fbpx

Q&A: 10 vragen over Curtey

mrt 15, 2019 | Kids & Opvoeden

Twee weken geleden deed ik een oproepje via Instagram Stories waarbij jij als volger een willekeurige vraag kon stellen over Curtey. Ik krijg namelijk best regelmatig DM’s die meestal betrekking hebben op de opvoeding van Curtey of hoe het nu gaat met het slapen. Dus het leek me een leuk idee om deze vragen te bundelen en te beantwoorden in een blog post. Van alle vragen heb ik er 10 uitgekozen en de antwoorden lees je hieronder. Ik heb geprobeerd om het kort te houden. Dat is helaas niet gelukt.

 

1. Lijkt Curtey qua karakter meer op jou of op Jared?

Qua uiterlijk lopen de meningen sterk uiteen op wie Curtey meer lijkt. Onze omgeving is echt verdeeld tussen team Jared of team Gala maar ik vind dat Curtey een mix is van ons allebei. Als het aankomt op karakter vind ik dat hij best wel veel op mij lijkt. Alhoewel Jared van nature ook een rustig persoon is kan Curtey echt eerst even de kat uit de boom kijken voordat hij overgaat tot actie. Zo ben ik ook.

Curtey kan ook heel erg in zichzelf bezig zijn en een beetje in z’n eigen wereldje leven af en toe. Op de opvang hoor ik best vaak dat hij z’n eigen ding doet en andere kindjes opzoekt wanneer hij daar zelf behoefte aan heeft. Dat herkennen Jared en ik allebei wel in onszelf maar ik denk dat ik dat nog wel iets sterker heb dan Jared. Ook doet Curtey heel erg wat hij zelf wilt en trekt hij zich niet echt iets van z’n omgeving aan. Zal ook wel bij de leeftijd horen maar ook hier herken ik mezelf heel erg in. Daarnaast is Curtey best wel een knuffelkont en dat heeft hij denk ik… ook van mij 🙂

2. Hoe gaat het slapen nu?

Eind januari heb ik een blog post geschreven over het feit dat Curtey eindelijk doorsliep. En je zal het niet geloven maar vanaf dat moment was het weer elke nacht feest. 10 dagen lang achter elkaar. Ik dacht dat ik gek werd. Maar al snel had ik de oorzaak gevonden: het was een kies die door kwam. Dus gelukkig waren de gebroken nachten van korte duur. Het slapen gaat over het algemeen heel goed. Curtey gaat altijd rond 19:30 uur naar bed en slaapt dan door tot ongeveer 6:30 uur. Soms iets vroeger, soms iets later. Toevallig zitten we nu weer in een periode dat Curtey ’s nachts wakker wordt dus ik ga ervan uit dat er weer een kies door komt bij hem. Anders kan je me binnenkort opnemen in een gesticht denk ik 🤪

3. Ben je al begonnen met zindelijkheidstraining?

Haha, goeie vraag! Mensen die mij nu al even volgen op Instagram zien soms foto’s of filmpjes voorbij komen waarop duidelijk te zien is dat Curtey nog niet zindelijk is. Ik ben denk ik een kleine twee maanden geleden begonnen met het praten over het potje en uitleggen wat de functie daarvan is. En elke keer als ik het word ‘potje’ in m’n mond neem krijg ik een keihard “nee!” te horen.

Wat Curtey de laatste tijd wel steeds vaker doet is zelf z’n luier uitrekken als we thuis zijn. Sommigen zeggen dat dit een teken is dat hij op het potje wilt. Maar dat is bij Curtey niet het geval denk ik. Hij plast door het hele huis en kijkt zelfs niet op of om wanneer hij het laat lopen. Hij heeft nog totaal geen interesse in het potje of überhaupt het fenomeen zindelijkheid dus voorlopig zit ik nog aan de luiers vast helaas.

4. Hoe gaat het met z’n eczeem en wat doe je ertegen?

Met z’n huidje gaat het redelijk goed. Sinds dat we de natuurlijke crème gebruiken (nu bijna 1,5 jaar) heeft hij vrijwel geen last meer van eczeem of een droge huid. Sinds we op Curacao wonen ben ik een beetje aan het afbouwen met de crème om te kijken of de eczeem terug komt. Af en toe heeft hij een plekje in z’n nek of bij z’n oksel maar dat gaat meestal na een tijdje zelf weg. Een aantal weken geleden heb ik Curtey laten testen op allergie en daaruit bleek inderdaad dat hij verhoogde waardes heeft. Ik weet dat Curtey een noten allergie heeft maar waar hij nog meer allemaal allergisch voor is weet ik niet. Dat schijnt moeilijk te zijn om te testen op deze leeftijd. Soms heb ik wel het idee dat bepaalde voeding zorgt voor lichte irritatie maar ik kan niet precies m’n vinger erop leggen waar het in zit. Volgende week heb ik weer een afspraak bij een arts en gaan we kijken of het relevant is om verder te testen op allergieën.

5. Willen jullie een broertje of zusje voor Curtey?

Het antwoord op deze vraag is JA! Ik denk dat Jared en ik sinds ongeveer een halfjaar überhaupt pas nadenken over een tweede kindje. En ik merk ook aan mezelf dat ik de laatste tijd baby’tjes weer schattig vind en dat ik met positieve gedachten naar zwangere vrouwen kijk. Een jaar geleden was dat heel anders. Toen twijfelde ik heel erg of ik wel nog een kindje zou willen. Vergeet niet dat ik toen al 1,5 jaar niet sliep. Daardoor krijg je soms rare gedachten, trust me.

Een broertje of zusje voor Curtey zouden we heel leuk vinden maar we hebben geen haast. Af en toe krijg ik opmerkingen over het leeftijdsverschil maar ik zie om me heen bij Curtey’s neefjes en nichtjes dat het leeftijdverschil helemaal niets uitmaakt. We zijn net geëmigreerd en we willen eerst even de tijd nemen om te acclimatiseren. Ik vooral. Overigens als ik aan Curtey vraag of hij een broertje of zusje zou willen schud hij heel hard z’n hoofd en roept hij “nee!” haha.

Curtey             Curtey            Curtey

6. Heb je borstvoeding gegeven? Zo ja, hoe lang?

Ja ik heb borstvoeding gegeven aan Curtey en ik ben blij dat dat toen gelukt is. Ik hoor vaak verhalen om me heen dat het om wat voor reden dan ook niet lukte. Het wel of niet geven van borstvoeding is toch altijd een beetje een gevoelig onderwerp waar iedereen een mening over heeft. Dus ik ga er niet teveel over zeggen alleen maar hoe het bij mij ging en wat voor mij werkte.

Direct nadat de keizersnede achter de rug was werd ik aan het kolfapparaat gelegd in het ziekenhuis. Curtey lag ter controle op de babyafdeling en de verpleegster wilde controleren of er wel melk uit m’n borsten kwam. Dat was gelukkig het geval en hierdoor kwam de productie direct op gang.

In het ziekenhuis en thuis via de kraamhulp kreeg ik veel advies over het aanleggen want ja, in die eerste dagen en weken heb je echt geen idee hoe het allemaal moet. Dat ik Curtey voldoende kon voeden met m’n borsten bleek wel want in de eerste drie weken kwam hij elke week 450 gram(!) aan. Ik weet nog dat ik met een lactatiekundige aan de telefoon was en dat ze hiervan schrok en zei: “wat zit er in jouw borsten, slagroom??”

Maar ik had van tevoren niet met mezelf afgesproken dat ik het borst voeden een X aantal maanden moest volhouden. Ik ging er heel open in en zou blij zijn als het 3 maanden zou lukken. Uiteindelijk heb ik Curtey 7 maanden lang borstvoeding gegeven en ik denk dat dit voornamelijk gelukt is omdat ik als ZZP’er werkte en mijn tijd zelf kon indelen waardoor ik erg flexibel was. Ook kon ik veel vanuit huis werken wat ik erg prettig vond. Maar na 7 maanden was ik er klaar mee. Curtey werd groot en zwaar, hij kreeg tanden wat resulteerde in pijnlijke tepels en hij had behoefte aan meer voeding. Ik vond het mooi geweest en was er trots op dat ik het 7 maanden heb kunnen doen, maar nu was het tijd dat mama haar lichaam weer terug kreeg 😅

7. Wie heeft meer geduld met Curtey, jij of Jared?

Over het algemeen denk ik dat ik meer geduld heb met Curtey. Ik laat hem ook wat vrijer dan dat Jared doet. Jared staat iets meer op z’n strepen en is in sommige gevallen wat strenger dan ik. Maar tuurlijk, ook ik verlies m’n geduld wel eens met hem. Dat is meestal wanneer ik haast heb en Curtey absoluut niet mee werkt. Gelukkig voelen Jared en ik elkaar wel goed aan en neemt hij het over op dat soort momenten.

8. Hoe ziet Curtey’s avondroutine eruit?

Ik heb niet een super strak ritme maar over het algemeen zien de avonden er zo uit:

18:00 > Rond deze tijd gaat Curtey eten. Overdag eet hij warm en ‘s avons meestal nog een broodje en wat yoghurt of appelmoes. Als hij echt trek heeft eet hij soms ook nog wat left-overs van de middag. Toen we nog in Amsterdam woonden kookte ik bijna altijd apart voor Curtey maar hier eet hij gewoon alles met ons mee.

18:30 > We lezen nog even een boekje of doen een spelletje. Soms mag hij nog even TV kijken.

19:00 > Ik zorg altijd dat ik rond 19:00 uur met hem in de badkamer ben om te gaan douchen. De ene keer duurt dit ritueel namelijk langer dan de andere keer. Vaak is hij niet onder de douche vandaan te krijgen en moet ik hem er letterlijk uit trekken. Vervolgens is het pyjama aantrekken en tanden poetsen. Het tanden poetsen gaat de laatste tijd wel goed maar dit was voorheen ook altijd een strijd.

19:30 > In bed met Knuffie en z’n speen. Curtey slaapt in z’n eigen bed in z’n eigen kamer en het naar bed brengen gaat gelukkig altijd goed. Geen gehuil en ik hoef niet naast z’n bedje te blijven zitten. ‘s Nachts daarentegen is het soms een ander verhaal…

9. Voed je Curtey gelovig op?

Nee, wij voeden Curtey niet (streng) gelovig op. Wij hebben hem wel gedoopt vorig jaar en hij heeft een aantal kinderbijbeltjes waar ik af en toe uit voorlees. Dat doe ik meer omdat ik wel wil dat hij het verhaal van God kent. Vervolgens mag hij er zelf mee doen wat hij wilt. Als hij later niets met een geloof wilt doen vind ik dat ok en als hij wel gelovig wilt leven vind ik dat ook goed. Zolang het maar zijn eigen keuze is.

Ik ben zelf niet gelovig opgevoed en wij zijn thuis altijd heel vrij geweest in de keuzes daarin. Voordeel daarvan is dat ik niets opgelegd kreeg en dat ik anderen ook vrij laat in het wel of niet beoefenen van hun religie. Nadeel is dat ik werkelijk niets weet van het verhaal van God en je me alles wijs kan maken.

10. Hoe komen jullie aan de naam Curtey?

De laatste vraag en misschien ook wel de meest persoonlijke. Nu ik dit zo type bedenk ik me dat het misschien wel beter is om hier een aparte blog post voor te maken, er zit namelijk een persoonlijk verhaal achter. En toch was Curtey niet de eerste naam die in ons op kwam. Ik zal er in een andere blog post wat dieper op ingaan want ik denk dat ik nu ook wel genoeg ‘geluld’ heb.

Liefs Gala

 

2 Reacties

  1. Leuk om eea van jullie te lezen. Heb ook de oorsprong van de naam Curtey gelezen. Super bijzonder ❤️

    • Dank je wel 🙂

Andere berichten die je vast ook leuk vindt

6 nadelen van wonen op Curaçao

 Onlangs deelde ik hier op het blog een aantal voordelen van wonen op Curaçao. Maar waar er voordelen zijn kun je vaak ook nadelen benoemen. En om toch zo'n eerlijk mogelijk beeld te geven van het leven hier op Curaçao kan deze blog post niet ontbreken waarin ik 6...

Hier moet je ontbijten op Curaçao!

 Voor alle vroege vogels onder ons die eens niet thuis of in hun hotel willen ontbijten deel ik hierbij mijn favoriete plekken waar je kunt ontbijten op Curaçao. Van farm-to-table concept tot levendig Otrobanda, dit zijn heerlijke plekjes om je dag te starten. 1. Hofi...

7 voordelen van wonen op Curaçao

Als reactie op onze verhuizing naar Curaçao kreeg ik heel vaak de opmerking “Lekker, elke dag zon!” en dat klopt ook. Hier schijnt elke dag de zon en is het altijd warm. Ik weet dat er ook genoeg mensen zijn die (in zichzelf) denken ‘Waarom wil je in godsnaam wonen op...