fbpx

Week 17: Buikgriep en Koningsdag op Curacao

De week begon erg shit als in, letterlijk want ik had last van buikgriep out of nowhere. Ik heb twee dagen plat gelegen maar gelukkig (nog) niemand aangestoken. Natuurlijk was het ook de week van Koningsdag en bijna was het zo gelopen dat ik niet naar het strand ben geweest deze week. Bíjna. Want een week niet naar het strand is een week niet geleefd is mijn nieuwe motto hier op Curacao. Bon siman!

Maandag
Ook vandaag was iedereen vrij in verband met Pasen en Jared was in de ochtend eerst gaan golfen. Curtey en ik waren thuis gebleven en aan het einde van de middag hadden we wederom -3x keer raden- een kinderfeestje! Dit keer was er een ander nichtje van Curtey jarig, Aleyna. Curtey kon weer lekker z’n energie kwijt in het zwembad en wilde zelfs van de metershoge water slide. Dat hebben we nog maar niet gedaan. Ik denk serieus dat Curtey in de afgelopen 5 maanden hier op het eiland meer gezwommen heeft dan de twee jaar in Amsterdam. Welcome to the island life! 

Dinsdag
De avond ervoor nadat we thuis kwamen van het kinderfeestje werd ik ineens heel misselijk. Ik ben daarom maar vroeg naar bed gegaan maar middenin in de nacht werd ik wakker en was ik nog steeds heel misselijk en heb ik ook boven het toilet gehangen. De rest van de nacht heb ik heel onrustig geslapen en ook toen ik ‘s ochtends wakker voelde ik me heel beroerd. Buikpijn, misselijk en hoofdpijn. Laten we zeggen dat ik tot een uur of 15:00 alleen m’n bed en het toilet heb gezien. Daarna voelde ik me iets beter dus heb ik nog even in de tuin gezeten met Curtey. Maar ik was niet heel veel waard deze dag.

 

Woensdag
Ik begon de dag redelijk goed maar voelde me nog wel zwakjes. Ik had de dag ervoor ook bijna niets gegeten. Ik moest echt even wat boodschappen doen want er was bijna niets in huis en toen ben even langs Number Ten gegaan voor een sapje. ‘s Middags wilde ik met Curtey wat leuks gaan doen maar ik voelde me weer beroerd worden en dus zijn we maar thuis gebleven. Ik ben eigenlijk vrijwel nooit ziek dus als ik dan een keer ziek ben vind ik dat heel vervelend. En nu helemaal omdat Curtey de hele week vrij is van de opvang en we dus geen leuke dingen kunnen doen. Maar ik pak wel echt m’n rust in de hoop dat ik zo snel mogelijk weer beter ben!

 

Donderdag
Na twee dagen bijna de hele dag binnen zitten vond ik het tijd om met Curtey weer even eruit te gaan. Dus zijn we naar het Tutu Babypark gereden. Volgens mij heb ik hier al eerder over geschreven maar dit is een speeltuin met klimrekken, trampolines en ook dieren. De kinderen kunnen hier hun energie kwijt en lekker klimmen en rond rennen. De aanwezige dieren vind ik een leuke combinatie alhoewel ik eerlijk moet zeggen dat ik de aapjes in een kooi best zielig vind. Curtey wilde bijna alleen maar op de trampoline spelen en ik moest het ook ontzien. Hij wilde namelijk niet zelf springen maar ik moest hem tillen en dan zo hoog mogelijk springen want ja, dat is natuurlijk veel leuker. Stond ik daar, in de brandende zon zo hoog en zo vaak mogelijk te springen terwijl Curtey “meer, meer, meer!” riep. Je doet alles voor je kind, toch? 🙂

Vrijdag
‘s Ochtends heb ik mezelf uit bed gesleept voor een PT sessie met Gideon. Door de buikgriep eerder deze week voelde ik me nog enigszins zwakjes maar ik besloot toch te gaan. Het is immers de enige vorm van beweging momenteel dus dit uurtje is best heilig voor mij. Daarna ben ik samen met Curtey naar Sambil mall gereden want daar zit een nieuwe supermarket wat natuurlijk groot nieuws is op het eiland, haha. Ik was er een aantal weken geleden al geweest en nu ging ik weer voor een aantal specifieke producten maar helaas was (nog) niet alles op voorraad. In de middag was ik thuis met ‘terror’ Curtey. Ongelofelijk hoe druk hij soms kan zijn, wow! Het lijkt wel of hij 10 Red Bulls op heeft. In de avond hadden Jared en ik date night en dat voelde gewoon als ‘rust’. Even bijkomen van de middag. Ken je dat? Haha. We zijn gaan eten bij Kome. Betrouwbaar en lekker. Betrouwbaar in de zin dat je er altijd wel vanuit kan gaan dat het eten lekker is. Na het eten zijn we nog een drankje gaan doen in Pietermaai want het was nou eenmaal Koningsnacht en met Koningsnacht zitten wij niet binnen. Ook niet op Curacao 😉

Zaterdag
Vandaag is het Koningsdag en dat vieren we voor het eerst op Curacao. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in de ochtend al foto’s en filmpjes uit Amsterdam voorbij zag komen en dat ik toen wel even een heimwee momentje had, ondanks dat het slecht weer was daar. Hier was het bloedheet. We zijn overdag met Curtey en Dyanne en de kinderen naar Punda gegaan. Daar waren, net als in Nederland, allemaal mensen die hun spullen verkochten en voor de kinderen werden er Oudhollandse spelletjes georganiseerd zoals ring werpen, zaklopen en visje hengelen. Zoals gezegd was het heel warm en de kinderen werden op een gegeven moment moe dus zijn we naar huis gegaan. Aan het begin van de avond zijn Jared en ik met z’n tweeën naar Pietermaai gegaan waar een ‘blockparty’ gaande was. De Nieuwestraat wordt dan afgesloten voor verkeer en een DJ draait lekkere nummers. Heel druk, heel gezellig. Een hele andere ervaring dan Koningsdag in Amsterdam maar zeker niet minder leuk.

Zondag
Zondag begonnen we de dag met een morning coffee bij Hofi Cas Cora. Daarna gingen we bij de diertjes kijken want er waren kuikentjes geboren en er was ook een baby ezel die ik nog niet gezien had. Onderweg naar huis viel Curtey in slaap en na z’n dutje zijn we weer naar Santa Barbara gereden. Jared’s zusje en nicht waren daar met hun gezinnen en vorige week was het zo goed bevallen dat we graag weer gingen! We hebben de hele middag bij het zwembad gelegen en aan het einde van de dag ook nog even in zee gezwommen. Ik was al eventjes bang dat dit m’n eerste strandloze week zou zijn. Lucky me!

 Tot volgende week!

 Liefs Gala