fbpx

Week 30: Kut nachten en emotioneel afscheid

De laatste dagen samen met (o)ma zijn aangebroken en ik realiseerde me dat de afgelopen drie weken supersnel zijn gegaan. Ik vind het altijd bijzonder dat je ergens maandenlang naar uit kan kijken en als het eenmaal zover is, is het zo voorbij. Gelukkig zien we haar over een aantal weken weer. Al met al heb ik een heerlijke week gehad met al mijn favoriete dingen: m’n gezin, het strand, m’n BFF die weer terug is van vakantie, drankjes doen en ondeugende Stella ❤

 

Maandag
Ik begon de week op kantoor en in de middag was ik vrij. Dat vond ik een goed excuus om te gaan sporten terwijl ik eigenlijk niet echt gemotiveerd was. Maar zoals meestal het geval is ben je achteraf toch blij dat je bent gegaan. Goed begin van de week! Aan het einde van de dag had ik met Xiomara afgesproken samen met m’n moeder en Curtey bij Bonita op het strand. Xiomara was net de dag ervoor terug gekomen van vakantie en had m’n moeder nog helemaal niet gezien op het eiland dus we zijn gezellig drankjes gaan drinken op het strand. Mijn moeder kent Xiomara natuurlijk nog uit de tijd dat we allebei in Amsterdam woonden, alweer zo’n 9(!) jaar geleden. Destijds leefden we het vrije studentenleven en deden we alles samen. Van samen werken tot uitgaan in Rotterdam op woensdagavond en impulsieve weekendjes weg. Dat waren nog eens tijden. Haha, nu klinkt ik misschien een beetje als een oude dame maar het was zeker de meest onbezonnen periode uit m’n leven tot nu toe. Ik realiseer me nu ook dat Xiomara en ik alweer bijna 12 jaar beste vriendinnen zijn en dat we, ondanks dat we 8 jaar daarvan uit elkaar hebben gewoond, nog steeds heel erg close zijn ❤

Dinsdag
In de ochtend was ik op kantoor aan het werk en in de middag wilde ik nog een keer met m’n moeder naar het strand want het was vandaag haar laatste dag op Curacao. Ze was nog niet naar Santa Barbara geweest dus daar gingen we naartoe. Vind ik ook een fijn strand om met Curtey naartoe te gaan en meestal is het doordeweeks ook lekker rustig daar. M’n moeder heeft vrijwel de hele middag met Curtey in het water gespeeld en over het strand gelopen dus ik had lekker even de tijd om een boek te lezen. Dat was lang geleden dat ik een boek heb gelezen terwijl ik op het strand lag. Heerlijk.

Woensdag
Vandaag is de dag dat m’n moeder weer terug gaat naar Nederland. Ze is er precies drie weken geweest en de tijd is voorbij gevlogen! We hebben veel leuke dingen gedaan en ze heeft genoten van de tijd hier samen. Voordat ik m’n moeder naar het vliegveld bracht ben ik met Curtey en z’n neefjes en nichtjes nog even naar het Kindermuseum geweest. Jared’s nichtje uit Bonaire was er namelijk ook en die vloog ook vandaag weer terug en ze wilden nog heel graag een keer naar het Kindermuseum. Dus tante Gala heeft de crew meegenomen en ze hebben zich heerlijk vermaakt. Daarna ben ik samen met Curtey m’n moeder weg gaan brengen en dat ging eigenlijk vrij goed. Tot het moment van afscheid nemen bij de douane en Curtey zich realiseerde dat hij niet mee ging… Hij begreep er niets van dat hij achter moest blijven en dat oma wel met het vliegtuig ging. Hij heeft de hele vertrekhal bij elkaar geschreeuwd. Het was echt hartverscheurend omdat hij er helemaal niets van begreep 😢 Ook onderweg terug naar huis heeft hij alleen maar gehuild. Ik probeer hem enigszins te kalmeren door te beloven dat we McDonalds gingen halen (niet echt een goede beloning, I know haha) en pas toen werd hij een beetje rustig. De rest van de dag en avond heeft hij nog vaak “oma?” geroepen dus ook Curtey moet even afkicken van het feit dat oma weer terug is naar Nederland.

Donderdag
Curtey was om 4:15 uur wakker, als in klaar wakker. Ik snap echt niet hoe hij dat doet en het verbaasd me elke keer weer hoe weinig slaap hij blijkbaar nodig heeft. Het is namelijk niet zo dat hij overdag heel chagrijnig of hangerig is door slaaptekort. Soms vraag ik me af of dit later nog zal veranderen of dat hij iemand zal zijn die gewoon weinig slaap nodig heeft en na het stappen alweer om 8 uur naast z’n bed staat. Hij heeft het in ieder geval niet van mij, dat is zeker. Na de hele dag gewerkt te hebben ben ik in de avond nog een drankje gaan drinken met Xiomara bij Mood beach. Ze hebben hier een terras aan zee waar je tot laat nog kan eten en drinken. Heerlijk om je dag en in mijn geval m’n workweek zo af te sluiten!

Vrijdag
In de ochtend moest ik met Stella naar de dierenarts voor haar laatste inenting en kreeg ik ook gelijk de vraag of ik haar wil laten steriliseren. Aan de ene kant vind ik het een lastige beslissing om zo vroeg in haar leven te nemen (ze is nu ongeveer 5 maanden oud) maar aan de andere kant wil ik het (straat)honden probleem hier op Curacao niet nog groter maken. Niet dat Stella veel op straat te vinden is but you never know. Ik ben er dus nog niet helemaal over uit. ‘s Avonds was het weer tijd voor een feestje. Samen met Xiomara ben ik naar Groove lounge gegaan bij Papagayo. Het was zo’n avond waar je van tevoren niet veel van verwacht en denkt weer op tijd thuis te zijn. Inmiddels weet ik dat zulke avonden onverwacht gezellig kunnen zijn waardoor ik om 4 uur pas thuis was. Nèt toen ik in de keuken een halve johnny cake naar binnen aan het werken was hoorde ik kleine voetstappen in de gang en kwam Curtey aanlopen. “Mamaaaaa!” riep hij heel hard, alsof hij me drie dagen niet gezien had. Fuck, dacht ik. Niet nu 😩 Het leek eerst nog wel of ik hem vrij makkelijk in slaap zou krijgen maar tegen 5:30 uur sliep hij nog niet en toen moest ik de strijd opgeven want ik was kapot. Jared nam het toen weer over (Curtey was namelijk al 2 keer eerder wakker geworden deze nacht) en ik heb een aantal uurtjes kunnen slapen. Al met al was het geen goede timing om zo laat thuis te komen maar het was wel een gezellige avond!

Zaterdag
Ik lag om 5:30 uur in bed en rond 10:15 uur kwam Curtey de kamer weer binnen stormen en vond hij dat het tijd was dat ik op stond. Hij was al sinds 4 uur wakker dus waar hij de energie vandaag haalde weet ik niet. We hebben samen gegeten en de rest van de ochtend heb ik voornamelijk op of rond de bank doorgebracht. Toen Curtey ‘s middags eindelijk in slaap viel ben ik ook weer op bed gaan liggen en heb ik nog wat slaap ingehaald. De rest van de dag hebben we relaxt thuis doorgebracht. Ik had enorm trek in fish taco’s dus die heb ik gemaakt en ik ben weer vroeg op bed gaan liggen. Zulke zaterdagen komen niet vaak voor, maar af en toe vind ik het heerlijk om zo’n dag thuis door te brengen.

Zondag
Uitgerust en met veel zin stond ik vandaag op uit bed want we gingen namelijk naar Klein Curacao! We zijn dit jaar nog niet geweest dus ik had er enorm veel zin in. Naar Klein Curacao is het ongeveer een uurtje varen met de boot en het is maar hopen dat je niet zeeziek wordt. Ik heb daar normaal geen last van maar ik moet eerlijk zeggen dat ik halverwege een beetje misselijk werd. Gelukkig trok dat weg toen we eenmaal waren aangekomen en ik de prachtige blauwe zee zag 😍 We doken direct het water in en hebben heerlijk gezwommen met de kids. Er zwommen zelfs meerdere schildpadden rondom de boot! Dat was heel bijzonder om van zo dichtbij te zien. We hebben ge-bbq-ed, gedronken en nog meer gezwommen en aan het einde van de dag voldaan weer richting Curacao gevaren.

 

Tot volgende week!

Liefs Gala