fbpx

Week 21: Verse vis en varen naar Cas Abou

Another week in Curadise! Een week van koffietjes, varen met vrienden, verse vis, Netflix en erop uitgaan met Curtey. Hetzelfde als elke week zou je denken, maar dan nèt even iets anders. Houd het spannend. Bon siman!

Maandag
Zoals jullie van me weten begin ik de week meestal heel rustig aan zonder al te veel activiteiten. En omdat ik deze traditie niet graag wil verbreken heb ik vandaag niet veel bijzonders gedaan. Ook heerlijk, zulke dagen. Daarnaast zitten we weer in een ‘fase’ waarin Curtey elke ochtend klokslag 5 uur onze kamer binnen rent en bovenop me gaat zitten om te kijken of ik al wakker ben. Dus ja, mijn energieniveau is wel een hoger geweest.

Dinsdag
Onze hond Stella moest vandag weer naar de dierenarts voor haar inentingen maar toen we daar aankwamen deelde ik mijn vermoeden dat ze waarschijnlijk iets aan haar blaas heeft. Ze plast namelijk continue en ook maar een beetje. De arts heeft toen wat testen gedaan en er zaten inderdaad wat ontstekingswaarden in haar bloed. Hierdoor was het niet een goed idee om haar inentingen te geen en in plaats daarvan kreeg ze een antibiotica kuur. Over een week moet ik terug komen om te kijken of het heeft aangeslagen of dat ze verder behandelt moet worden. Arme meid. Gelukkig lijkt ze niet veel last te hebben want ze is gewoon nog vrolijk en rent lekker door de tuin.

Woensdag
Deze week is het Museumweek op Curacao en ik wilde vandaag eigenlijk met Curtey naar het Maritiem Museum. Maar terwijl ik er naartoe reed vroeg ik me af of het wel leuk zou zijn voor hem en wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. Daarnaast was er geen parkeerplek te vinden in de buurt dus zijn we maar doorgereden naar Kura Hulanda. Hier was ik al jaren niet meer geweest en ik vind het zo relaxt daar. Voor de mensen die het niet kennen, Kura Hulanda is een boutique hotel inclusief een klein museum en groot terras waar je wat kan drinken. Een soort oase van rust middenin Otrobanda. En heel foto waardig by the way 😍

Donderdag
Ik begon de dag met een kop koffie samen met Xiomara in Pietermaai. Vervolgens ben ik snel doorgereden naar m’n wekelijkse Papiamentu les en ik moet zeggen het gaat wel goed maar van mij mag er nog wel iets meer progressive in zitten. En dat ligt volkomen aan mezelf want los van deze wekelijkse sessie doe ik zelf niet heel veel met de taal. Dus ik ga wat strenger zijn voor mezelf en mocht je me tegenkomen praat dan gewoon Papiaments tegen me, bon? Nadat ik Curtey van de opvang heb gehaald ben ik gelijk doorgereden naar de dermatoloog waar we een afspraak hadden en daarna zijn we gaan lunchen bij Fleur de Marie in Scharloo. Ook weer zo’n heerlijk plekje op het eiland. Dus zeker het bezoeken waard als je in de stad bent.

Vrijdag
Vandaag was een vrij relaxte dag. In de ochtend heb ik gesport en wat boodschappen gedaan. Na de lunch heb ik even een uitgebreide powernap gedaan want je raadt het al, Curtey was weer om 5 uur wakker. En in de middag ben ik samen met Curtey naar het Kindermuseum geweest. Hij had het zo naar z’n zin dat hij absoluut niet mee naar huis wilde dus zat er maar één ding op en dat was hem omkopen met een ijsje. Mission accomplished. Eenmaal weer thuis stond in het teken van Netflix en een chille avond.

Zaterdag
Nadat ik in de ochtend met Curtey naar muziekles ben geweest en daar nog even ben blijven hangen in het speeltuintje zijn we gaan lunchen bij. De Visserij in Piscadera. Ik had hier nog niet eerder gegeten en wilde er al heel lang heen. Dus toen Jared voorstelde om daar te gaan lunchen hoefde ik geen twee keer na te denken! Ze hebben daar hele lekkere vis, vers uit de zee. Je zit aan het water en hebt super mooi uitzicht. Ik zal binnenkort trouwens mijn favoriete lunch plekjes met je delen. Denk dat deze daar ook wel tussen zal zitten!

Zondag
Mommy and daddy day off! We hadden vandaag een verjaardag van een vriendin van ons en zij vierde het op een boot. Curtey ging bij z’n neefjes en nichtjes spelen dus Jared en ik hadden even wat time off en ik moet eerlijk zeggen dat het wel even fijn was na de nachtelijke onderbrekingen en vroege ochtenden van de afgelopen week. We zijn met de boot richting Westpunt gevaren wat ik nog niet eerder gedaan heb. Heel mooi om deze kant van het eiland nu vanaf het water te zien. We hebben een stop gemaakt bij Cas Abou en hebben daar gezwommen. Het was een hele relaxte middag met vrienden, muziek en lekker eten. Exactly how I like to spend my Sunday! En volgende keer mag Curtey gewoon weer lekker mee ☺

 Tot volgende week!

 Liefs Gala