fbpx

Week 27: Mama is er ❤ en naar Punda Vibes

De eerste helft van 2019 zit erop! Wauw, dat is echt snel gegaan. Ik realiseerde me ineens dat ik aan het begin van het jaar wat doelen voor mezelf had opgesteld en dat ik de helft nog niet eens gehaald heb. Dus dat ga ik voor de 2e helft van dit jaar even bijstellen en wat meer focus op leggen. Voor de rest heb ik een hele gezellige week achter de rug waarin m’n moeder is gearriveerd op het eiland en ik wel 3 keer naar het strand ben geweest. Dat klinkt bijna als vakantie…

Maandag
Vandaag heb ik de hele dag op kantoor gezeten en na werk had ik een event bij het Kiddis Park in Sambil. Er werd een nieuw tijdschrift gelanceerd genaamd Parents IQ wat speciaal gericht is op ouders op Curacao. Er staan allerlei handige tips, interviews, events en informatie in en het is in het Papiaments uitgebracht. Erg handig voor mij zodat ik mijn Papiamentu nog wat kan verbeteren. Volgende edities zullen echter ook in het Engels uitgebracht worden. Na het event heb ik Curtey thuis afgezet en heb ik me snel omgekleed want ik ging met m’n zusje en haar vriendin eten bij Fishalicious. Altijd lekker, niets op aan te merken. Echt een aanrader als je van vis houdt. Daarna ben ik nog even doorgerold naar Uno in Pietermaai waar een straatfeestje werd georganiseerd bij Uno. Morgen is het een vrije dag dus dat is altijd reden voor een feestje 😁 Het was heel gezellig met DJ’s, live muziek en lekkere cocktails.

Dinsdag
Vandaag is het de Dag Van De Flag (Dia Di Bandera) op Curacao en dat is een officiële vrije dag. Jared en ik hoefden dus niet te werken en ik was eigenlijk van plan om vandaag iets leuks te gaan doen met z’n drieën. Dat is er uiteindelijk niet meer van gekomen want Jared was niet zo lekker en ik was lui dus zijn we thuis gebleven. De hele dag spelletjes gespeeld, filmpjes gekeken en gezwommen in het zwembad. Aan het einde van de middag nog heerlijk samen in de tuin gegeten en ‘s avonds nog een film op Netflix gekeken. Ik heb dus niet veel van de festiviteiten meegemaakt maar ik ga volgend jaar weer een poging wagen!

Woensdag
Ik ben de dag gestart met sporten om 7 uur en daarna ben ik gaan werken op kantoor. Rond de lunch was het tijd om m’n moeder op te halen van het vliegveld (jeeeejjj!) en ik nam Curtey natuurlijk mee. Helaas was hij onderweg naar het vliegveld in slaap gevallen en werd hij pas wakker toen we thuis kwamen. Hij was toen ook nog eens mega chagrijnig en het duurde even voordat hij los kwam en oma besprong 😁 Aan het einde van de middag zijn we met z’n drieën nog even naar Janthiel gereden waar m’n zusje op het strand lag. Het was hun laatste dagje op Curacao en de volgende dag vlogen ze terug naar Nederland. Ze hebben een heerlijke tijd hier gehad en hopelijk komt m’n zusje snel weer een keer deze kant op!

Donderdag
Vandaag was het een drukke dag op kantoor waardoor de tijd voor m’n gevoel heel snel ging. Aan het einde van de dag was m’n werkweek alweer voorbij en dat was voor mij wel een reden voor een drankje. Ik heb m’n moeder meegenomen nar Punda Vibes waar ik zelf ook nog niet eerder geweest was dus ik wist niet heel goed wat ik ervan moest verwachten. We hebben eerst een beetje rond gelopen door Punda en zijn toen ergens gaan zitten bij een cocktail barretje en we zijn niet meer opgestaan, haha. Er hing een hele gezellig sfeer, er was live muziek en er waren lekkere cocktails dus ik vond het een geslaagde avond. Onderweg naar huis heb ik m’n moeder ook nog meegenomen naar een truki pan truck om haar kennis te laten maken met de echte Curacaose keuken (grapje natuurlijk 😂)

Vrijdag
Nadat ik s’ ochtends bij de kapper ben geweest om m’n haren te knippen ben ik koffie gaan drinken met Xiomara bij Kafe 5999. Uiteindelijk zijn we hier best lang blijven zitten en toen ik weer thuis aankwam was het alweer tijd om te lunchen. In de middag ben ik met m’n moeder en Curtey naar Bonita beach op Mambo gegaan en hebben we daar heerlijk een paar uurtjes op het strand gelegen. We hebben zelfs nog tot 19 uur in zee gezwommen terwijl de zon al onder was. ‘s Avonds lagen we alledrie moe maar voldaan op tijd in ons bed.

Zaterdag
Al een tijdje neem ik mezelf voor om met Stella te gaan wandelen bij de zoutpannen en vandaag vond ik het daar een goede dag voor. Curtey en m’n moeder gingen mee en toen we daar waren sloot een vriendin ook nog aan met haar hondje. Het was heerlijk. Lekker uitwaaien terwijl de flamingo’s mooi in het water stonden en de hondjes wild aan het rondrennen waren. We hebben ongeveer 40 minuten gelopen dus ik tel het ook nog eens als een workout hehe. Aan het einde van de middag zijn we met z’n vieren naar Hofi Cas Cora gegaan waar The Shed 2.0 georganiseerd werd. Dit is een soort mini food festival waar verschillende food stands hun lekkerste gerechten voorbereiden. Brg.hauz, waar ik een paar weken geleden geweest ben, stond er bijvoorbeeld ook maar vandaag koos ik voor taco’s van Pancho’s Tacos. Damn, die waren goed. Jammer dat ze geen vaste locatie hebben en alleen pop-ups doen…

Zondag
Vandaag ben ik met m’n moeder en Curtey naar het strand gegaan. Jared zou ook mee gaan maar ongeveer een halfuur voordat we vertrokken ging hij semi door z’n rug en was het beter dat hij plat ging liggen. Ik wilde eigenlijk naar Port Marie rijden maar we gingen te laat uit huis en ik was bang dat we tegen de tijd dat we daar aankwamen geen strandbedje en schaduw meer zouden hebben. Dus werd het Blue Bay. Ook fijn, zeker met Curtey. Curtey heeft overigens niet heel veel gezwommen want ik had namelijk nieuwe zwembandjes voor hem gekocht (zo’n band die om z’n middel moet) en daar moest hij absoluut niets van weten. Hij weigerde deze om te doen en dus mocht hij niet het water in. Pas tegen het einde van de middag koos hij ervoor om de band om te doen en met mij het water in te gaan. Eind goed, al goed ☺

Tot volgende week!

Liefs Gala