fbpx

Week 20: Pasta e Basta en heel veel dutjes

Afgelopen week stond in het teken van sporten, dutjes, zakelijke afspraken, vroege ochtenden, nog meer dutjes en een gezellige avond bij Pasta e Basta op Curacao. Oh ja en ik ben ein-de-lijk weer naar het strand geweest. Dat had ik twee hele weken moeten missen waardoor ik bijna last van afkickverschijnselen kreeg. Lees je mee?

Maandag
Ik heb een nieuwe wekker en die heet Curtey. Helaas gaat die wekker alleen nooit af op de momenten dat ik graag zou willen. Zoals vandaag bijvoorbeeld. Om 5.30 uur stond hij naast m’n bed. Seriously? Zelfs de vogeltjes waren buiten nog niet aan het fluiten. Vervolgens had ik om 7 uur een PT sessie samen met Tatjana en daarna kon je me opvegen. Ik ben naar huis gegaan, heb gedoucht en ben op bed gaan liggen en heb tot 11 uur geslapen. Het komt niet vaak voor dat ik dit doe maar het voelde alsof ik 2 marathons had gelopen. De rest van de dag was ook niet echt productief en hebben we voornamelijk thuis doorgebracht.

Dinsdag
Vandaag ben ik gaan lunchen met Xiomara bij Number Ten en ik nam de slider trio. Dat is hun special en bestaat uit drie kleine slider burgers met BLT, zalm en lomito met truffle saus. Heerlijk! Na de uitgebreide lunch ben ik naar huis gegaan en heb ik met Curtey spelletjes gespeeld en ook geoefend met z’n spraak. Zoals je weet gaan we naar de logopedist met Curtey voor z’n spraakachterstand en een belangrijk onderdeel van zijn ontwikkeling is dagelijks met hem oefenen. De ene keer heeft hij daar zin in en de andere keer niet. Maar ik merk echt wel verschil hoe vaker ik met hem oefen dus dat probeer ik zeker dagelijks te doen.

Woensdag
Nadat ik Curtey bij de opvang had afgezet ben ik naar de sportschool gegaan en vervolgens mezelf getrakteerd op een pedicure. Daarna heb ik nog even snel vanuit huis gewerkt voordat ik Curtey alweer moest ophalen. In de middag had ik een zakelijke afspraak die een aantal uur in beslag nam dus ik was pas tegen de avond weer thuis. Ik kan er nog niet veel over zeggen maar hopelijk over een aantal weken wat meer!

 

Donderdag
Ook vandaag was Curtey lekker vroeg wakker (5.15 uur) en heb ik hem vrij snel voor de tv gezet zodat ik nog eventjes kon doorslapen. Je zou denken doordat hij elke keer zo vroeg wakker is dat hij ook weer vroeg z’n middagdutje doet of dat hij ‘s middags sowieso langer slaapt. Maar dat is zeker niet altijd het geval bij Curtey. Vaak slaapt hij pas (met moeite) tegen 14 uur in de middag. Dus je begrijpt, alle momenten die ik kan pakken om wat extra uurtjes te slapen die grijp ik met beide handen aan! Dat neemt niet weg dat deze dagen er alsnog muy tranquilo aantoe gaan. Boekje lezen in de tuin, hapje en drankje erbij en niets meer aan doen 🙂

Vrijdag
Ik had me voorgenomen om vandaag met Curtey naar het strand te gaan maar in plaats daarvan werd het ons eigen zwembad thuis. Lekker dichtbij huis 😉 In de avond had ik weer een girls date staan met Dyanne, Kimberly en Kayla. We zijn gaan eten bij het Avila hotel waar Pasta e Basta uit Amsterdam het avondprogramma vulde. Voor wie het concept niet kent (en m’n Insta Stories heeft gemist), dit is een Italiaanse culinaire avond met een muzikale twist want de bediening serveert niet alleen de gerechten maar ook hits uit verschillende decennia. Super gezellige sfeer (ondanks de gemiddelde leeftijd van 50+) en het eten was ook lekker. Daarna hebben we de avond nog afgesloten bij cocktailbar Caña om de hoek.

Zaterdag
Vandaag had ik geen zin om met Curtey naar muziekles te gaan, en dat wist ik eigenlijk gisteravond al. Dus ik bleef extra lang in bed liggen en stelde voor dat Jared met hem kon gaan. Vervolgens ben ik rustig gaan douchen, eten en boodschappen doen. Toen Jared en Curtey weer thuis kwamen was het inmiddels alweer tijd voor Curtey om z’n middagdutje te doen en ja, ik ben toen ook weer op bed gaan liggen. Jared had ‘s middags een golftoernooi en Curtey ging bij z’n neef spelen dus ik had lekker een paar uurtjes voor mezelf om een boek te lezen en documentaire te kijken. Heerlijk!

Zondag
Curtey was middenin de nacht wakker geworden en gaf dat z’n bedje vies was. Ik dacht eerst dat hij overgegeven had maar ik kon niets vinden dus waarschijnlijk was het gewoon een droom. Hoe dan ook, hij was met geen mogelijkheid meer in z’n bedje te krijgen want die was vies volgens hem. Na bijna twee uur lang met hem bezig geweest te zijn (steeds weer terug in bed zetten, fictieve verhaaltjes vertellen, optillen, in stilte naast z’n bedje zitten) is hij weer in slaap gevallen. Deze ‘onderbreking’ zorgde er wel voor dat we de zondagochtend uiterst rustig aan hebben gedaan. In de middag zijn we naar Santa Barbara gereden waar we met vrienden hadden afgesproken. Ik realiseerde me dat ik al ruim twee weken niet naar het strand was geweest en het was heerlijk om er weer te zijn. Ik had het echt gemist!

Tot volgende week!

Liefs Gala