fbpx

Week 18: grote-jongens-bed en nieuwe inzichten

Je kan mij omschrijven als een dieseltje. In de zin van dat het soms even duurt voordat ik op gang kom. Wellicht dat dit ook te maken heeft met het feit dat ik introvert ben. Hoe dan ook, de maandag en dinsdag waren weer de dagen dat ik het rustig aan heb gedaan en me heb voorbereid om de activiteiten later in de week. Misschien klink ik nu een beetje als iemand op leeftijd, haha, maar bij mij is de balans tussen een drukke agenda en tijd voor mezelf gewoon heel belangrijk. Desalniettemin was er ook tijd voor dinner dates, cocktail night en beach days. Bon siman!

 

Maandag
In de ochtend heb ik vanuit huis gewerkt en een paar podcasts geluisterd. Ik probeer dat de laatste tijd weer een beetje op te pakken. Ik deed dit dagelijks in Nederland toen ik voor m’n laatste opdrachtgever werkte en een reistijd had van 50 minuten. Ik vind het heerlijk om naar de ervaringen van anderen te luisteren en te bepalen welke take-outs ik opsla van de kennis die er gedeeld wordt. De rest van de dag heb ik lekker geluierd thuis en boek gelezen in de tuin terwijl Curtey aan het spelen was. Als je mijn photo diaries wekelijks leest weet je inmiddels dat ik de week altijd rustig start!

Dinsdag
Ook vandaag was het wederom een relaxte dag en leek die eigenlijk wel heel erg op de maandag. In de ochtend heb ik wat gewerkt aan m’n blog en nadat ik Curtey van de opvang heb gehaald hebben we ons thuis vermaakt. Ik had wat nieuwe puzzels en spelletjes voor Curtey gekocht dus daar was hij de hele middag zoet mee, haha. Aan het einde van de middag zijn we toch nog even naar een speeltuintje in de buurt gegaan en werd ik geacht om ook samen met Curtey van de glijbaan te gaan. Fun times!

 

 

Woensdag
Vandaag is het 1 mei en dat is een feestdag op Curacao dus iedereen is vrij. We hadden helemaal niets gepland voor vandaag dus toen ben ik onverwacht gaan lunchen met Curtey en Dyanne en haar gezin bij Number Ten. Ik had de tijd voor Curtey’s middagslaapje een beetje gerekt en hem lekker laten rondrennen bij Number Ten, dus toen we weer thuis kwamen viel hij als een blok in slaap. Aan het eind van de middag zijn we met z’n drieën gaan eten bij Zest Beach Café op het strand. Dit is toch wel een van m’n favorieten als je met je kids aan het strand wilt eten in een relaxte setting. Ze hebben een lekkere BBQ en je kan ook nog eens genieten van een mooie zonsondergang. Ik had de tuna burger genomen, heerlijk!

Donderdag
Vandaag heb ik best veel gewerkt aan de blogs. Zowel voor Cocktails & Curacao als My Bikini Musthaves. Ik heb wat plannen uitgewerkt, een post geschreven en een planning gemaakt. Het verbaasd me toch elke keer weer hoeveel erbij komt kijken bij het onderhouden van een blog. Het is echt niet alleen even een blog post schrijven en klaar. Maar ik leef sinds kort volgens een nieuw motto: 80% is goed genoeg. Dit weerhoud me er namelijk van dat ik maar eindeloos door blijf gaan met perfectioneren wat weer resulteert in uitstelgedrag. Ook ben ik steeds beter in het zo min mogelijk op m’n to do lijstje zetten ipv zoveel mogelijk. Dit werkt namelijk niet. Hoe meer items er op mijn to do lijst staan hoe meer ik me gestresst en gehaast voel en daarnaast baal ik elke keer omdat ik niet alles op m’n to do lijstje heb afgekregen. Door me te focussen om maar 1 of 2 to do’s per dag in die paar uurtjes die ik heb merk ik dat ik veel effectiever bezig ben èn ik voel me voldaan omdat de kans groot is dat ik me to do’ ook daadwerkelijk af krijg. Zo zie je maar weer, ook nu kom ik regelmatig tot nieuwe inzichten over mezelf.

 

Vrijdag
De behoefte om naar het strand te gaan begon weer de kop op te steken dus pakte ik onze strandspullen en zijn we op pad gegaan. Ik wilde dit keer naar een strandje waar ik nog niet geweest was en iemand vertelde me laatst dat het strand bij het Hilton hotel wel fijn is. Ik ben niet eerder bij het Hilton hotel geweest en het bijbehorende strand is inderdaad heel relaxt en mooi. Alleen waren alle strandbedden al bezet tegen de tijd dat wij daar aankwamen en dus ben ik maar doorgelopen naar het naastgelegen strand Moomba beach. Wat een super chill strandje is dit zeg! Heel rustig en niet te groot, het gaf me echt een bounty eiland gevoel. Wel vond ik de golven iets te ruw voor Curtey dus we hebben bijna niet gezwommen. Maar zeker een aanrader als je lekker met z’n tweeën wilt genieten op het strand. Om het weekend in te luiden ging ik ‘s avonds drankjes doen met Dyanne en Kimberly. We begonnen bij wijnbar Joy en zijn daarna de straat overgestoken naar Caña. TGIF!

Zaterdag
Ik had last van een kleine hangover maar dat weerhield me er niet van om met Curtey naar muziekles te gaan in de ochtend. Ik was nog moe van de avond ervoor en had onwijs veel honger. Daarnaast was Curtey vandaag al om 4.30(?!) wakker maar gelukkig had Jared morning duties. Dus ik heb Curtey lekker vroeg op bed gelegd voor z’n middagslaapje zodat ik ook even kon gaan liggen. De rest van de middag ben ik thuis gebleven en ‘s avonds zijn we uit eten geweest met Jared’s familie. We hebben het niet laat gemaakt en ik lag voor middernacht weer in bed.

Zondag
Vandaag was een mega relaxte dag. In de ochtend heb ik een beetje opgeruimd in huis en spelletjes gespeeld met Curtey. Rond 12 uur was hij zo moe dat hij samen met mij op de bank in slaap viel terwijl we een filmpje aan het kijken waren. Heerlijk gevoel blijft dat toch! Vervolgens heeft Jared het ‘grote-jongens-bed’ van Curtey in elkaar gezet want daar is het nu toch echt wel tijd voor. Vanochtend was het namelijk de eerste keer dat Curtey zelfstandig z’n slaapzakje heeft uitgedaan en vervolgens uit z’n bedje is geklommen en naast ons bed stond. Daarnaast wordt hij ook gewoon te groot voor z’n huidige ledikant. Curtey vond z’n nieuwe bed inclusief dekbedovertrek mega interessant en kon niet wachten om erin te klimmen. Toen het eenmaal bedtijd was ‘s avonds was hij nog steeds super excited en bleef hij maar uit z’n bedje klimmen en wilde hij niet gaan slapen. Jared en ik keken elkaar aan en concludeerden dat dit (nog) niet ging werken en dus hebben we hem nog maar een nachtje in z’n oude bedje gelegd. Ik denk dat ik z’n nieuwe bedje eerst ga proberen tijdens z’n middagslaapje en het dan ga uitbreiden naar de avond. Let’s see how that goes!

 Tot volgende week!

 Liefs Gala