fbpx

Week 15: Nieuwe tentjes ontdekt en verjaardagsfeestje van Cristiano

Bon siman! Nieuwe week! Afgelopen week ben ik niet naar het strand geweest (wait, what??) maarrr ik heb wel andere leuke dingen gedaan. Zo heb ik best wel wat nieuwe plekjes ontdekt en ben ik met Curtey naar de bioscoop geweest. Ook heb ik eindelijk weer een keer sushi gegeten en heb ik voor de eerste keer hier m’n haar laten verven. Lees mee!

 

Maandag
Vandaag kunnen we het kort houden want ik heb niet veel gedaan. Het lijkt wel alsof op maandag alle vermoeidheid van het weekend eruit komt. Ik ben echt bijna niet vooruit te krijgen en heb geen zin om iets te ondernemen. Dus ik ben lekker de hele middag thuis gebleven en heb samen met Curtey z’n hele kamer overhoop gehaald. Wat ik daarna natuurlijk ook zelf weer moest opruimen. Dat wel.

 

Dinsdag
In de ochtend heb ik wat dingetjes geregeld omtrent het huis en daarna ben ik doorgereden naar de wijk Scharloo. Ik had namelijk ontzettend trek in een bagel en laat daar nou net een bagel zaakje zitten. Bij Beyglz, de naam zegt het al, serveren ze voornamelijk bagels met allerlei soorten toppings. Overigens kan je in plaats van een bagel ook een wrap bestellen maar ik zit nu in m’n bagel fase dus voor mij was de keuze makkelijk. Aan het einde van de middag ben ik met Curtey naar de bioscoop gegaan. Dit was voor mij de eerste keer dat ik met hem naar de bios ben gegaan dus ik was van tevoren erg benieuwd hoe hij het zou vinden. En of hij überhaupt in z’n stoel zou blijven zitten. De film duurde 1,5 uur wat ik voor Curtey erg lang vind dus ik wist al dat we het einde niet zouden halen. En ja hoor, na 25 minuten was hij er klaar mee en begon hij rondjes te rennen om de rijen stoelen heen. Ook daar was hij na een paar minuten klaar mee (gelukkig) en toen wilde hij gaan. Ok Curtey, dan gaan we 😊

Woensdag
Ik vond dat het wel weer eens tijd werd om m’n uitgroei bij te werken en dus ben ik vandaag naar de kapper gegaan. Altijd spannend om bij een nieuwe kapper je haar te laten verven maar ik ben erg tevreden over het resultaat. Mijn haar was zó blond geworden door de zon dus dat mocht ook wel een paar tinten donkerder van mij. Curtey’s haar is ook enorm snel gegroeid na zijn laatste kappersbezoek, ondanks dat zijn haar toen super kort was geknipt haha! Toen we klaar waren bij de kapper besloot ik om nog even naar het speeltuintje te gaan bij landhuis Brakkeput Mei Mei. Dat speeltuintje heb ik per toeval een keer ontdekt toen we bij de naastgelegen midgetgolf baan gingen kijken. Sindsdien ben ik er al een paar keer geweest met Curtey en hij vermaakt zich er prima.

Donderdag
Ik was getipt over een (relatief) nieuw tentje in Pietermaai waar je kan ontbijten, lunchen, borrelen en dus ook werken. Voor de mensen die mij een beetje kennen weten dat ik mijn laptop vrijwel overal mee naartoe neem en dat ik het heel leuk vind om nieuwe plekken te ontdekken. Dit keer ben ik gaan zitten bij Uno. Een tentje waar je van ’s ochtends tot ’s avonds terecht kan met lekkere gerechtjes en goede service. Het zit naast een hip hostel dus het publiek wat er komt is over het algemeen jong en een goede mix van locals en toeristen. Check trouwens ook mijn Insta Stories waar ik al m’n favoriete plekjes met je deel. ‘s Middags wilde Curtey gaan zwemmen en dus zijn we het zwembad ingedoken. Tot de zon onderging hebben we gezwommen want hij was er niet uit te krijgen. Toen hij op bed lag ben ik nog bij Xiomara langs gegaan om haar te helpen met de voorbereidingen van het verjaardagsfeestje van Cristiano.

Vrijdag
Aan het einde van de ochtend ben ik met Curtey even naar Hofi Cas Cora gereden om een sapje te drinken en naar de diertjes te kijken. Dat laatste duurde niet heel lang want Curtey vind die dieren maar niks en durft nog niet echt in de buurt te komen. Daarna heb ik eten gehaald bij Maia en hebben we thuis geluncht. In de middag kwamen Curtey’s neefjes bij ons spelen wat heel gezellig was. Je merkt wel direct verschil tussen 1 en 3 kinderen en je moet je aandacht echt verdelen maar ze hebben zich prima vermaakt bij tante Gala 😇Nadat Savae en Lukai waren opgehaald en Jared thuis was gekomen uit werk zijn we met z’n drieën nog wat gaan eten bij The Shack op de Caracasbaaiweg. Heel simpel en low key maar ook gezellig om een keer een drankje te drinken op vrijdagavond.

Zaterdag
In de ochtend ben ik met Curtey weer naar muziekles gegaan. 45 minuten lang zingen, dansen en met muziek attributen spelen. Curtey vermaakt zich altijd heel erg! Na de les blijven we meestal nog even hangen met andere ouders terwijl de kinderen op het speelpleintje spelen. Vervolgens heb ik Curtey even thuis gedropt en ben ik boodschappen gaan doen. Ook moest ik nog wat cadeautjes halen en wat dingen voor Jared’s verjaardag volgende week. Wee hebben ook nog een nieuwe koelkast uitgezocht en toen Jared daarna ook nog ergens anders voor een BBQ wilde kijken vond ik het wel mooi geweest. Het was inmiddels aan het einde van de middag en ik was al de hele dag op pad. Ik was moe, had hoofdpijn en wilde alleen nog maar op de bank liggen. Dus dat heb ik toen ook gedaan en sushi bested want zin om te koken had ik ook zeker niet.

 

Zondag
Ik hoef je niet te vertellen wat we op zondagochtend hebben gedaan want dat is elke week hetzelfde J Ik had deze week wat nieuw speelgoed voor Curtey gekocht dus daar was hij druk mee aan het spelen en ik heb de serie Seven Seconds afgekeken. Aanrader! In de middag zijn we naar het verjaardagsfeestje van Cristiano gegaan. Hij werd alweer twee jaar! Het feestje was helemaal in het thema van Thomas de Trein en er was zelfs een echt treintje gehuurd waarmee we een rondje door de buurt gingen rijden. De kids vonden het super leuk! Het was een geslaagde middag vol met eten, drinken, muziek en hyperactieve kinderen dus Curtey ging ‘s avonds zeer voldaan slapen. En ook ik ging heel vroeg m’n bed in…

 Tot volgende week!

 Liefs Gala