fbpx

Week 38: Moeizame nachten en toch tijd voor date night

Ken je dat? Dat je doodmoe bent door gebroken nachten en (parttime) hard werken maar dat je tóch voldoende tijd vrij maakt voor sociale activiteiten? Nou, dat had ik dus deze week. Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat de nachten met Curtey (weer) slecht gaan maar toch haal ik op de een of andere manier ergens energie vandaan om m’n dagen vol te plannen en Curtey continu te entertainen. En voor date night, dat ook. Want dat was alweer véél te lang geleden.

Maandag
Curtey werd wakker met lichte koorts en dat had hij de avond ervoor ook al dus ik heb hem deze ochtend maar even thuis gehouden. Daarnaast had hij ‘s nachts slecht geslapen dus als hij dan een keer uitslaapt in de ochtend voelt het voor mij een beetje tegenstrijdig om hem wakker te maken. De rest van de dag hebben we vrij rustig aan gedaan en blijkbaar hielp dat want in de avond was Curtey weer helemaal de oude. Vrienden van ons uit Nederland zijn hier op vakantie met hun twee kids dus we zijn gezellig met ze gaan eten bij Zest Beach Café op Jan Thiel. Dit is echt mijn favoriete restaurant om naartoe te gaan als we met kinderen zijn. Je moet soms even wachten en de service is niet altijd even top (helaas) maar het eten is lekker, de kids kunnen vrij spelen en je zit eerste rij voor een prachtige zonsondergang.

 

Dinsdag
‘s Ochtends heb ik op kantoor gewerkt en meestal kies is ‘s middags na de lunch een plekje uit om nog even een paar uurtjes te gaan werken. Soms doe ik dat vanuit huis maar meestel vind ik het wel fijn om even in een andere omgeving te zitten. Dit keer was dat bij Serka Tanchi. Dit heb je vast al op mijn Instagram voorbij zien komen maar het is een van mijn nieuwe favoriete plekjes. Waarom? Om meerdere redenen. Het heeft een fijne, cosy setting wat zorgt voor een huiselijke sfeer. Ze hebben lekkere iced coffee en super vriendelijk personeel. Het is heel centraal gelegen en ze zijn tot 17 uur open. Voor mij dus reden genoeg om hier af en toe een paar uurtjes te werken. Toen ik weer onderweg naar huis werd ik gebeld door de vriendin uit Nederland en vertelde ze dat ze in de buurt waren en even op bezoek kwamen. Super gezellig! We hebben de rest van de avond in de tuin gezeten met wijn en hapjes. Zó gezellig op een random dinsdagavond!

 

Woensdag
Elke week heb ik ergens wel een mega relaxte dag tussendoor. Vandaag was zo’n dag. Ik begon de dag met thuis werken en heb toen rond lunchtijd Curtey van de opvang gehaald. Hij was zo moe van de ochtend op de opvang (en waarschijnlijk ook van de gebroken nacht…) dat hij bij thuiskomst direct in slaap viel. De rest van de middag zijn we vooral thuis geweest en hebben we onszelf vermaakt met spelletjes spelen, en in de tuin chillen. Ook zijn we even snel naar de Bruna gereden en heb ik wat nieuwe boeken gekocht (ja, ik koop nog steeds boeken 🤓). Aan het einde van de middag kwam Jared ons ophalen en zijn we met hem meegegaan naar de golfbaan. Hij ging even ‘een paar ballen slaan’ en wij wilden papa wel eens in actie zien. Jammer genoeg werden we lek geprikt door muggen en andere insecten dus na 30 minuten zijn we weer richting huis gegaan.

 

Donderdag
Vandaag heb ik mijn werkdag even onderbroken met een lunch bij Mood met Xiomara. Bij Mood kan je heerlijk aan zee lunchen en hebben zee en lekkere menukaart. Ik doe dit niet heel regelmatig (zou ik wel moeten doen 😜) maar dit is echt iets waar ik van kan genieten. Toen ik eenmaal thuis was na werk kwam Leonie langs. Leonie is hondentrainer op Curacao en helpt hondenbezitters onder andere bij het opvoeden van hun hond. Het was Jared die me haar contactgegevens had doorgestuurd want hij was helemaal klaar met alle streken van Stella. In deze 1-op-1 les met Leonie lag de focus op het afleren van het opspringen wat Stella continu (en soms best hardhandig) doet. Voor Curtey is dat niet altijd fijn en soms best schrikken. Het verbaasde me hoe snel Stella alles oppikte en na een paar keer corrigeren sprong ze al bijna niet meer op. Nu maar kijken of dit ook doorzet natuurlijk… Volgende week hebben we nog een aantal groepslessen gepland staan. En toen was de dag nog steeds niet voorbij want Jared en ik hadden nog een date night gepland staan. We betrapten onszelf erop dat het alweer te lang geleden was dat we wat met z’n tweën gedaan hebben dus ondanks dat de regen met bakken uit de hemel viel zijn we toch gaan eten bij Kome. Lekker eten en een gezellige sfeer, dat kan bijna niet mis gaan.

Vrijdag
In de ochtend had ik even wat tijd voor mezelf en dat heb ik gevuld met sporten, Papiamentu les en boodschappen doen. Mijn vriendin Xiomara had Curtey en mij uitgenodigd om ‘s middags bij hun thuis te komen knutselen. Super leuk idee! Ik merk de laatste tijd ook dat Curtey veel interesse heeft in tekenen, verven, knippen en plakken dus ik probeer dit alleen maar meer te stimuleren. Ze hebben zich perfect vermaakt! Op de weg terug ben ik nog even gestopt bij m’n favoriete plek op de vrijdag(na)middag: Bonita. Je ziet deze plek vaak voorbij komen in m’n photo diaries of op m’n Stories en dat komt omdat er zo’n fijne, relaxte sfeer hangt en omdat je ook prima je kids kan meenemen naar de happy hour. Er is een klein speeltuintje naast de beach bar en er zijn vaak veel andere kindjes en spelen ze heel leuk met elkaar. Dus echt een van m’n favorieten!

 

Zaterdag
Curtey was vannacht twee keer wakker geworden en weer moeilijk in slaap te krijgen dus ik voelde me redelijk vermoeid toen hij wee rom 7 uur naast ons bed stond. Gelukkig kon ik nog even blijven liggen en ben ik daarna met een vriendin koffie gaan drinken bij Hofi Cas Cora (zonder kids 😁). You can call me a bad mom maar mijn doel was vandaag om Curtey zoveel mogelijk zijn energie te laten verspillen in de hoop dat hij vannacht wél goed gaat slapen. Dus rond het middaguur zijn we richting het strand gereden en heeft hij lekker even in zee gezwommen. Hij heeft even een powernap van een halfuurtje gedaan en daarna zijn we naar het verjaadagsfeestje van een vriendinnetje van Curtey gegaan. Ze zijn bijna even oud, gaan naar dezelfde opvang en zijn echte maatjes. Het was een heel leuk feestje en de kids hebben de hele middag geverfd en geknutseld samen. Toen we eenmaal ‘s avonds thuis waren was Curtey inderdaad helemaal uitgeput en viel hij vrijwel snel als een blok in slaap.

Zondag
Toen ik vanochtend wakker werd vond ik het de perfecte dag om weer eens met Stella op de zoutpannen te gaan wandelen. Het was alweer een tijd geleden en op de zoutpannen kan Stella lekker vrij rond rennen en op ontdekkingsreis. Curtey ging ook gezellig mee en om 7.30 uur zaten we al in de auto want ik wilde niet te laat gaan vanwege de hitte en totale afwezigheid van wind. Na een klein uurtje wandelen waren zowel Curtey als Stella helemaal bekaf en zijn we terug naar huis gegaan. Ik keek vooral heel erg uit naar de middag want ik had weer een beachday bij Baoase gepland staan. Wat een verwennerij is dat! Dit keer met vrienden die op vakantie zijn vanuit Nederland èn de kids. We hebben heerlijk geluncht, gezwommen en met de kano gevaren. Baoase staat voor mij gelijk aan een mini vakantie op eigen eiland. Ultiem genieten!

Tot volgende week!

Liefs Gala