fbpx

Week 37: Playdate en Poke bowls

In sommige weken ga ik bewust doordeweeks niet naar het strand zodat ik er meer naar uitkijk als we in het weekend gaan. Het liefst ga ik zo vaak mogelijk naar het strand maar helaas krijg ik Jared maar maximaal 1 keer per week mee. Zo ook deze week. Zondagmiddag 16:30 uur. We zouden bijna al niet meer gaan maar ik wilde koste wat het kost de laatste uurtjes van het weekend (en van de week!) nog doorbrengen op het strand. En zo geschiedde. Best decision ever.       

Maandag
Vandaag komt Jared weer terug uit Nederland, jeejjj! Voor m’n gevoel heb ik twee keer met m’n ogen geknipperd en toen was hij alweer terug maar ik merkte dat Curtey er meer last van had. Hij vond het heel raar dat z’n papa er niet was en wilde onder andere ineens ‘s nachts bij mij in bed slapen. Ik hoop dat dat maar tijdelijk is… Curtey en ik hebben Jared samen van het vliegveld gehaald en het was fijn om weer herenigd te zijn als gezin!

Dinsdag
De ochtend heb ik doorgebracht op kantoor en ‘s middag ben ik ergens op locatie gaan zitten om aan m’n eigen administratie te werken. Dit lukt me namelijk niet om te doen als Curtey ook thuis is. Hij vraagt dan continu m’n aandacht en ik krijg dan werkelijk niets gedaan (herkenbaar?). Door dit soort momenten in te plannen kan ik juist al m’n tijd en aandacht aan Curtey besteden als ik wél thuis ben.

Woensdag
Nadat ik met mijn collega’s geluncht had bij Poke (voor het eerst) stond er een playdate op het programma! Curtey’s neefje Lukai kwam bij ons spelen en dat was super gezellig. We hebben gezwommen, filmpje gekeken, zijn naar de speeltuin geweest en hebben een ijsje gehaald. Voordat we het wisten was de middag voorbij en vond Curtey het jammer dat Lukai naar huis ging. Zo leuk om te zien dat naast dat ze neefjes zijn het ook goed met elkaar kunnen vinden 💙

Donderdag
Vandaag was een vrij standaard donderdag zoals vrijwel elke week. ‘s Ochtends Curtey naar de opvang brengen en dan de hele dag werken op kantoor. Tussen de middag wel naar huis om te lunchen en even met Curtey spelen maar de rest van de middag heb ik werkend doorgebracht. In de avond heb ik ook niets spannends gedaan. Helaas.

Vrijdag
Na m’n wekelijkse sportsessie bij de nieuwe locatie van Immartial ben ik eindelijk weer eens naar Papiamentu les gegaan. Dat was namelijk alweer een tijdje geleden… Maar ik had wel m’n huiswerk gedaan! Ik moest namelijk een stukje tekst voorbereiden over mijn boodschappen routine (hoe vaak ik boodschappen doe, wat ik allemaal koop, waar etc.) en dat ging goed. Vervolgens ging ik ook echt boodschappen doen en was het alweer tijd om Curtey op de halen van de opvang. Daarna gingen we vrij spontaan lunchen bij Number Ten met z’n drietjes (helaas geen foto van want Curtey was de hele tijd filmpjes aan het kijken op m’n telefoon waardoor wij ‘rustig’ konden eten). Rond 15 uur zijn Curtey en ik naar Bonita op Mambo Boulevard gegaan waar we hadden afgesproken met Xiomara en Cristiano. De jongens hebben zich vermaakt op het speelrek terwijl wij aan een vervroegde happy hour begonnen 😁 En het eindigde daar niet want ‘s avonds zijn we nog drankjes gaan drinken bij cocktailbar Caña.

 

Zaterdag
Toch wel wakker geworden met enigszins een kater ondanks dat de avond ervoor niet onwijs laat was geworden. Gezellig was het wel! Rond 10 uur heb ik mezelf uit bed gesleept en ben ik met Curtey gaan ontbijten bij Scuba Lodge in Pietermaai. Xiomara en Cristiano waren ook gezellig mee. Bij Scuba Lodge zit je buiten zonder airco en dat was niet echt bevoorderlijk voor mijn kater dus toen we weer eenmaal thuis waren en Curtey in slaap was gevallen ben ik ook weer even op bed gaan liggen. Aan het einde van de middag werd ik meegevraagd naar de happy hour bij Zanzibar (een begrip hier op het eiland) en ik twijfelde even. Jared was al de hele dag weg naar een golf toernooi dus ik kon óf alleen thuis op de bank zitten óf gezellig een drankje doen op het strand. De keuze was snel gemaakt en ik nam Curtey gewoon mee want z’n neefjes en nichtje waren er ook. Heeft hij ook een keer een avondje uit 😉

Zondag
Zondagochtend hebben we heel rustig aan gedaan, lekker thuis opgeruimd en getuinierd (nee, ik heb geen groene vingers maar af en toe moet er nou eenmaal wat gebeuren). Toen Curtey tussen de middag ging slapen ben ik ook weer even op bed gaan liggen. Curtey wordt alweer de hele week elke nacht wakker en komt dan bij ons in bed liggen. Hij blijft vervolgens draaien en bewegen en valt meestal pas na een uur weer echt in slaap waardoor Jared en ik ook slecht slapen. Terug in z’n bed leggen gaat meestal gepaard met flinke huilbuien. Dus je kunt je misschien voorstellen dat ik elke kans grijp om maar even te rusten. Aan het einde van de middag zijn we nog richting Lions Dive beach gereden waar een vriend van ons zijn verjaardag vierde. Het was heerlijk relaxt! Niet te heet meer, de kids lekker aan het spelen in het water en wij met de voeten in het zand en een drankje in de hand genieten van de ondergaande zon. Dit is toch wel echt island life op z’n best en, ik zeg het vaker, een perfecte manier om je week af te sluiten en weer op te laden voor een nieuwe week. Bon siman!

Tot volgende week!

Liefs Gala