fbpx

Week 19: Moederdag en een nieuwe hond!

Bon siman! Weer een week voorbij en afgelopen week was het toch wel de week van Moederdag. Mijn eerste Moederdag hier op Curacao! En dat wordt toch we landers gevierd dan in Nederland vind ik. Wat ik daarnaast toch wel de highlight van de week vond was de komst van onze nieuwe family member Stella! Hoe dat precies in elkaar zit lees je verderop in deze photo diary. Have a great week!

 

Maandag
Als je de photo diary van vorige week hebt gelezen dan weet je dat we gister het grote-jongens-bed van Curtey in elkaar hebben gezet in de hoop dat hij er ook in zou gaan slapen. Dat liep even anders. Toen het tijd werd voor hem om naar bed te gaan was hij mega excited en druk en was hij nog helemaal niet van plan om te gaan slapen. Hij wilde steeds dat we nóg een verhaaltje voorlazen en bleef maar uit z’n bedje klimmen om speelgoed te pakken. Na lang rekken is het wel gelukt om hem in slaap te krijgen maar werd hij tegen 23 uur wakker en stond hij ineens bij ons in de woonkamer, klaarwakker. Hier was ik dus al bang voor… Het heeft ruim een uur geduurd voordat hij weer sliep en uiteindelijk besloot ik om hem maar weer in z’n ‘oude’ bedje te leggen met z’n slaapzak achterstevoren aan zodat hij niet kon ‘ontsnappen’. Dat lukte en hij heeft de rest van de nacht doorgeslapen!

Dinsdag
Nadat ik Curtey bij de opvang had afgezet ben ik even bij een paar (interieur) winkels langs gegaan en heb ik ook hout uitgezocht voor een kast die we willen laten maken. Het is toch altijd weer bijzonder om te zien hoe lang je nog bezig bent met het inrichten en afmaken van je huis nadat je er bent ingetrokken. Het duurt altijd even voordat je huis echt ‘af’ is en soms denk ik zelfs dat het voorlopig nog niet helemaal af zal zijn haha. Er zijn altijd wel kleine dingen die moeten gebeuren. Maar ja, dat hoort ook wel een beetje bij verhuizen denk ik.

Woensdag
Ik had mijn lieve schoonzus Tatjana al een tijdje beloofd dat ik met haar mee zou gaan naar de sportschool maar de afgelopen weken kwam het er steeds niet van (ik was namelijk zoooo druk…). Maar nu moest ik er toch echt aan geloven en warden we om 7 uur opgewacht door de personal trainer. Mijn doel is om weer structureel 3x per week te sporten want dat heb ik sinds de geboorte van Curtey, nu 2,5 jaar geleden, niet meer gedaan. Ik pin mezelf er niet heel erg aan vast maar ik zou het fijn vinden als het lukt omdat sporten me over het algemeen een goed gevoel geeft. Op de spierpijn na. Maar deze krachttraining sessie was intensief en gaf me de motivatie die ik nodig heb om weer vaker te gaan sporten. Later in de ochtend had ik een afspraak met een potentiële opdrachtgever. What are the odds right, schrijf ik vorige week nog een post over dat ik het niet erg vind dat ik nog niet werk op Curacao en nog geen week later ben ik in gesprek over een nieuwe freelance klus. Maar goed, hierover wellicht later meer!

Donderdag
Na mijn wekelijkse Papiamentu les ben ik even doorgereden naar Beans in Pietermaai voor een koffietje en om even wat te werken. Ik had namelijk een afspraak daar in de buurt maar ik was wat te vroeg. De afspraak was met iemand die ik ga helpen met content voor hun website en social kanalen. Vind ik super leuk om te doen, helemaal als ik zie dat er nog veel te behalen valt. Daarna was het alweer tijd om Curtey van de opvang te halen en te gaan lunchen. In de middag heb ik nog wat werkgerelateerde taken afgemaakt en daarna lekker met Curtey in de tuin gespeeld.

Vrijdag
Ken je van die dagen, dat wanneer je ‘s avonds in bed ligt dat je totaal niet had gedacht dat je dag zo zou lopen? Nou zo’n dag had ik vandaag. Mensen die mij op Instagram volgen hebben het vast al op m’n stories voorbij zien komen maar ik begon deze vrijdag eigenlijk als elke andere vrijdag bij Gideon in de gym. En daar lagen dus al een aantal dagen twee puppies voor de deur. Aan komen lopen zonder papa of mama en zwaar vermagerd en zwak. Het was duidelijk dat ze niet van plan waren om weg te gaan en als er niets gedaan werd zouden ze waarschijnlijk onder een auto eindigen of verhongerd ergens in een hoek. Dat kreeg ik niet over m’n hart dus heb ik ze samen met Jared’s zus naar de dierenarts gebracht. Na een check van de arts besloten we ze te adopteren en mee naar huis te nemen. Ik eentje en Jared’s zus eentje. Dus toen hadden we ineens een hond in huis. Totaal onverwacht en sneller dan gedacht. Gelukkig reageerde Curtey heel goed op de hond en was hij heel enthousiast. Dus we hebben er sinds vandaag een nieuw familielid bij: Stella. En ja, het voelt echt een beetje alsof ik voor de tweede keer moeder ben geworden!

Zaterdag
‘s Ochtends ben ik met Curtey naar muziekles gegaan en daarna zijn we daar in de speeltuin nog even blijven hangen waar hij zich altijd vermaakt met andere kindjes. Toen we tegen de lunch thuis kwamen had Jared lekkere burrito’s gemaakt en wilde ik daarna Curtey op bed leggen maar daar dacht hij anders over. Nu met z’n grote-jongens-bed kan hij natuurlijk makkelijk eruit klimmen en dat doet hij dus ook wanneer hij het nog geen tijd vindt om te gaan slapen. Ik dacht eerst dat hij misschien ziekjes was want hij was ook hangerig en voelde warm aan, maar hij had geen koorts gelukkig. Ik ben de rest van de middag thuis gebleven met hem en tegen 16:30 uur viel hij eindelijk doodmoe in slaap. In de avond hadden Jared en ik een verjaardag van een vriend van ons wat hij vierde met een dinner at the beach. Dat was heel gezellig en daarna hebben we zelfs nog een drankje gedaan met Zanzibar!

Zondag
Vandaag is het Moederdag! Mijn eerste Moederdag op Curacao en ik heb gemerkt dat het hier op het eiland wat meer waarde aan gehecht wordt dan in Nederland. Tenminste, het kan aan mij liggen hoor maar dat idee heb ik wel. Op zaterdag vraagt iedereen aan je wat je plannen zijn voor Moederdag en op de dag zelf trekt men hun mooiste pak aan en gaan uitgebreid lunchen met de familie. Ik vind het leuk dat er hier zoveel aandacht aan besteed wordt. Ik mocht vandaag in ieder geval lekker uitslapen en ik werd verwend met een heerlijk ontbijtje. Curtey had een tekening gemaakt en een mooi kaartje geschreven (nou ja, Jared dan hè) en ook op de opvang had hij allerlei knutseltjes gemaakt. So cute! Aan het begin van de middag zijn we met Xiomara, haar man en de kids gaan lunchen bij Omundo waar ze een speciale Mothersday brunch hadden. We hebben er tot een uur of 16 gezeten en daarna hebben we de rest van de dag thuis doorgebracht. Ook vandaag weigerde Curtey om te gaan slapen overdag en heeft hij letterlijk geen moment stil gezeten. Soms vraag ik me echt af waar hij al die energie vandaag haalt haha.Hoe dan ook, ik ben bang dat z’n middagdutjes binnenkort tot de verleden tijd gaan behoren…

Tot volgende week!

Liefs Gala