fbpx

Week 39: Ik heb een nieuwe hobby!

Deze week stond vooral in het teken van Stella’ hondentraining. Ze moet eraan geloven. Ze moet wat manieren leren. Hoewel ze nog bijna dagelijks van alles kapot bijt en ik graag wil dat ze dit afleert moeten we bij het begin beginnen. “zit”, “blijf” en “af” moeten ervoor zorgen dat ze niet meer als een ongeleid projectiel op je springt. We zullen zien hoe het over twee weken gaat, maar ik hoorde Jared laatst al zeggen “het lijkt wel alsof ik twee kleine kinderen heb!” Well, that’s what you wanted babe…

Maandag
Vandaag was de eerste groepsles van de hondentraining met Stella. Tijdens de privé les vorige week vond ik dat ze best snel de commando’s oppakte en redelijk gehoorzaam was. Nu was dat anders. De eerste 15 minuten van de les was ze onwijs enthousiast, nieuwsgierig en bang tegelijk. Ze wilde alle kanten op rennen maar ook dichtbij mij zijn waardoor ze continu op me sprong. Het was even wennen voor haar want zo vaak komt ze ook weer niet in aanraking met andere honden. Maar tegen het einde van de training reageerde ze goed op haar naam en kon ze ook netjes zitten als ik dat vroeg. Wel alleen als ze elke keer een belonging kreeg uiteraard maar het is een begin. Nog 5 lessen te gaan.

 

Dinsdag
Ik denk dat ik een nieuwe hobby heb. Of tenminste, ik hoop het. Hier op Curacao hebben we een tuin, dat is iets wat ik nooit eerder in m’n leven heb gehad. Ik heb in Amsterdam altijd in appartementen of bovenverdiepingen gewoond en dus nooit eerder ervaren wat het is om een tuin te hebben. En wat daarbij komt kijken met betrekking tot het onderhouden ervan. Ja, we hebben een tuinman die elke week komt maar die plant geen nieuwe bloemen en is eerlijk gezegd ook niet zo nauwkeurig in het weghalen van onkruid. Dus sommige dingen moet ik zelf doen. Er gaat werkelijk een wereld voor me open. Nog niet zo lang geleden was ik bijvoorbeeld gras uit de grond aan het trekken in de veronderstelling dat het onkruid was (voordat je me uitlacht, het gras hier op Curacao is anders dan het gras in Nederland ok). Ook hebben planten en bloemen bij mij vaak geen lang leven. Ik ben er nog niet achter hoe dat precies komt maar ik ga eraan werken. Dus in plaats van dat ik gelijk 10 nieuwe planten koop voor in de tuin heb ik er vandaag maar 2 gekocht en gaan we eerste kijken of deze het zullen overleven. Bear with me 🙏🏽

Woensdag
Ik begon de ochtend met een koffie afspraak bij Number Ten en daarna heb ik gelijk een paar uurtjes gewerkt. Op zulke momenten ben ik zo blij en happy dat ik freelancer ben en de vrijheid heb om overal te kunnen werken waar m’n laptop en wifi is. Ik vind het heerlijk om afwisseling te hebben in m’n werkplek en ik zou er eerlijk gezegd niet meer aan moeten denken om 5 dagen in de week op hetzelfde kantoor te moeten zitten. Ik weet dat dit voor heel veel mensen de realiteit is en dat die daar wel content mee zijn maar vanaf het moment dat ik mijn vaste kantoorbaan heb opgezegd (alweer 4 jaar geleden) weet ik dat dit veel meer bij me past. Do whatever makes you happy, right?

Donderdag
Op donderdag werk ik meestal een hele dag en is Curtey op de opvang en ‘s middags met de oppas. En op de een of andere manier voel ik me soms dan schuldig als ik thuis kom. Omdat ik een hele dag weg bent geweest en hem weinig heb gezien. Gek hè, want toen we nog in Nederland woonden werkte ik 32 uur per week en was Curtey 4 hele dagen zonder mij. Zo zie je maar hoe snel een nieuwe situatie went. Enfin, omdat ik me enigszins schuldig voelde ben ik na werk met Curtey nog even naar Punda gereden. Daar was de Curacao Pride aan de gang en er was een erg gezellige sfeer. We hebben een ijsje gegeten, wat rond gelopen en zijn op tijd weer richting huis gegaan want het was tenslotte wel een school night ☺

Vrijdag
Ik begon de dag weer eens in Punda waar ik een koffie afspraak had bij Wandu (leuk koffietentje vlakbij het Wilhelminaplein). Wat ik ‘s middags ging doen kan je misschien al bijna raden. Het begint met een ‘B’ en eindigt op ‘onita’ 🙈 Ik ben hier de afgelopen weken inderdaad bijna wekelijks te vinden. Het is gewoon een fijne plek. Kids mee en met je voeten in het zand en drankje in je hand genieten van de ondergaande zon. Dat is toch een heerlijke manier om het weekend te beginnen? Ik kon alleen niet optimaal van de happy hour gebruik maken want we gingen ‘s avonds nog uit eten met vrienden bij Mosa. Ook al een favoriet van mij. En we werden inderdaad weer verwend: coquilles, ceviche, pincaña en lekkere wijnen.

Zaterdag
Ook vandaag was het weer tijd voor hondentraining. En volgens Jared ook hard nodig want Stella heeft vannacht weer onze kussens van onze loungebank buiten kapot gebeten. Helaas wordt er tijdens de hondentraining (nog) geen aandacht besteed aan het hoofdstuk ‘kapot bijten’ want ik moet nu ook wel eerlijk zeggen dat het best vervelend is ok je elke ochtend af te vragen wat ze nu weer kapot heeft gemaakt. De training was dit keer in de ochtend en op een andere locatie: Den Dunkie bos. Ik weet niet of het door de hitte kwam of wellicht vanwege het tijdstip, maar Stella had er absoluut geen zin in. Zelfs heerlijke leverworst kon haar niet verleiden tot het opvolgen van commando’s. She is such a diva. Dan maar naar het strand (zonder Stella). Onze vrienden uit Nederland hebben nog 1 dagje hier op Curacao en die hebben we samen doorgebracht bij Mood beach. Een van m’n favoriete strandtenten zónder kids maar hé, af en toe maak ik een uitzondering en neem ik Curtey mee 😉 We hebben gegeten, gezwommen en gesproken over van alles en nog wat. Aan het einde van de dag maakten we ons klaar voor toch wel een van de leukere feestjes op het eiland: Café del Mar. Dit keer werd het georganiseerd bij Tugboat Beach (nooit eerder geweest) en het was wederom een geslaagd feestje. Ik had nog de wilde plannen om daarna door te gaan feesten maar een hevige regenbui maakte snel een einde aan die plannen en ik lag lekker op tijd in m’n bed.

Zondag
Ik denk dat ik in tijden niet zo’n lazy Sunday heb meegemaakt als deze. Jared was gaan golfen dus Curtey en ik hebben de ochtend samen doorgebracht met puzzels, tekeningen en filmpjes kijken. In tegenstelling tot eigenlijk elk ander weekend had ik totaal geen behoefte om iets te gaan ondernemen. Ik heb zelfs ‘s middags nog een dutje gedaan tegelijk met Curtey. Maar letterlijk de héle dag thuis zitten gaat nog net iets te ver voor me dus besloten we aan het einde van de middag nog te gaan eten bij Purunchi. Jared en ik waren hier allebei nog niet eerder geweest en ik had al van meerdere mensen gehoord (ok ik lieg, ik zal het een aantal keer voorbij komen op Instagram 😁) dat je hier lekker vis kan eten. Purunchi is een basic maar super charing eettentje aan het water waar je alleen maar de vis kan krijgen wat die dag is binnen gekomen. In ons geval was dat red snapper en het was inderdaad lekker! 

Tot volgende week!

Liefs Gala