fbpx

Week 6: spontane BBQ en een klein dipje

Deze week heb ik voor het eerst een klein dipje ervaren. Ik zat ineens niet zo lekker in m’n vel en was snel emotioneel. Best opvallend eigenlijk, want ik heb deze week juist ook veel leuke dingen gedaan. Vooral met Curtey. Zo zie je maar dat blijdschap en verdriet soms heel dicht bij elkaar kunnen liggen…

Maandag
Nadat ik Curtey vandaag weer naar de opvang heb gebracht ben ik gaan boksen bij Gideon en daarna snel wat boodschappen gedaan. Nou ja snel, dat valt me altijd wat tegen. De supermarkten zijn hier groot en het komt vaak voor dat een ingredient bij de ene supermarket niet beschikbaar is en dat je dus naar een andere supermarket moet rijden. Maar mij hoor je niet klagen hoor, het aanbod is best wel breed en er zijn veel merken die in Nederland niet verkrijgbaar zijn. In de middag was het tijd voor de eerste afspraak met Curtey bij de logopedist. Hoe die afspraak gegaan is lees je hier maar ik kan zeggen dat ik blij ben dat we geweest zijn. Aan het einde van de dag zijn we nog een taartje gaan eten bij Curtey’s neefje die twee jaar geworden is. Ze hebben heerlijk gesmuld 🙂

Dinsdag
Terwijl Curtey op de opvang zat heb ik thuis een paar uurtjes lekker kunnen werken aan m’n blog. Gelukkig gaat het deze week weer beter met Curtey op de opvang en moet ik hem niet steeds eerder ophalen omdat hij overstuur is. Want dat breekt je moederhart wel. Het afscheid in de ochtend gaat soms nog wat moeizaam maar als ik hem ophaal is hij vrolijk aan het spelen met autootjes of andere kindjes. Vandaag was het ook weer tijd om met Curtey naar de kapper te gaan, vond ik. Curtey’s haar groeit heel snel en ook een beetje ongelijk heb ik het idee. Dus ik vind het fijn als het dan weer meer één lengte is. Het resultaat van de kappersbeurt hebben jullie allemaal kunnen zien op Instagram, haha. Alle krullen weg! Oops, dat was wel heel kort. Ik moest even wennen maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het hem wel goed vind staan. Daarnaast groeit het toch zó weer aan!

Woensdag
Vandaag heb ik niet heel veel gedaan behalve in de ochtend wat gewerkt en in de middag nog wat verhuisdozen uitgepakt die nog steeds onaangeraakt in de logeerkamer stonden. Overigens werd Curtey de afgelopen 10 dagen weer élke nacht wakker. En lang ook. Had ik nèt een post geschreven over het feit dat Curtey eindelijk doorslaapt, was het helaas weer elke nacht feest… Maar ik had eindelijk de oorzaak achterhaald: een doorkomende kies. Ineens zag ik hem zitten, die bastard. Dat verklaarde een hoop. Gelukkig was het inderdaad een tijdelijke onderbreking en sliep Curtey vanaf dat moment weer door.

Donderdag
Donderdagochtend staat altijd in het teken van Papiamentu les en dus ook deze donderdag. Wat ik fijn vind aan de les is dat er goed aandacht wordt besteed aan de grammatica en de gedachte achter de taal. Waarom wordt iets wel of niet gezegd, gedaan of uitgesproken? Zo begrijp ik de taal veel beter en is het niet een kwestie van woordjes m’n kop in stampen. Later in de middag ben ik met Curtey naar Bonita beach gegaan. Ik vind dit een heerlijk stukje strand om aan het einde van de dag een drankje te drinken of nog een frisse duik te nemen. Ondanks dat ik genoot van een mooie zonsondergang aan zee en Curtey die lekker aan het zwemmen was zat ik niet echt lekker in m’n vel. Soms heb ik van die momenten en dat komt niet eens doordat ik Amsterdam of m’n familie mis maar omdat ik heel erg kan malen in m’n hoofd over dingen die ik wil bereiken maar die in mijn ogen niet snel genoeg gaan. Dat kan soms heel frustrerend zijn. Ik denk dat het ook door de huidige situatie en veranderingen in mijn leven komt dat ik nu over ‘belangrijke levensvragen’ ga nadenken. En ja, het zal ook wel met m’n leeftijd te maken hebben. Anyways, omdat ik me op dat moment mentaal niet helemaal top voelde wilde ik persé die avond naar Yin yoga gaan om die gedachten allemaal even van me af te zetten en te resetten. Dat is helemaal gelukt en ik ging met een zen gevoel naar bed die avond.

Vrijdag
Het was alweer even geleden maar het was weer tijd voor een pedicure. Even lekker een uurtje onderuit in de salon stoel zitten en een tijdschrift lezen, heerlijk! Tussen de middag hebben we met z’n drieën thuis geluncht en daarna heb ik Curtey op bed gelegd voor z’n middagdutje. Toen hij wakker was zijn we naar Koko’s gegaan want ik had daar met Xiomara en haar zoontje afgesproken. Koko’s is een vrij nieuwe beach club bij Janthiel waar je heerlijk relaxed kan liggen. Ook voor een drankje bij de beach bar kan je hier goed terecht en aan het einde van de middag kan je genieten van een prachtige zonsondergang!

Zaterdag
We begonnen het weekend met ontbijten bij Hofi Cas Cora. Dit vind ik een fijne plek want je kan buiten in de schaduw zitten en ze hebben er dieren die Curtey interessant vindt (wel van een afstandje). In de middag waren we lekker thuis en hebben we nog wat klusjes in huis gedaan en aan het einde van de middag besloten we om naar de happy hour bij Zanzibar te gaan met de kids. Jared’s zusje was daar ook met haar man en kinderen. We konden alleen niet doorzakken want Curtey was mee en we gingen ‘s avonds ook nog uit eten met Xiomara en haar man. Het was een heerlijke dag wat vooral in het teken stond van vrienden en familie.

Zondag
Jared was in de ochtend gaan golfen dus toen ben ik met Xiomara en de kids koffie gaan drinken wederom bij Hofi Cas Cora. Het is één van m’n favorieten, dat merk je vast wel. Eenmaal weer thuis heb ik Curtey op bed gelegd en ontstond het idee voor een spontane BBQ bij ons thuis. Het was helemaal niet gepland maar ik had wel zin in wat gezelligheid en dus ging ik snel naar de supermarkt om boodschappen te doen. Niet veel later verschenen Jared’s zussen + aanhang en wat vrienden en lag het zwembad vol met kids. Ondanks dat ik altijd weer onderschat hoeveel werk het is om iets thuis te hosten voor een groep mensen ging ik met een uiterst voldaan gevoel naar bed. Dit was een heerlijke afsluiting van een week met gemengde gevoelens!

 

Tot volgende week!

Liefs Gala