fbpx

Wat ik het minst leuk vind aan ZZP’er zijn

okt 31, 2018 | Personal

Wat ik het minst leuk vind aan ZZP’er zijn

Waarschijnlijk weet je inmiddels dat ik al een aantal jaar als ZZP’er werk en vorige week heb ik een blog post geschreven over wat voor werk ik precies doe. Werken als zelfstandige is iets wat ik altijd heb willen doen voornamelijk vanwege de vrijheid en je eigen koers kunnen bepalen. Maar inmiddels kan ik zeggen dat er ook zeker nadelen zitten aan het bestaan als ZZP’er.

Nadelen waar ik van tevoren misschien niet lang genoeg over nagedacht had en waar je gaandeweg mee te maken krijgt. Begrijp me niet verkeerd, ik heb totaal geen spijt van mijn keuze en zou er eerlijk gezegd nu niet aan moeten denken om in loondienst te werken. Maar toch is er één ding wat ik regelmatig mis uit de tijd dat ik nog wel in loondienst werkte.

Namelijk tijd voor jezelf hebben zonder dat je je daarover schuldig voelt. Ik sta altijd ‘aan’. Always. Ben 24/7 met m’n bedrijf bezig. Bij het starten van een eigen business komt een enorm verantwoordelijkheidsgevoel kijken. Je wilt dat je onderneming een succes wordt en werkt daar hard voor. En wanneer je ZZP’er bent, de naam zegt het al, heb je geen personeel en komt vrijwel alles dus op jou aan. Wat bij mij dus resulteert in de situatie dat ik al m’n (vrije) uren steek in mijn onderneming.

Zodra Curtey ‘s avonds op bed lig kruip ik weer achter m’n laptop en werk ik door tot een uur of 23 maar eigenlijk zou ik de hele nacht door kunnen werken. Het werk houdt nooit op. Ik doe het met liefde, don’t get me wrong, maar af en toe kan ik best jaloers zijn op vriendinnen die om 17:30 de kantoordeur achter zich dicht trekken en de hele avond bezig kunnen zijn met sociale activiteiten of juist lekker helemaal niets doen.

Moraal van het verhaal is dat mijn werk, naast de tijd die ik spendeer met mijn gezin, vrijwel al mijn uren inneemt waardoor ik eigenlijk nooit tot rust kom. Bijvoorbeeld door een boek te lezen. Of te gaan sporten. Een serie kijken? Sinds Prison Break niet meer gedaan. Ik wíl wel, maar er is altijd een stemmetje in mijn hoofd die zegt “Maar Gala, je moet dit en dit en dit en dit nog doen. Weet je het zeker?”

Daarom heb ik een tijdje terug met mezelf afgesproken dat ik op zondag en vrijdagavond helemaal niets aan werk doen. Geen mails, geen posts en geen social media (ok, Insta Stories telt niet mee 😉). Lekker doen waar ik zelf zin in heb. En straks op Curacao ga ik nóg meer tijd voor mezelf inplannen want de balans was op een gegeven moment even zoek. M’n gevoel zegt dat dit op Curacao helemaal goed gaat komen.

X Gala

 

7 Reacties

  1. Heel herkenbaar Gala!

    • Ja hè?? Ik ben dus niet de enige…. 🙂

  2. I feel you! ✨

    • Gelukkig ben ik niet de enige!! X

  3. Goed zo!

  4. Gala, erg herkenbaar, ik doe het ook. Maar toch, je moet tijd voor jezelf inplannen en dat ook echt doen. Besos!!!

    • Ja dat klopt Saskia! Dat probeer ik ook echt wel te doen af en toe. Dat zal hier op Curacao wel beter gaan lukken denk ik 😉

Andere berichten die je vast ook leuk vindt

6 nadelen van wonen op Curaçao

 Onlangs deelde ik hier op het blog een aantal voordelen van wonen op Curaçao. Maar waar er voordelen zijn kun je vaak ook nadelen benoemen. En om toch zo'n eerlijk mogelijk beeld te geven van het leven hier op Curaçao kan deze blog post niet ontbreken waarin ik 6...

Hier moet je ontbijten op Curaçao!

 Voor alle vroege vogels onder ons die eens niet thuis of in hun hotel willen ontbijten deel ik hierbij mijn favoriete plekken waar je kunt ontbijten op Curaçao. Van farm-to-table concept tot levendig Otrobanda, dit zijn heerlijke plekjes om je dag te starten. 1. Hofi...

7 voordelen van wonen op Curaçao

Als reactie op onze verhuizing naar Curaçao kreeg ik heel vaak de opmerking “Lekker, elke dag zon!” en dat klopt ook. Hier schijnt elke dag de zon en is het altijd warm. Ik weet dat er ook genoeg mensen zijn die (in zichzelf) denken ‘Waarom wil je in godsnaam wonen op...