fbpx

Wanneer komt de 2de??!

okt 14, 2018 | Personal

Wanneer komt de 2de??!

Ik ga niet liegen en ik overdrijf zeker niet. Maar dit is by far de meest gestelde vraag vanaf de dag dat Curtey 1 jaar werd. Eigenlijk daarvoor ook al maar de mensen die toen al durfde te vragen wanneer de 2de komt kregen van mij alleen een blik toegeworpen. En de mensen die mij kennen weten exact welke blik dat is.

Blijkbaar is er een bepaalde ‘mommy code taal’ waar ik niets vanaf wist: zodra het kind 1 jaar is mag je ongegeneerd vragen waar de 2de blijft. Heel simpel. Het liefst nog óp de verjaardag ook, onder het genot van een stuk taart en een glas suikervrije kinderchampagne. Lekker casual, je weet wel.

Als je iets niét moet doen is het wel vragen of er nog meer kinderen in de planning staan tijdens een KINDERFEESTJE! Wat een hel is dat. Wat betreft organisatie en vermoeidheid bedoel ik dan. Zullen we één ding afspreken? Zolang de betreffende ouders niet op de verjaardag zelf kenbaar maken opnieuw in verwachting te zijn, vraag er dan maar gewoon niet naar.

Begrijp me niet verkeerd, ik snap heel goed dat deze vraag gesteld wordt en ik zal het zelf ook vast wel een keer gedaan hebben. Het is nou eenmaal zo dat de meeste mensen verwachten dat als je één kind ‘neemt’ dat je er dan automatisch ook wel meerdere zou willen. En het liefst zonder al teveel leeftijdsverschil ertussen. Dus het is een vraag die je sowieso kan verwachten als je moeder bent.

Wat mij dan meer verbaasd is dat er niet gevraagd wordt óf er nog een 2de kindje komt, maar wanneer. En dàt kan nog wel eens een gevoelige snaar raken bij mij. Of in ieder geval een fake smile op m’n gezicht tevoorschijn halen. Mensen die mij goed kennen (of al een tijdje volgen op Instagram ;P) weten namelijk dat mijn zoon geen schone slaper is. To say the least.

Zie je het al voor je? Midden in de nacht mijn pasgeboren baby de borst geven terwijl Curtey rechtop in z’n bed staat, naar de woonkamer wijst en alleen maar roept “tv, tv?”. Tegen de tijd dat ik hem weer in slaap krijg zit ik zo ongeveer weer aan de volgende voeding. Nee nee, dat gaat niet gebeuren.

Daarnaast lijkt het me met de aankomende verhuizing niet heel fijn om dat zwanger te moeten doen. Je draai vinden in een nieuwe omgeving en Gala met zwangerschapshormonen die alle kanten op vliegen lijkt me een uiterst slechte combinatie. Ik denk dat het voor iedereen beter is als we daar nog even mee wachten.

Dus, voor iedereen die het zich na het lezen van deze post nog afvraagt: nee ik ben niet zwanger van een 2de kindje en dat zal op korte termijn ook nog niet gebeuren. Eerst maar eens zorgen dat de 1ste structureel doorslaapt en de verhuizing succesvol is afgerond. Vanaf dan kunnen alle remmen weer los en zal ik geen boze blikken meer geven, I promise!

X Gala

11 Reacties

 1. Haha heel herkenbaar! We zijn uiteindelijk ook gezwicht 😂

  • Haha! Wij zullen uiteindelijk ook zwichten, maar wél wanneer het ons uitkomt 😉

 2. Haha! Been there and survived meis!
  Maar ik vraag nooit aan mamas over 2e of meisje vraag die je trouwens krijgt als je 2 jochies hebt met 15 mnd verschil! Geniet nog vd laatste weekjes in ams en zien jullie snel in Curacao!!

  • Ja dat is waar Kendra! Meisje wordt dat vaak ook verwacht he? Dank je wel meis en we zien elkaar zeker op dushi korsou! X

 3. Ha ha heel herkenbaar Gaal!! Die vraag ook steeds.. dacht hallo ga jij ‘s nachts opstaan voor mijn ene kind en een baby voeden.

  Ook met het niet doorslapen😳! Bij Ky duurde dat 1,5 jaar en toen ze doorsliep waren we gezegend dat ik weer zwanger werd (nu van Col) en ook hij sliep 1 jaar lang niet door😱.
  Ik voel me gezegend met mijn kids 🙏maar die nachten van niet doorslapen zijn niet tof.

  Sterkte en hou je taai💪🏽💕

  Straks lekker slapen op het strand😂🤗😘

  • Ja klopt inderdaad, jij hebt ook altijd gezegd dat Ky en Col in het begin slecht sliepen… Nee hoor, daarom hebben wij ook afgesproken dat Curtey eerst structureel moet doorslapen zodat we onze nachtrust weer een beetje terug krijgen hihi. Maar met die zon straks zal de vermoeidheid hopelijk minder erg zijn!

 4. Hahaha! Als Joe de eerste was had ik er waarschijnlijk precies zo in gestaan. Niet slapen is killing! Ik had trouwens jullie hele verhuizing ff gemist en geloof me ik volg je nu op de voet! 😂 Succes met alle voorbereidingen en geniet!

  • Jaaa echt wel! Al bijna 2 jaar een gestoorde nachtrust… Dat doet wat met je. Het lijkt nu eindelijk de goede kant op de gaan gelukkig!

 5. Nee, maar ik was ook zwanger van nr 2, toen de eerste een half jaar oud was :), wel kreeg ik de vraag toen ik zwanger was van nr 3 of die wel gepland was want we hadden al een van allebei de ‘soorten’… maar nr 1 sliep meteen door vanaf de geboorde van ca 22 uur tot 6.30 uur, wat heel heerlijk was en ook mocht want ze was meer dan 4 kgs bij de geboorte, nr 2 duurde 1.5 jaar! en ik had met manlief de afspraak dat zodra nr 2 door zou slapen dat we gingen voor een derde (hij wilde eerder die derde).. nr 2 en 3 schelen daarom ook 2 jaar en 4 maanden 🙂 nr 3 duurde 20 maanden voordat hij doorsliep… dus ik herken het wel.. alleen wij boften met nr 1, maar gebroken nachten breken je op….

 6. Hahaha Gala ik heb die vraag zeker 10 jaar gekregen na Anne . Maar ik hou het lekker bij 1 kind, niks mis mee.

  • Nee zeker niet! 🙂

Andere berichten die je vast ook leuk vindt

6 nadelen van wonen op Curaçao

 Onlangs deelde ik hier op het blog een aantal voordelen van wonen op Curaçao. Maar waar er voordelen zijn kun je vaak ook nadelen benoemen. En om toch zo'n eerlijk mogelijk beeld te geven van het leven hier op Curaçao kan deze blog post niet ontbreken waarin ik 6...

Hier moet je ontbijten op Curaçao!

 Voor alle vroege vogels onder ons die eens niet thuis of in hun hotel willen ontbijten deel ik hierbij mijn favoriete plekken waar je kunt ontbijten op Curaçao. Van farm-to-table concept tot levendig Otrobanda, dit zijn heerlijke plekjes om je dag te starten. 1. Hofi...

7 voordelen van wonen op Curaçao

Als reactie op onze verhuizing naar Curaçao kreeg ik heel vaak de opmerking “Lekker, elke dag zon!” en dat klopt ook. Hier schijnt elke dag de zon en is het altijd warm. Ik weet dat er ook genoeg mensen zijn die (in zichzelf) denken ‘Waarom wil je in godsnaam wonen op...