds twee weken ben ik gestart met muziekles voor Curtey. Elke zaterdagochtend gaan we naar een muziekschooltje in de buurt waar ‘les’ wordt gegeven aan kindjes tussen de 2 en 3 jaar. De les bestaat voornamelijk uit dansen, liedjes zingen en met muziekinstrumenten spelen. Curtey vindt het heel leuk en doet altijd vol enthousiasme mee.
Rond lunchtijd zijn we gaan eten bij de yachtclub met Jared’s familie en daarna zijn we gaan varen richting Fuik. Kids mee, BBQ mee, muziek mee en jee hebt een heerlijke middag op het water!

Zondag
Onze gewoonte van een lazy Sunday morning houden Curtey en ik er gewoon elke week in. Uitgebreid ontbijten en lekker lang in onze pyjama’s rond lopen. Rond het middaguur wilde ik wel even naar buiten met hem dus zijn we richting Janthiel gereden. Ik wilde graag aan het strand lunchen bij Koko’s maar onderweg er naartoe viel Curtey in slaap. Uiteindelijk hebben we er toch nog gegeten maar toen het begon te regenen zijn we weer naar huis gegaan.
Aan het einde van de middag had ik met een vriendin afgesproken om samen naar het Veganfest in Pietermaai te gaan. Dit is een kleinschalig food festival wat 1 keer per jaar georganiseerd wordt en volledig in het teken staat van veganistische voiding. Nou leef ik zelf helemaal niet began leefstijl en kan ik mezelf ook niet 100% vegetarisch noemen, maar ik ben wel altijd nieuwsgierig naar de verhalen erachter. Ik kijk dan vervolgens wat voor mij wel werkt en of ik dat kan toepassen in mijn dagelijkse routine. Natuurlijk werd er ook gegeten en ik moet zeggen dat alle gerechten me goed smaakten #teamveganlol

 Tot volgende week!

 Liefs Gala