fbpx

Terug in Amsterdam!

feb 23, 2019 | Island Life

Ja je leest het goed. Ik was weer even terug in mijn geliefde Amsterdam. Als je me volgt op Instagram wist je dat al maar toch was het voor veel mensen best een verrassing dat ik zo snel alweer terug ging naar Amsterdam. En ik begrijp wel waarom. Ik vond het zelf namelijk ook heel snel. Wat ik daarmee bedoel leg ik verderop in deze post uit. Ook vertel ik je wat ik precies in Amsterdam ging doen, wat ik heel erg gemist heb aan de stad en wat absoluut ook niet.

Vorige week woensdag vertrok ik voor 7 dagen naar Amsterdam. Dit bezoek was vooraf gepland en ik wist ook al dat ik alleen zou gaan maar ik vertrok met een enorm dubbel gevoel. Het gevoel was nog erger dan toen we in November vorig jaar vanuit Nederland naar Curacao vertrokken. Ik was namelijk nooit eerder zolang (en zo ver) weg van Curtey geweest. Aan de ene kant is het natuurlijk lekker dat je volledig je eigen plan kan trekken als je alleen bent en goed kan slapen, maar aan de andere kant vond ik het een raar idee dat ik Curtey een week lang niet zou zien. Helemaal in deze periode dat hij zó aanhankelijk is en dat we zoveel tijd samen doorbrengen. Ik dacht vooral dat hij míj heel erg zou gaan missen en was bang dat hij me misschien niet meer zou herkennen als ik terug was. Nou goed je merkt het al, ik maakte het veel groter dan dat het was.

Mijn bezoek aan Amsterdam had meerdere redenen maar de voornaamste reden van mijn bezoek was werk. Zoals je wellicht weet heb ik in Nederland een agentschap waarmee ik kleding importeer. Dus mijn dagen in Amsterdam bestonden vooral uit orders uitleveren, (potentiële) klanten bezoeken en administratieve zaken regelen. Daarnaast moest ons appartement in Amsterdam gereed gemaakt worden voor de verhuur. Dit nam meer tijd in beslag dan dat ik had ingecalculeerd dus het werd uiteindelijk nog best wel een race tegen de klok. Gelukkig was er ook genoeg tijd voor pleasure met vrienden en familie en moest er natuurlijk ook geshopt worden. Aanstaande maandag deel ik mijn photo diary en kan je exact lezen wat ik allemaal in Amsterdam gedaan heb.

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik van tevoren mezelf wel afgevraagd heb of het niet te vroeg was om nu alweer naar Nederland te gaan. We zijn immers pas 3 maanden op het eiland. Ik was bang dat ik misschien ineens wél heimwee zou krijgen naar mijn leven in Amsterdam, want daar had ik tot nu toe nog niet heel erg last van. Maar tegelijkertijd keek ik ernaar uit om weer even tijd door te brengen met mijn vrienden en familie in Nederland. En aangezien de hoofd reden van mijn bezoek werk gerelateerd was kon ik het aan mezelf verkopen dat ik wel moést gaan. En dus stapte ik met gemengde gevoelens het vliegtuig in.

En nu wil je natuurlijk weten (en heel veel mensen met jou) of ik de stad Amsterdam gemist heb. Of ik mijn leven in Amsterdam, zoals hoe dat eraan toeging tot drie maanden geleden, gemist heb. Of ik mijn vrienden en familie gemist heb. Het antwoord op alledrie de vragen is ja. Heel simpel. Maar zou ik mijn huidige leven op Curacao willen ruilen met het leven dat ik had in Amsterdam? Nee, dat niet. Gek hè, dat ik dat na drie maanden als zo overtuigend kan zeggen. Dat had ik van mezelf ook niet verwacht.

Maar het leven hier op Curacao bevalt me tot nu toe heel goed. De relaxte vibe, de ongedwongen sfeer en natuurlijk het klimaat. Je kan je niet voorstellen wat het warme weer met je gemoedstoestand doet. Ik ben heel veel buiten doordat het altijd warm is en ik heb nooit een slechte bui omdat het regent, sneeuwt of ijskoud is. Het leven op Curacao geeft me veel rust en ik denk dat dit op een goed moment is gekomen.

En naast dat ik Amsterdam als stad gemist heb zijn er ook zeker dingen die ik absoluut niet gemist heb. Toen ik van Schiphol via de Zuidas de stad in reed kwam ik langs veel kantoorgebouwen waar ik allemaal mensen druk in de weer en gestresst rondliepen. Dat stond ineens zo ver van me af. Het gehaaste leven in Amsterdam waar iedereen het altijd over heeft, ik snapte nu pas wat daarmee bedoeld wordt. En het verkeer, oh my god wat moest ik daar weer aan wennen! Fietsers die je aan alle kanten afsnijden, hard toeterende mannen op veel te snelle scooters en ongeduldige taxi chauffeurs. Ik voelde me ineens een zeurende oma die niets kon hebben. ‘Doe gewoon ff chill!’ dacht ik heel vaak. Best hypocriet want een halfjaar geleden was ik diegene op de fiets of brommer, haha.

Wat ik natuurlijk wel gemist heb tijdens mijn verblijf in Nederland is mijn gezin op Curacao. Na 5 dagen begon ik Curtey echt te missen en was ik aan het aftellen tot het moment dat ik weer op het vliegtuig zou stappen. Maar ook dat was een heel dubbel gevoel want hoewel ik de eerste dagen in Amsterdam een beetje moest wennen had ik in die laatste dagen echt m’n draai weer gevonden en vond ik het heerlijk om er te zijn. De avond voordat ik terug vloog zat ik bij m’n moeder op de bank en realiseerde ik me goed dat ik Amsterdam voorlopig weer moet missen. Niet meer fietsen over de grachten en shoppen bij de Bijenkorf. Maar in plaats daarvan is het varen naar Fuik en happy hours op het strand. Ook niet verkeerd toch? 🙂

Liefs Gala

 

2 Reacties

  1. Je verblijf hier is omgevlogen. Had best meer tijd met je willen doorbrengen. Het was wel gezellig 🙂

    • Ja het is inderdaad omgevlogen! Volgende keer dat we komen blijven we sowieso langer! <3

Andere berichten die je vast ook leuk vindt

6 nadelen van wonen op Curaçao

 Onlangs deelde ik hier op het blog een aantal voordelen van wonen op Curaçao. Maar waar er voordelen zijn kun je vaak ook nadelen benoemen. En om toch zo'n eerlijk mogelijk beeld te geven van het leven hier op Curaçao kan deze blog post niet ontbreken waarin ik 6...

Hier moet je ontbijten op Curaçao!

 Voor alle vroege vogels onder ons die eens niet thuis of in hun hotel willen ontbijten deel ik hierbij mijn favoriete plekken waar je kunt ontbijten op Curaçao. Van farm-to-table concept tot levendig Otrobanda, dit zijn heerlijke plekjes om je dag te starten. 1. Hofi...

7 voordelen van wonen op Curaçao

Als reactie op onze verhuizing naar Curaçao kreeg ik heel vaak de opmerking “Lekker, elke dag zon!” en dat klopt ook. Hier schijnt elke dag de zon en is het altijd warm. Ik weet dat er ook genoeg mensen zijn die (in zichzelf) denken ‘Waarom wil je in godsnaam wonen op...