fbpx

Wij gaan naar Curaçao verhuizen!

okt 15, 2018 | Personal

Wij gaan naar Curaçao verhuizen!

Yes! Je leest het goed, wij gaan naar Curacao verhuizen! Ik besef het nog steeds niet helemaal als ik het zo opschrijf maar het is toch echt zo. Over precies 5 weken stappen we op het vliegtuig om een nieuw bestaan op te bouwen aan de andere kant van de oceaan. Emigreren doe je natuurlijk niet zomaar en er zijn behoorlijk wat gesprekken, afwegingen en tranen aan vooraf gegaan. Let me explain.

Voor de mensen die ons goed kennen kwam ons besluit niet als een complete verassing. Jared komt namelijk van Curacao. Hij is daar opgegroeid en heeft er nog steeds veel familie en vrienden wonen. Dat hij ooit terug zou gaan naar ‘zijn’ eiland stond al vast. Dat was een van de eerste dingen die hij tegen mij zei toen we ruim 8 jaar geleden besloten om voor elkaar te gaan. De vraag was alleen wanneer

Zodra Curtey geboren was merkte ik aan Jared dat de behoefte om terug te gaan sterker werd. Curtey is in November geboren en de dagen waren kort, donker en koud. Nu we zelf een gezin hadden miste Jared steeds meer zijn eigen familie om zich heen. Hij wilde graag dat Curtey zou opgroeien zoals hoe dat bij hem was: het hele jaar door buiten spelen in de tuin met vriendjes, neefjes en nichtjes, elk weekend naar het strand of varen, uitgebreide BBQ’s, over-the-top kinderfeestjes en altijd een goed humeur vanwege het klimaat. Een echte island boy.

Toen we begin dit jaar op het eiland waren voor het jaarlijkse familie bezoek stelde Jared uit het niets voor om een huis te gaan bezichtigen wat in de buurt te koop stond. Ik hield m’n adem in en m’n ogen werden groter. Ik keek hem aan in de hoop dat ik een lach op z’n gezicht zou zien verschijnen maar z’n gezicht was strak. “Ik ben serieus” zei hij. “Ok kijken kan altijd, toch?” zei ik. En dat liet hij zich geen twee keer zeggen.

Dat huis is het uiteindelijk helemaal niet geworden maar vanaf dat moment wist ik dat naar Curacao verhuizen binnen afzienbare tijd ging gebeuren. Ik had dit totaal niet zien aankomen want we hadden net een halfjaar daarvoor een nieuw huis gekocht in Amsterdam. In de bizarre huizenmarkt was het ons gelukt om een woning te krijgen op een toplocatie en na een korte verbouwing was het helemaal naar onze wens. Hier zouden we de aankomende jaren gaan genieten, dacht ik. Nooit gedacht dat ik een jaar later weer de verhuisdozen stond in te pakken.

Toen we eenmaal terug waren in Nederland ging het snel. Het bedrijf waarvoor Jared werkt heeft ook een kantoor op Curacao en we waren nog geen twee dagen thuis of ze deden hem een aanbod dat hij niet kon weigeren. Na toch wel behoorlijk wat gesprekken en afwegingen vanuit mijn kant hebben we de knoop doorgehakt. We gaan naar Curacao verhuizen!

Maar wel onder twee voorwaarden (nou ja, eigenlijk wel meer maar ik denk dat ik daar een andere post aan ga wijden ;)). Ik wilde nog één volle zomer genieten in Amsterdam, en dan met name in ons nieuwe huis. En ik wilde Curtey’s 2e verjaardag nog in Nederland vieren met onze vrienden en familie hier. Dus dat betekent dat we in November gaan vertrekken. Over een paar weken dus. Nog 5 weken om precies te zijn. Dat is minder dan twee maanden. TWEE MAANDEN! F*cking hell, dat gaat snel.

Ik probeer me op allerlei manieren voor te bereiden maar ik besef me steeds meer dat dit zeker niet altijd zin heeft. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar jouw verhaal en ervaringen mocht jij deze stap ook een keer gemaakt hebben. Lief als je dit wilt delen!

Ik merk dat ik, nu ik aan het aftellen ben tot het moment dat we naar Curacao verhuizen, met heel veel gemengde gevoelens tegen dit nieuwe avontuur aankijk. Maar daar ga ik jullie uitgebreid meer over vertellen in de aankomende weken. Super bedankt voor alle lieve, enthousiaste en soms ook verbaasde reacties die ik tot nu toe heb gekregen. Heel leuk om te lezen!

X Gala

12 Reacties

 1. Jeetje Gala wat een beslissing. Maar wat ongelofelijk spannend en leuk! Het gaat jullie vast lukken om daar een heerlijk buiten leven te creeeren voor Curtey en jullie zelf.
  Heel veel succes met de emigratie en ik zal vol nieuwsgierigheid je blogs lezen. Liefs Nicolr

  • Hi Nicole, wat een leuk berichtje! Het is inderdaad heel spannend, een nieuw leven opbouwen in een andere omgeving. Gelukkig kennen we het eiland goed. Maar dat neemt niet weg dat ik Nederland (en Amsterdam in het bijzonder) zeker ga missen! Liefs Gala

 2. Hey,
  Ik ben 7 jaar geleden verhuisd van NL naar Suriname. Een wereld van verschil, behalve de spreektaal 😉 Er is een hele belangrijke eigenschap die je als persoon wel moet hebben wanneer je emigreert: aanpassingsvermogen. Als je dat hebt, sta je alvast 1 streepje voor. Je zult heel veel verschillen merken met hoe bepaalde zaken in NL worden geregeld vs. hoe het in je nieuwe land wordt geregeld. Je zult je misschien ergeren, verbazen, irriteren….tenminste dat had ik het eerste jaar. Verder heeft mijn emigratie mij echt geleerd dat de wereld veel groter is dan Nederland en zie ik dit nog steeds als een groot avontuur. Zoveel leuke mensen leren kennen, zoveel geleerd en ontdekt. Ik ben verliefd geworden op het Caribisch gebied..heeerlijk. Ik denk dat jij ook zult genieten!
  gr.
  Aisha

  • Ja klopt, jij hebt de oversteek ook gemaakt. En je zit er inmiddels alweer een tijdje, knap hoor! Ik vind van mezelf dat ik best beschik over aanpassingsvermogen maar we gaan straks zien in hoeverre dat echt zo is 😉 Ik moet me er inderdaad op instellen dat de meeste dingen daar anders werken en proberen los te laten. Dan komen we al een heel eind! Dank je wel Aisha! 🙂

 3. Heel veel succes maar vooral heel veel plezier. Ik vermoed dat dat goed gaat lukken 🙂 ik ben hartstikke jaloers 😁

  • Dank je wel Frederique! 🙂

 4. Wat leuk!!! Ik begrijp Jared helemaal. Toen ik in 2014 ons dochtertje kreeg, had ik dezelfde gevoelens. Ik wilde terug naar Curacao. Uiteindelijk heeft het bij ons precies twee jaar geduurd, voor mijn man overtuigd was, de nieuwe baan was gevonden en de verhuizing was gebeurd. Het is bij ons geen Curacao geworden, maar Bonaire. Echter, het is everything I wished for and more! Succes met de laatste weken. Alles komt goed, er staat aan deze kant een grote familie met open armen op jullie te wachten.
  (Jared en ik zijn oude vrienden van de middelbare school)

  • Ja grappig is dat hè, zodra je je eigen gezin krijgt wordt die drang blijkbaar sterker. Leuk dat jullie naar Bonaire zijn gegaan, lekker genieten daar 🙂 Groetjes van Jared!

 5. Erg leuk en het wordt een spannende maar leuke tijd! Laat alles op je afkomen

  • Dat gaan we zeker doen! 🙂

 6. Gala,

  Ik wens jullie heel veel succes en voorspoed. Jared heeft mij vaker gevraagd hoe het voor ons was om te emigreren naar Curacao. Voor mij was het een warm bad en ik kon snel mijn draai weer vinden in het leven in de Caraiben, ik ben immers net als hij een tropenjongen, maar toch waren er tal van dingen die anders gingen dan ik had gedacht en gehoopt. Zo was het verwachtte buitenspelen voor de kleine minder aanwezig dan verwacht en moesten er net als in Europa play dates gemaakt worden, daarnaast moesten we erg wennen aan die gemakken die wij in Europa als gewoon hadden beschouwd met name voor onze kleintjes. Mijn vrouw werkte meer dan gehoopt en de kinderen zagen ons minder dan wij wensten. Desalnietemin is het leven daar fantastisch. Uiteindelijk vanwege heimwee van mijn vrouw naar haar omgeving, vrienden en familie hebben we toch besloten terug te keren. Voor een ieder is het avondtuur anders, maar ik wil je meegeven dat je allereerst moet zorgen voor je eigen bezigheden, want JIJ moet het ook naar je zin gaan krijgen. Het is spannend maar het kan ook een fantastisch leven worden. Zet em op.

  • Dag Stephan, bedankt voor het delen van je ervaringen en adviezen. Ik heb inmiddels van een aantal kennissen al begrepen dat het ‘buiten spelen’ op Curacao inderdaad anders gaat dan wat wij hier in Nederland gewend zijn. Ook op Curacao moet gepland worden. Maar ik stel me overal voor open en laat het allemaal op me afkomen. Gelukkig kennen we het eiland goed en zullen we met open armen ontvangen worden… 🙂

Andere berichten die je vast ook leuk vindt

6 nadelen van wonen op Curaçao

 Onlangs deelde ik hier op het blog een aantal voordelen van wonen op Curaçao. Maar waar er voordelen zijn kun je vaak ook nadelen benoemen. En om toch zo'n eerlijk mogelijk beeld te geven van het leven hier op Curaçao kan deze blog post niet ontbreken waarin ik 6...

Hier moet je ontbijten op Curaçao!

 Voor alle vroege vogels onder ons die eens niet thuis of in hun hotel willen ontbijten deel ik hierbij mijn favoriete plekken waar je kunt ontbijten op Curaçao. Van farm-to-table concept tot levendig Otrobanda, dit zijn heerlijke plekjes om je dag te starten. 1. Hofi...

7 voordelen van wonen op Curaçao

Als reactie op onze verhuizing naar Curaçao kreeg ik heel vaak de opmerking “Lekker, elke dag zon!” en dat klopt ook. Hier schijnt elke dag de zon en is het altijd warm. Ik weet dat er ook genoeg mensen zijn die (in zichzelf) denken ‘Waarom wil je in godsnaam wonen op...