fbpx

Week 31: Bios fiasco en eindelijk naar Baoase!

Curtey heeft vakantie! Ik moet wel gewoon werken maar gelukkig is er nog genoeg tijd over om samen door te brengen. En dat hebben we dan ook meer dan genoeg gedaan. We zijn naar het bos geweest, de bioscoop (tenminste, geprobeerd…) en Curtey mocht deze week zelfs twee keer ‘mee op stap met mama! Maar zondag had ik wat ‘me time’ ingepland zodat ik me weer helemaal kon opladen voor de volgende ‘vermaak-je-kind-tijdens-de-vakantie week’. Love it!

 

Maandag
Dit is de eerste week van Curtey’s schoolvakantie van de opvang en dus is hij thuis met de oppas op de momenten dat ik aan het werk ben. In de middag zijn we samen en gaan we meestal wat leuks doen. Gelukkig is een kind van 2,5 snel tevreden 😉 Ik moest namelijk nog wat dingetjes voor m’n blog doen in de middag en ook ging ik even snel langs de salon voor een pedicure, maar daarna was ik volledig inzetbaar voor Curtey. Sinds kort heeft Curtey de i-pad ontdekt (yayy or nay?? 🤷‍♀ en is dat zijn nieuwe beste vriendje. Hij wilt bijna niet meer buitenspelen of tv kijken en soms is er zó mee bezig dat hij bijna vergeet te eten. Gelukkig niet uren achter elkaar maar voor een korte periode is hij helemaal ‘hooked’. Enfin, hij weet nog niet precies hoe dat ding aan moet dus gelukkig heb ik nog enigszins grip op de momenten dat hij met de I-pad speelt.

 

Dinsdag
Ik wilde weer een poging wagen. Met Curtey naar de bioscoop gaan. Een aantal maanden geleden heb ik het voor het eerste geprobeerd en dat eindigde vroegtijdig. Ik had goede hoop voor deze keer maar eigenlijk wist ik diep van binnen al dat het geen succes ging worden. Hij was namelijk niet echt in een hele goede bui en was continu om kleine dingetjes aan het zeuren. Toen we de bioscoop binnen gingen stond daar een auto in the lobby (waarschijnlijk als prijs voor een of andere win actie) en daar wilde Curtey natuurlijk in zitten. Gelukkig heb ik dat uit z’n hoofd kunnen praten maar de auto zelf bleef wel in z’n hoofd zitten. “Auto? Auto?” bleef hij maar zeggen terwijl we naar de bioscoopzaal liepen. We gingen naar de film Toy Story 4 en achteraf gezien was dat denk ik nog iets te vroeg voor Curtey. Hij vond de trailers namelijk al spannend 😬 Hij kroop steeds dichter tegen me aan en hield op een gegeven moment zelfs m’n hand vast. Ahhh! Dus nadat hij een halve bak popcorn had opgegeten en zei dat hij weer dorst had zag ik een mooie kans om de bioscoopzaal te verlaten. Gelukkig kwamen we de auto onderweg naar buiten ook niet meer tegen en konden we lekker richting huis gaan.

Woensdag
De ochtend heb ik op kantoor doorgebracht en toen ik thuis kwam had Curtey z’n ‘middag’ dutje al gedaan. Dat is iets nieuws. Hij gaat nu al vroeg slapen, meestal rond 11 uur in de ochtend, en dan is hij dus al wakker als ik uit werk kom. Geen rustmomentje meer voor mezelf en de rest van de middag ‘aan’ staan voor Koning Curtey. Dan mis ik die rustmomentjes ineens wel. Om Curtey even lekker z’n energie kwijt te laten zijn we in de middag naar het Kabouterbos gegaan. Ik was hier nog niet eerder geweest maar een moeder via de opvang begon hier laatst over. Ik had wel zin om even te wandelen in een bosrijke omgeving en Stella ging ook gezellig mee!

Donderdag
Op donderdag werk ik meestal de hele dag op kantoor en in de middag, net wanneer je op je horloge kijkt om te checken wanneer het 17 uur is, komt het Kuki monster busje langs. Dat busje zit vol met zelfgemaakte chocolate chip cookies, cheese cakes en overheerlijke muffins is inmiddels een begrip op het eiland. Meestal kan ik mezelf inhouden en koop ik niets of hoogstens 1 koek maar vandaag liet ik me gaan. De schade? Een macadamia cookie, een brownie en een stuk carrot cake. Ik hield mezelf voor dat de carrot cake voor Jared was maar toch heb ik minstens te helft zelf opgegeten. Zó lekker! In de avond ben ik met Xiomara en de kids richting Punda gegaan. Daar is elke donderdagavond Punda Vibes maar vandaag was er een speciale kinder editie compleet met bouncers, popcorn en suikerspinnen. De jongens hebben zich heerlijk vermaakt en de mama’s trakteerden zichzelf op mango mojito’s. Good (Punda) Vibes 😁

Vrijdag
Elke vrijdagochtend heb ik een kickboks lesje op het programma staan en deze week was de eerste keer op de nieuwe locatie. De gym is namelijk verhuisd naar een gloednieuwe locatie naast… de McDonalds 🙈 Top!! De les ging ook top en nee, ik ben niet achteraf langs de buren gegaan. Vervolgens hadden Jared en ik een oudergesprek op de opvang van Curtey. Het was een kort evaluatiegesprekje over hoe het afgelopen halfjaar is gegaan en zulke gesprekken zijn vaak een bevestiging op wat je al weet of vermoed maar af en toe hoor je ook nieuwe dingen. Bijvoorbeeld dat Curtey op de opvang er heel erg van houdt om creatief bezig te zijn. Zodra de knutsel spullen uit de kast gepakt worden staat Curtey vooraan. Thuis laat hij dat veel minder blijken maar dit soort dingen vind ik wel leuk (en belangrijk) om te weten. Voor de rest ging het gesprek heel goed en waren er weinig bijzonderheden. Om de dag en workweek af te sluiten zijn we aan het einde van de middag naar de Happy Hour bij Bonita gegaan. De kids gingen gezellig mee wat prima te doen is bij Bonita en er zijn altijd wel bekenden die je daar tegenkomt. Curtey en ik hebben het tot 21 uur volgehouden en toen was z’n batterij wel redelijk leeg 😊

Zaterdag
Vandaag kwam ik met het geweldige idee om een spontane BBQ te organiseren bij ons thuis. Jared’s zus is namelijk een weekend over vanuit Bonaire dus leek het me wel gezellig om samen te komen. Maar je weet natuurlijk wel hoe dat gaat… Onverwacht komen er nog meer mensen langs en ik vond het zelf ook wel leuk om wat extra mensen uit te nodigen. Alleen maar gezellig natuurlijk! Dus aan het einde van de dag zat onze tuin vol en lagen de kinderen in het zwembad. Het was een gezellig avond met drank, muziek en veel te veel eten.

Zondag
Ik keek al een aantal weken uit naar deze dag. Vandaag had ik namelijk een BFF dag ingepland met Xiomara. Even zonder kids relaxen en genieten van elkaar en de omgeving. En waar kan dat nou beter dan bij het meest luxe resort op het eiland, Baoase? Maar ik moet eerlijk zijn. In de 10 jaar dat ik op Curacao kom ben ik nooit eerder bij Baoase geweest ☺ Ik had er natuurlijk wel vaak over gehoord en dacht altijd dat ik er met een special gelegenheid wel een keer zou gaan eten. Maar dat is er tot nu toe dus nooit van gekomen. Xiomara en ik waren er al om 9 uur om te ontbijten aan het strand. Ze hebben een heerlijk uitgebreid buffet of allerlei à la carte gerechten, genoeg keuze! Vervolgens zijn we onder een cabana op het strand gaan liggen en lieten we ons verwennen met verse kokossap, sushi en Bellini’s. What more can u ask for? Het is niet iets wat je wekelijks doet want het is best prijzig maar juist daarom is het een perfect ‘special occasion’ activiteit. Zeker een aanrader als je relaxen, rust en luxe houdt!

Tot volgende week!

Liefs Gala