fbpx

Week 23: wijntjes drinken en weer aan het werk!

Het was een drukke week deze week. Zelfs zo druk dat ik vaak gewoon vergeten ben om foto’s te maken. En dat kan eigenlijk als de titel van deze cateogrie ‘photo diary’ is. Desalniettemin heb ik wel van dag tot dat beschreven wat ik allemaal gedaan heb en dat is niet zomaar iets. Ik ben namelijk deze week weer begonnen met werken! Ja je leest het goed. Deze vrouw waarvan je waarschijnlijk dacht dat ik voor de rest van m’n leven een stay at home mom zou zijn terwijl ik piña coladas drink op het strand. Niets is minder waar en ik ben sinds deze week weer terug in het bedrijfsleven.

Maandag
Ik heb het hier en daar misschien al een beetje laten vallen maar ik ben deze week weer begonnen met werken! Een aantal weken geleden had ik een blog post geschreven over het feit dat ik nog steeds vollop aan het genieten was van ons nieuwe leven hier op Curacao en dat ik me tijd bijna fulltime aan Curtey besteed. Letterlijk de volgende dag werd ik benaderd met de vraag of ik het leuk zou vinden om weer aan de slag te gaan. Daar hoefde ik geen twee keer over na te denken (nou ja, om eerlijk te zijn wel maar ik was in ieder geval heel enthousiast). En dus ben ik vandaag gestart als freelance content manager voor een digital marketing agency. Ik werk nu 20 uur per week en dat vind ik een goed begin want zo kan ik ook nog steeds tijd met Curtey doorbrengen. Het was even raar om na 8 maanden weer op een kantoor te zitten en te werken voor een opdrachtgever maar tegelijkertijd voelde het heel goed. Ik zal hier binnenkort wat meer over delen in een blog post!

Dinsdag
Na lange tijd vandaag weer een eerste volledige werkdag van 8 uur. Dat was in oktober vorig jaar voor het laatst dus ik moest wel weer even wennen. En zoals hier gebruikelijk is op Curacao gaan de meeste werkenden tijdens de lunch naar huis om te eten. Dat doe ik ook vooral omdat ik Curtey van de opvang moet halen. Het is dus nog best wel haasten om hem op tijd op te halen, naar huis te gaan om te eten en dan weer op tijd op kantoor te zijn maar het is me gelukt! Aan het einde van zo’n werkdag is het dan ook heerlijk om weer naar huis te gaan en lekker te knuffelen met Curtey.

Woensdag
In de ochtend heb ik gewerkt op kantoor en rond de lunch ben ik naar huis gegaan. In de middag werden er namelijk spullen van ons geleverd die we vanuit Nederland hadden verstuurd per container. We hadden namelijk nog wat spullen opgeslagen in Amsterdam die ook deze kant op moesten. Daarnaast hadden we ook nieuwe tuinspullen besteld in Nederland en die werden ook afgeleverd. Ben er zo blij mee! Ik moet de tuin nog iets meer aankleden met accessoires en dan hoef ik m’n huis niet meer uit, haha.

Donderdag
Vandaag ben ik in de ochtend toch nog even een paar uurtjes naar kantoor geweest om wat dingen door te nemen die deze week afgerond moeten worden. Dat nam allemaal wat langer in beslag dan ik had gedacht dus ik heb ‘s middags ook nog vanuit huis gewerkt. Aan onze nieuwe tuintafel welteverstaan. ‘s Avonds zijn we op bezoek geweest bij een collega van Jared en hebben we daar lekker de hele avond wijntjes in de tuin gedronken terwijl de mannen aan het golfen waren op een golf simulator. Die wijntjes gingen er goed in en gelukkig heb ik het alleen bij rode wijn gehouden gehouden zodat de kater de volgende niet te erg zou zijn. Tenminste, dat hoopte ik.

Vrijdag
De kater viel me toch een beetje tegen maar dat kwam vooral om ik gewoon te kort geslapen had. Ik lag om 1 uur in bed en om 5 uur stond Curtey weer naast ons bed. Na hem een aantal keer voor de tv gezet te hebben is Jared maar om 6.15 uur opgestaan om Curtey te vermaken waardoor ik nog even kon doorslapen. Ik had alleen geen wekker gezet waardoor ik om 7.35 wakker schrok omdat ik om 8 uur in de gym moest zijn. Je wilt niet weten hoe graag ik wilde afzeggen, maar dat vond ik enorm zwak van mezelf en dus ben ik met kater en al richting de sportschool gegaan. De les kon je echt geen productieve les noemen maar ik ben in ieder geval geweest. Tussen de middag heb ik wat slaap ingehaald en aan het einde van de dag zijn Curtey en ik nog even naar het trampolinepark in Sambil gereden want Miah, Curtey’s nichtje, was jarig en was daar met wat vriendjes. Het was heel gezellig, voor de kids.

Zaterdag
De dagen dat Curtey tot 6.30 uur doorsliep waren toch echt van korte duur en vanochtend was het weer iets na vijfen toen Curtey bij ons de slaapkamer binnen liep. Jared is met hem opgestaan en ik heb door kunnen slapen tot 8 uur. De rest van de ochtend zijn we thuis gebleven en hebben we wat klusjes in huis gedaan. Er waren nog een aantal dozen die uitgepakt moesten worden en we hebben wat kastjes in elkaar gezet. ‘s Middags hadden we een verjaardagsfeestje op de Olivia Plantation. Die locatie is redelijk nieuw en je kan er in het weekend heerlijk ontbijten en lunchen in de buitenlucht en ze hebben ook dieren! Ik ga er binnenkort zeker nog een keer naartoe met Curtey en zal je dan uiteraard updaten.

Zondag
We begonnen de dag wederom met een kinderfeestje. Dit keer vierde Curtey’s nichtje Miah haar 8e verjaardag. Miah woont inmiddels alweer een aantal jaar op Bonaire maar ze wilde graag haar verjaardag weer een keer op Curacao vieren. En dus mochten alle kindjes zich met hun fiets verzamelen bij het verkeerspark. Dit is echt een van Curtey’s favoriete plekken om naartoe te gaan (naast het strand). Helaas is het alleen geopend bij activiteiten en verjaardagen maar ze kunnen heerlijk hun gang gaan. In de middag zijn we met Jared’s familie voetbal gaan kijken bij de yacht club. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet heel veel heb meegekregen van de wedstrijd maar ik heb begrepen dat we hebben verloren. Vervolgens hebben we de dag afgesloten bij Jared’s moeder thuis waar alle kleinkinderen nog heerlijk hebben gezwommen.

Tot volgende week!

Liefs Gala