fbpx

Week 24: Vaderdag en ruimte voor spiritualiteit

Raar, maar ook fijn om mijn weken nu af te wisselen tussen werken op kantoor en quality time met Curtey. Ik merk dat Curtey hier ook aan moet wennen maar hij doet het hartstikke goed. In deze photo dairy lees je wat ik heb gedaan om compleet tot rust te komen (voor even) en hoe Vaderdag eruit zag. Bon siman!

Maandag
Deze nieuwe week ben ik op kantoor begonnen. Ondanks dat het aan de ene kant wel weer wennen is om aan het werk te zijn vind ik het ook heel fijn om weer iets meer routine in mijn dagen te hebben en ook weer om me op een andere (zakelijke) manier onder de mensen te begeven. De maandagmiddag werk ik niet en gebruik ik nu voornamelijk om boodschappen te doen, blogs te schrijven en eventueel werk te verrichten voor andere opdrachtgevers. Zo ook deze middag 🙂

Dinsdag
Vandaag heb ik de ochtend vanuit huis gewerkt en ‘s middags ben ik naar kantoor gegaan om daar nog een aantal uurtjes te werken. Zeker in de begin periode vind ik het wel fijn om af en toe met je collega’s te kunnen sparren en je collega’s natuurlijk ook beter te leren kennen. Eenmaal thuis was het de routine as usual: nog even spelen met Curtey, hem op bed leggen, nog even achter de laptop en daarna relaxen op de bank.

Woensdag
Het was weer een vroegertje vandaag want Curtey besloot om niet later te slapen dan 4.45 uur. Maar goed, dan maar van de tijd gebruik maken en alvast wat werk verrichten. Ook ging ik om 7 uur sporten en om 9 uur had ik mezelf getrakteerd op een heerlijke gezichtsbehandeling. Ik was hier zo aan toe! Doordat Curtey de laatste weken weer wat onrustiger slaapt en de indrukken van m’n nieuwe baan merkte ik de vermoeidheid weer opkomen. Dus een moment van complete ontspanning en even aan mezelf denken, dat kon ik wel gebruiken. Altijd aan het einde van de behandeling gaan we een ‘kaartje leggen’ en kijk ik wat het universum me te vertellen heeft. Dit keer kreeg ik de boodschap ‘Natural Beauty and Authenticity’. Kort gezegd staat dit voor compleet comfortabel voelen om 100% jezelf te zijn en niet te conformeren aan de verwachting van anderen. Meer vanuit je hart spreken en je ware gevoelens uiten. Heel grappig, want ik vind dat ik hier het afgelopen jaar al een groei in heb gemaakt en ik ben hier bijna dagelijks bewust mee bezig. Toch een soort bevestiging voor me.

Donderdag
Vlak voordat ik Curtey naar de opvang bracht vandaag kreeg hij weer een onmogelijke woede-aanval. Hij wilde z’n schoenen niet aan doen en werd woest om het feit dat ik het tóch wel wilde doen. Een kwartier lang heeft hij schreeuwend op de grond gelegen. Het lijkt wel alsof dit soort dingen altijd gebeuren wanneer je haast hebt. Ik moest namelijk om 8 uur op kantoor zijn. Goed begin van de dag. Na de lunch had ik een afspraak voor werk op Coral Estate en heb ik daar nog een paar uurtjes gewerkt vanaf de rooftop van Koraal. Wát een uitzicht!

Vrijdag
Na Curtey’s middagslaapje wilde ik naar Kokomo beach gaan want daar ben ik nog helemaal niet geweest sinds we op Curacao wonen. Sowieso ben ik hier nog helemaal niet vaak geweest dus had ik mezelf voorgenomen om hier naartoe te gaan. Alleen was Curtey pas laat gaan slapen en dus ook best laat wakker en vond ik het een beetje zonde om zo laat nog die kant op te gaan. En dus werd het Mambo beach. Het was pas tegen 17 uur dat we op het strand waren maar toch hebben we nog eventjes 1,5 uur heerlijk gezwommen en zandkastelen gebouwd. Eenmaal weer thuis heb ik Curtey snel op bed gelegd en zijn Jared en ik gaan eten met Xiomara en Gianni bij Mosa. Een van mijn favoriete restaurants op het eiland en het eten is altijd goed. 

Zaterdag
Het komt bijna nooit voor maar vandaag ben ik de hele dag thuis geweest. Er kwamen namelijk neefjes van Curtey bij ons spelen dus die lagen al vóór 10 uur in het zwembad. In de middag kwam Jared’s zus ook nog even langs met haar zoontje en ook in de avond kregen we bezoek, dit keer van een vriend van Jared. Ik ben vroeg op bed gaan liggen want ik wilde een nieuwe serie kijken maar voordat de trailer was afgelopen was ik al in slaap gevallen (zegt overigens niets over de serie, meer over mij).

Zondag
Vandaag is het Vaderdag en de regel bij ons op dit soort dagen is dat de persoon in kwestie dan mag uitslapen (lees: iets langer op bed blijven liggen). En dus stonden Curtey en ik op om een tekening en ontbijtje voor papa te maken. Na het ontbijt ging Jared zijn zusje een paar uurtjes helpen op de bouwplaatsen die tijd hebben Curtey en ik gebruikt om Duplo kastelen te bouwen, puzzels te maken en een Ikea stelling kastje in elkaar te zetten. Nadat Jared ‘s middags weer thuis was zijn we naar Santa Barbara beach gereden waar we de rest van de middag op het strand hebben doorgebracht met vrienden. In mijn ogen toch wel de perfecte manier om je weekend af te sluiten. Onderweg naar huis viel Curtey in een diepe slaap. En nu maar hopen dat hij aan een stuk doorslaapt tot morgen 🙏🏼

Tot volgende week!

Liefs Gala